fbpx

Μπαρτσελόνα-Ερυθρός Αστέρας 85-79: Με «σβηστές» μηχανές και Βέσελι-Μίροτιτς (vid)

Μπαρτσελόνα-Ερυθρός Αστέρας 85-79: Με «σβηστές» μηχανές και Βέσελι-Μίροτιτς (vid)

Αν και μέχρι το 32′ ήταν ντέρμπι, περίπου 5 λεπτά αρκούσαν στην Μπαρτσελόνα για να «καθαρίσει» το παιχνίδι απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα με 85-79, κάνοντας ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση μιας θέσης στην πρώτη τετράδα.

To παιχνίδι

Νευρικό μπάσκετ στα πρώτα λεπτά, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν να βρουν επιθετικές λύσεις. Η Καταλανοί με τον Σανλί πήραν ένα μικρό προβάδισμα με 5-2. Ο Ερυθρός Αστέρας με τους Βιλντόζα και Μπέντιλ κρατούσαν τους Σέρβους στο παιχνίδι (10-7), με την πρώτη περίοδο να βρίσκει μπροστά την Μπάρτσα με 18-15.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Σέρβοι πλησίασαν στο καλάθι, ενώ ένα 0-4 του Μίτροβιτς τους επέτρεψε να περάσουν και μπροστά με 18-19 στο 12′. Μάλιστα, η ομάδα του Ιβάνοβιτς κατάφερε να φτάσει και στο +5 με πρωταγωνιστή τον Πετρούσεφ (20-25 στο 14′). Οι Καταλανοί αντέδρασαν με τους Μίροτιτς και Βέσελι να πιάνουν δουλειά, κάνοντας ένα 17-4 σερί για το 37-29 στο 18′. Το ημίχρονο έκλεισε με τη Μπαρτσελόνα στο +14 (40-36).

Το ίδιο δυναμικό ήταν το ξεκίνημα για τους Ισπανούς. Ο Ερυθρός Αστέρας, όμως, αντέδρασε με τον Καμπάτσο να παίρνει την μπακέτα, μειώνοντας στους 10 (46-36 στο 23′). Με πρωταγωνιστές τον έτερο Αργεντίνο, αλλά και τους Μάρκοβιτς-Μπέντιλ, οι Σέρβοι έφτασαν στην ισοφάριση (57-57) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήθελε να εκμεταλλευτεί την υπεροχή στους ψηλούς. Βέσελι-Μίροτις τροφοδοτήθηκαν, τελειώνοντας με σχετική ευκολία τις φάσεις. Ο μετριότατος στο σημερινό παιχνίδι, Κάλινιτς, έφερε τη διαφορά στο +9 (68-59 στο 33′. Ο Ερυθρός Αστέρας προσπάθησε να αντιδράσει με τον Πετρούσεφ, αλλά οι Ισπανοί κατάφεραν να μη χάσουν ποτέ την απόσταση ασφαλείας, φτάνοντας στην τελική επικράτηση με 85-79.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ