fbpx

Ζαλγκίρις-Ολυμπιακός 72-74: Δραπέτευσε με τη νίκη (vid)

Ζαλγκίρις-Ολυμπιακός 72-74: Δραπέτευσε με τη νίκη (vid)

Με σουτ του Βεζένκοφ (25π.) στα 6 δευτερόλεπτα και μία εξαιρετική άμυνα του Λαρεντζάκη στην τελευταία επίθεση της Ζάλγκιρις, ο Ολυμπιακός πήρε την εκτός έδρας νίκη και παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Euroleague. Εξαιρετική εμφάνιση και από τον Μακίσικ, ο οποίος τελείωσε το ματς με 18 πόντους.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να αποσπαστούν στο σκορ και να «χτίσουν» διαφορά ασφαλείας. Για τους Λιθουανούς ο παίκτης που έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά στην ελληνική άμυνα ήταν ο Ουλανόβας, ο οποίος τελείωσε την περίοδο με επτά πόντους, ενώ για τους «ερυθρόλευκους» ο Βεζένκοφ έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις του, σκοράροντας εννιά πόντους. Το τρίποντο στην εκπνοή του Ντίμσα έστειλε τη Ζάλγκιρις στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα με προβάδισμα δύο πόντων (17-15). 

Τα επιθετικά ριμπάουντ των γηπεδούχων «πλήγωσαν» την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος έβλεπε τους αντιπάλους του να έχουν ανανεώσει οκτώ επιθέσεις και να έχουν βρει εύκολους πόντους. Η αστοχία στα τρίποντα του Ολυμπιακού (3/11) σε συνδυασμό με την ευστοχία των Λιθουανών (6/13) έστειλε τη διαφορά στους έξι (29-23). Αυτό αφύπνισε τους «ερυθρόλευκους» και με 7-0 σερί επέστρεψε σε θέση οδηγού του σκορ (29-30). Ο Μακίσικ ήταν ο παίκτης που εκμεταλλεύτηκε επιθετικά τις εξαιρετικές άμυνες των νταμπλούχων Ελλάδος. Ο Αμερικανός έδειχνε ασταμάτητος και με 13 πόντους οδήγησε τον Ολυμπιακό στα αποδυτήρια με το +6 (34-40).

Οι φίλαθλοι της Ζαλγκίρις ξεκίνησαν να ζητωκραυγάζουν για την ομάδα τους στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου, αλλά στη συνέχεια διαπίστωσαν γιατί οι περισσότεροι προπονητές θεωρούν το σύνολο του Μπαρτζώκα, ως το καλύτερο σε όλη την Ευρώπη. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιζαν εκπληκτική άμυνα, έβαζαν τα σουτ από κοντινή και μακρινή απόσταση σταθεροποιώντας τη διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους. 

Κάποιες επιπόλαιες επιλογές επιθετικά άφησαν εκτεθειμένο αμυντικά τον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα οι Λιθουανοί να μπουν ξανά γερά στη διεκδίκηση του θετικού αποτελέσματος μειώνοντας αρχικά στους έξι (59-65) και στη συνέχεια στο καλάθι (65-67). Ο τεχνικός των νταμπλούχων Ελλάδος έβαλε τις φωνές στους παίκτες του ζητώντας τους περισσότερη πίεση στην άμυνα και καθαρό μυαλό επιθετικά. Ο Ντίμσα με καλάθι και φάουλ έφερε το παιχνίδι στα ίσια τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα (69-69). Οι Λιθουανοί πέρασαν μπροστά με 72-70, αλλά ο Μακίσικ με βολές ισοφάρισε 50’’ πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης. Ο Ολυμπιακός έβγαλε την επόμενη άμυνα και ο Βεζένκοφ με εύστοχο σουτ υπό πίεση έκανε το 72-74 στα 6 δευτερόλεπτα. Ο Ουλανόβας δεν μπόρεσε να νικήσει τον Λαρεντζάκη στην άμυνα και ο Ολυμπιακός δραπέτευσε από το γήπεδο που θα γίνει ο τελικός της Ευρωλίγκας με τη νίκη. 

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 34-40, 49-61, 72-74

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (Κάζις Μακσβίτις): Λεκαβίτσιους 5 (1), Χάγιες, Σμιτς 18 (4), Μπιρούτις 3, Μπραζντέικις 5 (1), Πολονάρα 5 (1), Ντίμσα 17 (3), Μπουτκεβίτσιους 7 (1), Ουλανόβας 12 (2)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 3 (1), Κέιναν 2, Λούντζης 3 (1), Λαρεντζάκης 7 (1), Φαλ 6, Βεζένκοφ 25 (2), Παπανικολάου 8 (1), Πίτερς 2, Μπλακ, ΜακΚίσικ 18 (1)

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ