fbpx

Η στρατηγική κίνηση του Μίτσιτς 

Η στρατηγική κίνηση του Μίτσιτς 

Ο Σέρβος γκαρντ προσέλαβε τον ατζέντη που έχει τους πιο στενούς δεσμούς με την Οκλαχόμα για να του λύσει τον γόρδιο δεσμό του ΝΒΑ 

Η κίνηση του να αλλάξει ατζέντη στην Αμερική σχολιάστηκε έντονα στην μπασκετική πιάτσα και προκάλεσε όργιο φημών. Ο Μίσκο Ρασνιάτοβιτς έσπευσε να καταστήσει σαφές πως ο Βασίλιε Μίτσιτς παραμένει πελάτης του και ο back to back MVP των φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκας με διευκρινιστική του δήλωση ξεκαθάρισε το τοπίο γύρω από την εκπροσώπηση του. Στην Ευρώπη παραμένει στο πρακτορείο της Beobasket, ταυτόχρονα όμως στην Αμερική θα μιλάει για λογαριασμό του, ο Τζέισον Ράνι της Wasserman. Είναι μια στρατηγική «μανούβρα» του καλύτερου πλέι-μέικερ της Ευρώπης, ώστε να λύσει τον «γόρδιο δεσμό» του ΝΒΑ.

Ο λόγος είναι απλός: Ο νέος εκπρόσωπος του στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, έχει τους πιο στενούς δεσμούς από οποιονδήποτε άλλον ατζέντη με την ομάδα της Οκλαχόμα, η οποία από τον Δεκέμβριο του 2020 έχει αποκτήσει μέσω ανταλλαγής τα δικαιώματα του Μίτσιτς από τους Σίξερς. 

Το παρελθόν του Ράνι στην Οκλαχόμα και τους Θάντερ

Πρώτα απ’ όλα ο Ράνι γεννήθηκε στην Τάλσα της Οκλαχόμα και έπαιξε μπάσκετ στο γυμνάσιο Μπίσοπ Κέλι. Ακολούθως πέρασε μια τετραετία στο πανεπιστήμιο της Αριζόνα και όταν πια αποφοίτησε ξεκίνησε να δουλεύει ως ατζέντης στην Wasserman. 

Ο βασικός λόγος, όμως, που έχει τόσο καλή σχέση με τους Θάντερ, είναι πως τον Μάρτιο του 2013, ο Σαμ Πρέστι τον προσέλαβε στο πόστο του στρατηγικού σχεδιασμού της ομάδας (director of strategic planning, ήταν η ακριβής ιδιότητα του). Για δυόμισι χρόνια, ο Ράνι ήταν το «δεξί χέρι» του αφεντικού της Οκλαχόμα, καθώς του έδινε τα φώτα του σε θέματα του σάλαρι-καπ, των ανταλλαγών και της αγοράς των παικτών. 

Τον Σεπτέμβριο του 2015, η Wasserman τον «τράβηξε» μακριά από τους Θάντερ, δίνοντας του το πολύ σημαντικό πόστο το Chief Operating Officer και έκτοτε αποτελεί έναν από τους ισχυρούς εκπρόσωπους παικτών στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. 

Η σχέση με τον “Πόκου”

Στο πελατολόγιο του ανήκει ένας άλλος Σέρβος, τον οποίο βοήθησε να πάει στην Οκλαχόμα. Ο Άλεξ Ποκουσέφσκι από τον Ολυμπιακό έγινε ντραφτ στο Νο17 του 2020 από τους Θάντερ, καθώς ο Πρέστι φρόντισε να κάνει ανταλλαγή για να πάρει το συγκεκριμένο νούμερο από τους Μπρούκλιν Νετς και να το «επενδύσει» στον λεπτοκαμωμένο φόργουορντ. 

Στα 29 του χρόνια, ο Μίτσιτς ξέρει πως το «παράθυρο» του ΝΒΑ έχει αρχίσει πλέον να κλείνει. Αποφάσισε, λοιπόν, να προσλάβει στην Αμερική, τον ατζέντη που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να φτάσει σε συμφωνία με τους Θάντερ, είτε με το να του διαπραγματευτεί το πρώτο του συμβόλαιο, είτε με το να τους πείσει να ανταλλάξουν τα δικαιώματα του σε άλλη ομάδα που θα ενδιαφέρεται για την απόκτηση του, προσφέροντάς του παράλληλα σημαντικό ρόλο.

Αν τίποτα από τα δύο δεν συμβεί, τότε στην Ευρώπη ο Μίσκο Ρασνιάτοβιτς θα συνεχίσει να υπηρετεί τα συμφέροντα του, όπως έχει πράξει ως τώρα, εξασφαλίζοντας του τον εντυπωσιακό μισθό των τριών εκατομμυρίων ευρώ από την Εφές. 

Εν κατακλείδι, ο Μίτσιτς με αυτή την στρατηγική κίνηση, έχει καλύψει τα νώτα του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και στις δύο όχθες του Ατλαντικού.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ