fbpx

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 81-73: Παθιασμένος Δικέφαλος και «αντίο πλεονέκτημα» για τον Παναθηναϊκό

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 81-73: Παθιασμένος  Δικέφαλος και «αντίο πλεονέκτημα» για τον Παναθηναϊκό

Ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό στην P.A.O.K. Sports Arena στην Πυλαία για την 18η αγωνιστική της Basket League και πήρε την νίκη με 81-73.

Οι «πράσινοι» έχασαν το πλεονέκτημα έδρας, αφού ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει τρεις ήττες, κάτι το οποίο είναι απίθανο.

Το ματς:

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν διστακτικά στην επίθεση στο πρώτο δεκάλεπτο και άφησαν αρκετές πρωτοβουλίες στην ομάδα της Θεσσαλονίκης που δεν μπόρεσε να τις εκμεταλλευτεί και τελείωσαν με 13-18.

Στην δεύτερη περίοδο, ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυναμικά, θέλοντας να τρέξει το παιχνίδι και έδωσε το βάρος στην επίθεση, αφήνοντας αρκετά κενά σημεία στην άμυνα τα οποία ο ΠΑΟΚ μετουσίωσε σε πόντους. Ο Δικέφαλος δεν άφησε τους πράσινους να ξεφύγουν στο σκορ, και πήγαν στα αποδυτήρια με το 38-40.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ, βγήκε στο παρκέ με την ψυχολογία υπέρ του και ανέβασε την αμυντική του λειτουργία, περιορίζοντας τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο οι πράσινοι δεν άφησαν τους Θεσσαλονικείς να ανοίξουν την ψαλίδα του σκορ με το τρίτο δεκάλεπτο να τελειώνει με 61-61.

Στο τελευταίο μέρος ο ΠΑΟΚ έχει το μομέντουμ και το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο, πατώντας πολύ καλά στο παρκέ και παίζοντας με πάθος. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού, παρά την προσπάθεια τους δεν κατάφερναν να βρουν τις απαντήσεις που θα ήθελαν και όσο πλησίαζε η λήξη η πλάστιγγα έγερνε κατά τους . Ο ΠΑΟΚ πάτησε και άλλο το γκάζι και έφτασε στο τελικό 81-73.

Διαιτητές: Παπαπέτρου, Αγραφιώτης, Κωνσταντινίδου

Τα δεκάλεπτα: 13-18, 38-40, 61-61, 81-73

ΠΑΟΚ (Τακιανός): Φράνκε 10, Ράιλι 7, Μαργαρίτης 3, Σαλούστρος, Ρένφρο 6, Τσιακμάς 6, Χαντς 27, Πόλι 12, Σλαφτσάκης, Σάιμπερτ 6, Καμπερίδης, Κακλαμανάκης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Σερέλης): Λι 3, Παπαγιάννης 12 , Γ. Καλαϊτζάκης 9, Μπέικον 16, Πονίτκα 14, Π. Καλαϊτζάκης 8,  Γουόλτερς 2, Μποχωρίδης 7 Μαντζούκας, Γκουντάιτις 2

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ