fbpx

Τα «κακά παιδιά» του NBA στα 90s (pics&vid)

Τα «κακά παιδιά» του NBA στα 90s (pics&vid)

Η περσόνα του “bad boy” στο NBA  είναι κάτι που μισούν οι οπαδοί, οι προπονητές αγχώνονται και οι συμπαίκτες αγαπούν.

Τα “bad boys”, καθορίζονται από το trash-tallking , το σωματικό τους στυλ παιχνιδιού, τον τρόπο ζωής εκτός γηπέδου και τις διαμάχες με τους προπονητές, τους αντιπάλους και τον οργανισμό. Συχνά προκαλούν φόβο στον αντίπαλο και άγχος για το τι μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή.

Με αφορμή την εξωγηπεδική ζωή του Ζα Μοράντ, ο οποίος έκανε επίδειξη όπλου και λίγες ημέρες μετά επίδειξη πλούτου με ένα ακατάλληλο πάρτι, ήρθε η ώρα να θυμηθείτε τα πραγματικά “bad boys”.

Προτού όμως γίνει αναφορά σε ονόματα παικτών, ξεχωριστή θέση και ο ορισμός της κατηγορίας είναι η ομάδα των Ντιτρόιτ Πίστονς. Οι Bad boys , αποτελούνταν κυρίως από τους Μπιλ Λαϊμπέρερ, Αζάια Τόμας, Ρικ Μαχόρν, Ντένις Ρόντμαν, Τζον Σάλεΐ Salley και Τζόε Ντούμαρς. Η ομάδα χαρακτηρίστηκε ως  έτσι κυρίως λόγω αυτών των παικτών καθώς σκορπούσε τον φόβο και τον τρόμο στις αντίπαλες άμυνες και όχι μόνο.

Στην παρακάτω λίστα βρίσκονται πέντε από τους πιο ταλαντούχους παίκτες που κουβαλούν στις αποσκευές τους την ετικέτα “bad boy”.

Αναλυτικά:

5: Άλεν Άιβερσον

Ο Άλεν Άιβερσον είναι ένας θρύλος του ΝΒΑ και σπουδαίος όλων των εποχών. Μέρος αυτού του μεγαλείου πηγάζει από το ανταγωνιστικό του πνεύμα, τη σκληρότητα και το πάθος του. Αυτό που τον κάνει κακό παιδί είναι οι συχνοί καβγάδες που είχε με συμπαίκτες και προπονητές και οι κακόβουλες κουβέντες του. Δεν φοβήθηκε να πει τη δική του γνώμη, με την περιβόητη συνέντευξη Τύπου του “Practice” και κυκλοφόρησε ένα ραπ τραγούδι με αμφιλεγόμενους στίχους που το NBA καταδίκασε. Ο Άλεν Άιβερσον ήταν πάντα στο επίκεντρο και, ως εκ τούτου, αξίζει να είναι σε αυτή τη λίστα.

4: Τσάρλς Όκλεϊ

Ο Τσαρλς Όκλεϊ, ήταν ένας από εκείνους τους σκληρούς τύπους, που όμως ξεπέρασαν την λεπτή γραμμή μεταξύ σκληρού και βρώμικου. Ο Αμερικανός ήταν αγαπητός σε οπαδούς και συμπαίκτες για την ενέργεια που έφερε στην αμυντική πλευρά του παιχνιδιού, αλλά αυτή η ίδια ενέργεια εκνεύριζε τους αντίπαλους παίκτες.

Ο Όκλεϊ συχνά ήταν σε διαμάχη με τους αντιπάλους του, με τον πιο διαβόητος καβγά να γίνεται όταν χτύπησε με το σώμα του τον Τσαρλς Μπάρκλεϊ, τον έριξε στο έδαφος και αντάλλαξε γροθιές. Εκτός γηπέδου, ενεπλάκη σε μια περίεργη διαμάχη με τον ιδιοκτήτη Τζέιμς Ντόλαν, λαμβάνοντας ισόβια αποκλεισμό από την αρένα. Ο Τσάρλς ήταν ένα κακό παιδί σε όλη τη διαδρομή στο NBA.

3: Μπιλ Λαϊμπίρ

Ενώ ήταν ένας ήρεμος και ευχάριστος άνθρωπος εκτός γηπέδου, ο Λάιμπερ , βρίσκεται σε αυτή τη λίστα αποκλειστικά για τον τρόπο παιχνιδιού του. Ήταν η ψυχή της αρχικής ομάδας “κακών αγοριών” των Ντιτρόιτ Πιστονς.

Δεν φοβήθηκε ποτέ να παίξει σωματικά και να κάνει σκληρά φάουλ. Ενώ οι οπαδοί των Πιστονς λάτρευαν, οι κύκλοι του NBA ήταν γνωστό πως τον μισούσαν.

2. Ντένις Ρόντμαν


Όταν σκέφτεται κάποιος τη φράση bad boy, πρέπει να του έρχεται στο μυαλό αμέσως ο Ντένις Ρόντμαν.

Και όχι άδικα, αφού ένα κακό αγόρι ορίζεται από την εκκεντρική προσωπικότητά του, τον εργένικο τρόπο ζωής και τη στάση ζωής που παραβιάζει κάθε κανόνα και σπάει κάθε κατεστημένο.

Από τα τατουάζ του, τα σκουλαρίκια και τα βαμμένα μαλλιά του μέχρι τις συγκρούσεις του με το νόμο και τις υψηλές υποθέσεις του, έζησε τη ζωή του ως κακό παιδί εκτός γηπέδου.

Στο παρκέ, ο Ρόντμαν πάλευε συχνά με αξιωματούχους, συμπαίκτες και αντιπάλους, με αποτέλεσμα να του επιβληθούν πρόστιμα, αποβολές και αποκλεισμοί. Αν δεν ήταν το Malice at the Palace, ο Ντένις θα ήταν ο νούμερο ένα στη λίστα.

1. Metta World Peace


Ο Ρον Άρτεστζ  μισούσε τόσο πολύ την ετικέτα του bad-boy που αναγκάστηκε να αλλάξει το όνομά του σε Metta World Peace.

Ήταν αναμφισβήτητα πιο εκκεντρικός από τον Ντένις Ρόντμαν. Ο Πις αντιμετώπισε προβλήματα με τον νόμο για την “προώθηση” ενός άλμπουμ, έχει δώσει “περίεργες” συνεντεύξεις και άλλαζε συνεχώς το όνομά του.

Το πιο διάσημο περιστατικό του ήταν η επίθεσή του σε έναν θαυμαστή κατά τη διάρκεια του Malice of the Palace. Στα τελευταία βήματα της καριέρα του είχε χτυπήσει τον Τζέιμς Χάρντεν. Ο Metta World Peace ήταν ένα συναρπαστικό άτομο του NBA που σίγουρα αξίζει την πρώτη θέση

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ