fbpx

Πληθαίνουν οι “μνηστήρες” για Πιτίνο!

Πληθαίνουν οι “μνηστήρες” για Πιτίνο!

Το Σεντ Τζονς απέλυσε τον Μάικ Άντερσον και ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού είναι ο βασικός υποψήφιος για τον πάγκο του.

Οι πρώτες φήμες «αναδύθηκαν» στην διάρκεια του Φεβρουαρίου και πλέον οι υποψήφιοι για τις υπηρεσίες του Ρικ Πιτίνο ένας ένας μπαίνουν στον “βατήρα” της εκκίνησης για την κούρσα της διεκδίκησης του. Μετά το Τζόρτζταουν, που απέλυσε τον Πάτρικ Γιούιν, ήταν η σειρά του Σεντ Τζον’ς τα ξημερώματα του Σαββάτου (11/3) να δώσει τέλος στην συνεργασία με τον δικό του χεντ κόουτς, Μάικ Άντερσον, και να βάλει σε πρώτο πλάνο την πρόσληψη του πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδας. 

Το φαβορί

Μάλιστα η «Red Storm» θεωρείται ως το φαβορί για τις υπηρεσίες του, καθώς έχει το πλεονέκτημα πως η έδρα της είναι στην Νέα Υόρκη, όπου ο 70χρονος τεχνικός έχει σπίτι και αρκετούς συγγενείς. Στην συνέντευξη που είχε δώσει στο CBS Sports, μέσω της οποίας εμμέσως πλην σαφώς είχε ανοίξει την πόρτα της αποχώρησης του από το Αιόνα, είχε ξεκαθαρίσει πως στην ηλικία που βρίσκεται δεν μπορεί να προπονήσει σε οποιοδήποτε μέρος της Αμερικής. «Παλιότερα δεν ήταν σημαντικό το μέρος που ζούσα, τώρα είναι», ανέφερε σχετικά. «Ξέρω ότι υπάρχουν συγκεκριμένα μέρη και 20 με 30 πολιτείες στις οποίες δεν θα ήθελα να ζήσω». 

Γι’ αυτό το λόγο το Τέξας Τεκ, από το οποίο ο προπονητής του Μαρκ Άνταμς παραιτήθηκε την τρέχουσα εβδομάδα, θεωρείται ως πολύ μακρινό αουτσάιντερ. Οι Red Raiders ναι μεν έχουν ένα καλό μπασκετικό πρόγραμμα, πλην όμως η έδρα τους είναι το απομονωμένο Λούμποκ στο Τέξας, στο οποίο δύσκολα ο εκλεκτικός “Ricky P” θα ήθελε να μετακομίσει. 

Αντίθετα το Σεντ Τζον’ς του προσφέρει την δυνατότητα να συνεχίσει στην γενέτειρα του, Νέα Υόρκη και συνάμα την ευκαιρία να αναμορφώσει ένα ιστορικό πρόγραμμα του NCAA. 

Ξανά περιζήτητος

Στην παρούσα φάση, βέβαια, ο Πιτίνο απλά απολαμβάνει τον θόρυβο που γίνεται και πάλι γύρω από το όνομα του, έξι χρόνια μετά τον ωμό εξοστρακισμό του, όπως ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει την απόλυση του από το Λούιβιλ. Δεν έχει βεβαίως κανέναν λόγο να βιαστεί, καθώς οι μετοχές του όχι μόνο έχουν εκτοξευτεί, αλλά κάθε μέρα που περνάει ανεβαίνουν ακόμα περισσότερο. 

Τα ξημερώματα του Σαββάτου (11/3) το Αιόνα επικράτησε στον ημιτελικό του τουρνουά της περιφέρειας ΜΑΑC (Metro Atlantic Athletic Conference) του Νιαγάρα με 71-59 και στον τελικό της Κυριακής (12/3) θα αντιμετωπίσει το Μάριστ. 

Ο 70χρονος Πιτίνο πέραν των τριών προτάσεων που έχει ήδη στα χέρια του (Σεντ Τζον’ς, Τζόρτζτάουν, Τέξας Τεκ) αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον και άλλων high major πανεπιστημίων, κάτι που του δίνει την δυνατότητα να πάρει την απόφαση του όποτε ο ίδιος κρίνει καλύτερο.  

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ