fbpx

Straight στο 5 black!

Straight στο 5 black!

O Μπαρτζώκας πόνταρε στους αναπληρωματικούς του και ο Λαρεντζάκης με τον Μπλακ τον «πλήρωσαν» με μια μεγάλη νίκη 

Υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ανορθόδοξος. Μα βάσει της εφετινής εικόνας του Ολυμπιακού, ο τρόπος με τον οποίο επετεύχθη η νίκη επί της Μπαρτσελόνα είναι απολύτως λογικός και έχει ξεχωριστή ομορφιά. Πολύ απλά διότι οι Πειραιώτες εφαρμόζουν στο απόλυτο το δημοσιογραφικό κλισέ που θέλει και τον…12ο παίκτη να είναι σημαντικός και φθάνουν σε επιτυχίες στηριζόμενοι σε ήρωες που θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν απροσδόκητοι, αλλά πλέον είναι… αναμενόμενοι. Απέναντι στους Καταλανούς, ο Γιώργος Μπαρτζώκας πόνταρε όλες του τις μάρκες στις «ρεζέρβες» του και δικαιώθηκε απόλυτα. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με τον Ταρίκ Μπλακ άλλαξαν τα δεδομένα, έχοντας παράλληλα την καθοριστική συνδρομή του Σακίλ Μακ Κίσικ.

Μετά το αρχικό κακό ξεκίνημα, ο Έλληνας προπονητής, αντιλήφθηκε γρήγορα πως πρέπει να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις. Ο Φαλ έχανε τις μονομαχίες του από τον Σανλί, σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό το ίδιο συνέβαινε με τον Βεζένκοφ απέναντι στον Μίροτιτς και ο Κάνααν ήταν σε ένα από τα γνωστά «off» βράδια του. 

Ο Μπλακ δίχως να σκοράρει, βοήθησε πολύ με την άμυνα και τα επιθετικά του ριμπάουντ, ενώ ο «Λάρι» έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης με το τρίποντο του στο «καλημέρα» της δεύτερης περιόδου. Βέβαια μέχρι να φθάσουμε στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο αναπληρωματικός που σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος ήταν ο Μακ Κίσικ. Με το απίθανο πρώτο του βήμα, περνούσε όποιον αντίπαλο είχε μπροστά του, ενώ παράλληλα ήταν αποτελεσματικός πίσω από τα 6.75. 

Οι Καταλανοί παρέμεναν μέσα στο παιχνίδι χάρη στις ατομικές εξάρσεις της τριπλέτας Λαπροβίτολα-Χίγκινς-Μίροτιτς, αλλά στο τελευταίο τρίλεπτο, ο Μπαρτζώκας έκανε ουκ ολίγες κινήσεις στην… ρουλέτα του παρκέ. Πρώτα απ’ όλα πόνταρε στην καλή βραδιά του Μπλακ και του Λαρεντζάκη αφήνοντας τους στο παρκέ. Ο Αμερικανός σε δύο συνεχείς άμυνες άλλαξε πάνω στον Λαπροβίτολα και τον ανάγκασε σε βήματα, ενώ ενδιάμεσα με μια βολή μετά από δικό του επιθετικό ριμπάουντ είχε ανεβάσει την διαφορά στο +4. 

Ακολούθως ο προπονητής του Ολυμπιακού, έκρινε πως πρέπει να επαναφέρει δύο βασικούς του στο παρκέ για να «καθαρίσουν» το ματς. Ο Σάσα Βεζένκοφ πήρε την θέση του (θετικότατου) Πίτερς και πέτυχε πέντε συνεχείς πόντους, ενώ ο Ουόκαπ πρόσθεσε το καθαρό μυαλό και την ενέργεια στην άμυνα, αντί του κουρασμένου Σλούκα. Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε με το τρίποντο από την κορυφή του «Λάρι», το οποίο επιζητούσε εναγωνίως όλο το ΣΕΦ και ο Έλληνας γκαρντ με μεγάλη ψυχραιμία (παρά την πίεση του χρόνου και της αντίπαλης άμυνας) «παρέδωσε» με ένα step back από την κορυφή. 

Ήταν το κερασάκι στην τούρτα μιας (ακόμα) εμφάνισης με την οποία οι Πειραιώτες πιστοποίησαν πως διαθέτουν τεράστια ποιότητα και προσωπικότητα. Οι δύο κακές εμφανίσεις απέναντι σε Αρμάνι και Κολοσσό, είχαν δημιουργήσει την γνωστή ελληνική γκρίνια και αρκετοί περίμεναν μια τρίτη στη σειρά. Με τους Σλούκα-Φαλ μετά βίας να ακουμπάνε το νερό και τον Βεζένκοφ να κολυμπάει στα ρηχά, ο Ολυμπιακός έδειξε πως είναι «λερναία ύδρα» και ανεξαρτήτως αντιπάλου, μπορεί να δημιουργεί νέα «κεφάλια». 

Πολύ γρήγορα, βέβαια, θα πρέπει να ξεχάσει αυτό τον θρίαμβο που επί της ουσίας του χαρίζει πλεονέκτημα δύο νικών έναντι της Μπαρτσελόνα και να επικεντρωθεί στην… ύπουλα επικίνδυνη Μπάγερν. Στην εφετινή Ευρωλίγκα, χρόνος για πανηγυρισμούς διαρκείας θα υπάρχει μόνο στο φάιναλ-φορ του Κάουνας…    

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ