fbpx

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Φενέρμπαχτσε 78-74: Τα χρειάστηκαν αλλά νίκησαν στο τέλος οι Ισραηλινοί (vid)

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Φενέρμπαχτσε 78-74: Τα χρειάστηκαν αλλά νίκησαν στο τέλος οι Ισραηλινοί (vid)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ φιλοξένησε την Φενέρμπαχτσε για την 27η αγωνιστική της Euroleague και παρότι δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πανηγύρισε την νίκη με 78-74 σε ένα ματς που εξελίχθηκε σε θρίλερ.

Το ματς:

Η φιλοξενούμενη ομάδα μπήκε πιο δυναμικά στο παιχνίδι και πήρε την επιθετική υπέροχη αφού τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο με 17-25.

Η εικόνα αυτή στην δεύτερη περίοδο άλλαξε υπέρ της Μακάμπι Τελ Αβίβ που κατάφερε να περιορίσει τους παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη και να τελειώνει το ημίχρονο με 43 – 39.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά και αυτό είχε θετική επίπτωση στο σκορ για τους Ισραηλινούς που έλεγχαν την ροή του αγώνα. Το τρίτο μέρος τελείωσε με 61- 56 υπέρ των γηπεδούχων και τους έδωσε την κατάλληλη ψυχολογία για το τέταρτο δεκάλεπτο.

Έτσι στην τελευταία περίοδο η Μακάμπι στην αρχή κρατούσε την Φενέρ σε χαμηλά επίπεδα σκοραρίσματος και έπαιζε με τον χρόνο και την κούραση των αντιπάλων που πάλευαν να γυρίσουν το παιχνίδι.

Κάτι που λίγο έλειψε να μην βγεί σε καλό αφού το σύνολο του coach Ιτούδη πάτησε το γκάζι εκεί που οι γηπεδούχοι είχαν χαλαρώσει και έτρεξαν ένα τελευταίο δίλεπτο με καταιγισμό πόντων.

Όμως οι παίκτες του Κάτας, κατάφεραν να πετύχουν δυο κρίσιμα καλάθια στο τέλος και χαμογέλασαν αφού πήραν την νίκη με 78-74.

Όλοι περίμεναν το ντεμπούτο του Τάιλερ Ντόρσεϊ αλλά εντέλει φάνηκε πως δεν ήταν το καλύτερο δυνατό (το αντίθετο μάλιστα), αφού είχε και το κάζο με τις βολές.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γιόβτσιτς, Αλιάγκα, Καρντούμ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-25, 43-39, 61-56, 78-74.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Κάτας): Μπράουν 21 ,Μπάλντουιν 15, Μάρτιν 9, Μένκο, Σόρκιν 10, Ντιμπαρτολομέο 10, Χίλιαρντ, Κοέν 2, Μπράιμο, Νίμπο 1, Κόλσον 10

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ιτούδης): Μότλεϊ 12, Γουίλμπεκιν 7,Έντουαρντς 2, Μπιέλιτσα 6, Χέιζ – Ντέιβις 16, Πιερ 15, Τζέκιρι, Γκούντουριτς 8, Ντόρσεϊ, Μπούκερ, Καλάθης 8

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ