fbpx

Πρώτη φορά… αρνητικά

Πρώτη φορά… αρνητικά

Προχωράει γρήγορα στο επόμενο ματς ο Ολυμπιακός, ο οποίος στο Μιλάνο για πρώτη φορά είχε περισσότερα λάθη από ασίστ

Η φετινή κυριαρχική παρουσία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα χαρακτηρίζεται από τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο κυκλοφορεί την μπάλα και σκοράρει δίχως αυτή να σκάει στο παρκέ. Στατιστικά τούτο επιβεβαιώνεται από την εντυπωσιακή αναλογία ασίστ-λαθών. Μέχρι τον αγώνα στο Μιλάνο οι «ερυθρόλευκοι» μοίραζαν 22,2 ασίστ ανά παιχνίδι και είχαν στο παθητικό τους μόλις 12,6 λάθη, πράγμα που σημαίνει πως (χοντρικά) είχαν 10 περισσότερες τελικές πάσες! Απέναντι στην Αρμάνι, όμως, για πρώτη φορά την φετινή περίοδο, η σχέση αυτή ήταν αρνητική με 17 ασίστ, έναντι 19 σφαλμάτων…

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας

Από αυτό και μόνο το στοιχείο, εξηγείται η χειρότερη φετινή εμφάνιση των παικτών του Μπαρτζώκα, η οποία δεν χρήζει μεγαλύτερης ανάλυσης. Ο πρώτος λόγος είναι πως κάθε ομάδα «δικαιούται» μιας κακής απόδοσης, πολλώ δε μάλλον ο φετινός εξαιρετικός Ολυμπιακός. Ο δεύτερος είναι πως με την μορφή των 34 αγώνων σε διάστημα έξι μηνών, δεν υπάρχει χρόνος για… συναισθηματισμούς και… υπεράναλυση μετά από μια ήττα.

Το σκεπτικό είναι πλέον ανάλογο με την κανονική διάρκεια του ΝΒΑ, όπου οι ομάδες μετά από κάθε ματς, μπαίνουν γρήγορα στο… τσαρτεράκι τους, απολαμβάνουν τα μπέργκερ και τα υπόλοιπα… ανθυγιεινά εδέσματα τους και επικεντρώνονται στον επόμενο αντίπαλο τους.

Η διπλή πρόκληση

Το ίδιο ισχύει για τους Πειραιώτες, οι οποίοι έχουν μια (ακόμη) κρίσιμη εβδομάδα μπροστά τους. Στα δύο εντός έδρας ματς με την Μπαρτσελόνα και την Μπάγερν έχουν την ευκαιρία να κάνουν το πιο καθοριστικό βήμα για να τερματίσουν στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας και να έχουν το (πολύτιμο) πλεονέκτημα έδρας στην προημιτελική φάση. Ιδίως η μονομαχία με τους Καταλανούς είναι υψίστης σημασίας, καθώς σε περίπτωση νίκης, επί της ουσίας θα ξεφύγουν με δύο από την ομάδα του Γιασικεβίτσιους, με δεδομένο πως θα κάνουν το sweep και θα πλεονεκτούν σε περίπτωση ισοβαθμίας.

EUROLEAGUE / ΜΙΛΑΝΟ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (EUROKINISSI)

Για να συμβεί αυτό, θα χρειαστούν τον Μπολομπόι της πρώτης στο «Παλαού Μπλαουγκράνα» αγωνιστικής, μα κυρίως τον… κανονικό Μουστάφα Φάλ. Ο Γάλλος γίγαντας έκανε την χειρότερη φετινή του εμφάνιση στο Μιλάνο και στέρησε από την ομάδα του την επιπλέον διάσταση που δίνει το παιχνίδι του με πλάτη στο καλάθι. Η Μπαρτσελόνα δεν έχει σέντερ για να τον κοιτάξει στα μάτια και η άνοδος της παραγωγικότητας του είναι… επιβεβλημένη!

Υστέρησαν στα θεμελιώδη

Γενικότερα, οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν στις δύο πιο κομβικές θέσεις του μπάσκετ, στον «άσο» και στο «πέντε», από την Αρμάνι. Ουόκαπ και Μπολομπόι ναι μεν είχαν καλά νούμερα, αλλά ιδίως ο πρώτος έχασε την προσωπική του μονομαχία από τον Μπίλι Μπάρον.

Ο Μπολομπόι σε προσπάθεια του

Δύσκολα θα συμβεί κάτι ανάλογο στο (εγγύς) μέλλον. Ο Μπαρτζώκας είπε πως εμπιστεύεται την ομάδα του όχι απλά για τους τύπους, αλλά γιατί πραγματικά το εννοεί και (το σημαντικότερο) διότι οι παίκτες του με την φετινή τους σταθερότητα του έχουν δώσει το δικαίωμα να το πιστεύει.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ