fbpx

Οι περιπέτειες του Μοράντ (vids)

Οι περιπέτειες του Μοράντ (vids)

Η Washington Post αποκάλυψε με λεπτομέρειες δύο σοβαρά περιστατικά με πρωταγωνιστή τον Μοράντ, ο οποίος έχει δεχθεί αγωγή από έναν 17χρονο παίκτη γυμνασίου.

To ρεπορτάζ που δημοσίευσε η Washington Post για τις καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος του Τζα Μόραντ ήταν λεπτομερές και μολονότι οι δικαστικές αρχές δεν έχουν προχωρήσει στην απαγγελία κατηγοριών εναντίον του, σίγουρα προκαλούν προβληματισμό. Ο σούπερ-σταρ των Γκρίζλις από το προηγούμενο καλοκαίρι έχει εμπλακεί σε δύο σοβαρά περιστατικά, ένα εκ των οποίων είναι σε εκκρεμότητα, καθώς του είχε υποβληθεί αγωγή. Δεν υπολογίζονται, μάλιστα, οι ανταλλαγές ύβρεων ανάμεσα στους φίλους του Μοράντ και παίκτες των Πέισερς μετά το παιχνίδι του Fed Ex Forum, αλλά και το «light» καβγαδάκι του πατέρα του με τον Σάνον Σαρπ στον αγώνα με τους Λέικερς.

Ο τσακωμός στο mall

Το πρώτο περιστατικό έλαβε χώρα τον προηγούμενο Ιούλιο, όταν η μητέρα του επισκέφθηκε ένα κατάστημα παπουτσιών σε mall του Μέμφις και ήρθε σε αντιπαράθεση με μια υπάλληλο. Σύμφωνα με την αστυνομική έκθεση που έχει στα χέρια της η Washington Post, η μητέρα του κάλεσε τον Τζα, ο οποίος εμφανίστηκε στο μαγαζί μαζί με εννέα (!) φίλους του. Τότε ο διευθυντής ασφαλείας του mall, του ζήτησε να φύγει από το πάρκινγκ, αλλά αυτός αρνήθηκε. Έτσι κλήθηκε η αστυνομία, η οποία δεν έδωσε λύση, καθώς η φραστική αντιπαράθεση «άναψε» κι ένας από τους φίλους του Μοράντ, έσπρωξε στο κεφάλι τον υπεύθυνο ασφαλείας. «Αφήστε με να μάθω τι ώρα τελειώνει», είπε ο αστέρας των Γκρίζλις σύμφωνα με την έκθεση των αστυνομικών, οι οποίοι πάντως δεν προχώρησαν σε κάποια σύλληψη και το θέμα τελείωσε εκεί.

Οι μπουνιές και το όπλο

Αντίθετα μερικές μέρες αργότερα, ο καβγάς του με έναν 17χρονο παίκτη γυμνασίου, πήρε πολύ μεγάλες διαστάσεις. Ο Μοράντ συνηθίζει να διοργανώνει παιχνίδια στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ που έχει στο σπίτι του στο Μέμφις και ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν ένας ταλαντούχους παίκτης της περιοχής, ο οποίος μάλιστα, όπως δήλωσε, θεωρούσε τον σταρ των Γκρίζλις μέντορα του. Μάλιστα είχε πάρει μέρος και σε άλλα τέτοια παιχνίδια, αλλά εκείνην την φορά η κατάσταση ξέφυγε όταν ο Μοράντ του πέταξε με δύναμη την μπάλα στο στήθος. Ο νεαρός ανταπέδωσε με τον ίδιο τρόπο, με αποτέλεσμα η μπάλα να γλιστρήσει από τα χέρια του Μοράντ και να τον χτυπήσει στο πηγούνι.

Σύμφωνα με τον 17χρονο, ο Μοραντ κόλλησε το πηγούνι του στον ώμο του και ρώτησε έναν φίλο του. «Να του την κάνω (Do I do it to him). O φίλος του απάντησε καταφατικά και τότε ο αστέρας των Γκρίζλις του έδωσε μια μπουνιά στο πηγούνι, ενώ και ο φίλος του επίσης τον χτύπησε. «Έπεσα κάτω και κάλυψα το πρόσωπο μου για να μην με χτυπήσουν σε αυτό», είπε ο 17χρονος high schooler. «Με χτυπούσαν στο κεφάλι και σε άλλα σημεία. Ο Τζα με χτύπησε 12-13 φορές και ο φίλος του άλλες 4-5. Με χτυπούσαν τόσο δυνατά λες και ήμασταν σε αγώνα ΜΜΑ». Όταν πια έφυγαν από πάνω του, ο Μοραντ πήγε σπίτι του και βγήκε έξω έχοντας βάλει το όπλο μέσα στο σορτσάκι του. «Ο πατέρας του άρχισε να φωνάζει. Όχι, όχι, πήγαινε πίσω στο σπίτι», ισχυρίστηκε ο 17χρονος ο οποίος στην συνέχεια μπήκε στο αμάξι του και έφυγε.

Στην ανάκριση του από την αστυνομία, τα αρχεία δείχνουν πως ο Μοραντ και οι δικηγόροι του δεν ρωτήθηκαν ευθέως αν κρατούσε με το χέρι του το όπλο του, αλλά ούτε και αρνήθηκαν τον συγκεκριμένο ισχυρισμό.

Η μήνυση και η απάντηση του Μοράντ

Την ημέρα του καβγά, η μητέρα του νεαρού κατέθεσε αναφορά στην αστυνομία και την επόμενη τον πήγε στο νοσοκομείο, καθώς δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Εν τέλει τον Σεπτέμβριο μήνυσαν τον Μοραντ και τον φίλο του Ντεβόντε Πακ, ο οποίος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στον καβγά με τους παίκτες των Πέισερς, τον προηγούμενο Ιανουάριο.

Ο γκαρντ των Γκρίζλις από την πλευρά του, ανέφερε στην αστυνομία πως ο 17χρονος ξεκίνησε τον καβγά χτυπώντας τον στο πρόσωπο με την μπάλα και ότι στην συνέχεια σήκωσε το σορτσάκι του ψηλά, πράγμα που ο Μοραντ εξέλαβε ως σημάδι για καβγά από τον αντίπαλο του. Μάλιστα κατέθεσε και ο ίδιος αναφορά στην αστυνομία λέγοντας ότι ο νεαρός του είπε πως… «θα γυρίσω πίσω και θα ανάψω αυτό το μέρος σαν να είναι βεγγαλικά».

Η εισαγγελία, πάντως, εξέτασε την υπόθεση και έκρινε πως δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία, ώστε να ανοίξει φάκελο στην υπόθεση και γι’ αυτό τον λόγο ο Μοραντ δεν έχει αντιμετωπίσει κάποιο πειθαρχικό έλεγχο από το ΝΒΑ.

Αν, πάντως, η αγωγή του 17χρονου εκδικασθεί και δικαιωθεί, τότε η λίγκα θα έχει το δικαίωμα να ερευνήσει την υπόθεση και να επιβάλλει ποινή στον σούπερ-σταρ του Μέμφις.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ