fbpx

Ο Στογιάκοβιτς “νίκησε” τον Μπρόνι Τζέιμς

Ο Στογιάκοβιτς “νίκησε” τον Μπρόνι Τζέιμς

Ο γιος του Πέτζα, Αντρέι, επιλέχθηκε στην τρίτη καλύτερη πεντάδα των γυμνασίων της Αμερικής, ενώ ο πρωτότοκος του ΛεΜπρον έμεινε εκτός!

Έχασε μεν την ευκαιρία να αναδειχθεί πρωταθλητής στην πόλη του, αλλά συνεχίζει να κερδίσει τις τιμητικές διακρίσεις την μια μετά την άλλη! Ο Αντρέι Στογιάκοβιτς επιλέχθηκε στην τρίτη καλύτερη πεντάδα των γυμνασίων ολόκληρης της Αμερικής, πάνω και από τον Μπρόνι Τζέιμς, τον γιο του Λε Μπρον! 

Κάθε χρόνο από τα 1987, τα βραβεία Νέισμιθ απονέμονται στους καλύτερους παίκτες των high schools στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού και εφέτος το ιδιαίτερο στοιχείο, είναι ότι υπήρχαν αρκετοί γιοι παλιών παικτών του ΝΒΑ. Ο Αντρέι βρέθηκε στην τρίτη πεντάδα, ενώ ο Κάμερον Μπούζερ, γιος του παλιού All Star των Τζαζ επιλέχθηκε στην πρώτη. Μαζί του ήταν ο Ντι Τζέι Βάγκνερ, o οποίος συνεχίζει την παράδοση του πατέρα του Ντεζουάν. Το αξιοσημείωτο είναι πως ο Ντεζουάν Βάγκνερ με τον Μπούζερ υπήρξαν συμπαίκτες από το 2002 ως το 2004 στο Κλίβελαντ και πλέον καμαρώνουν τους… κανακάρηδες τους να λάμπουν στο γυμνασιακό μπάσκετ και να ετοιμάζονται για την καριέρα τους στο NCAA. 

Μέλος της καλύτερης πεντάδας ήταν και ο φόργουορντ Ρον Χόλαντ του Τέξας, ο οποίος μαζί με τον Βάγκνερ βοήθησαν την Εθνική Αμερικής να πάρει το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο εφήβων της Μάλαγα τον προηγούμενο Ιούλιο. Δίπλα τους επιλέχθηκαν ο γκαρντ Αϊζάια Κόλιερ που έχει δεσμευτεί με το USC και ο φόργουορντ Τζάστιν Έντουαρντς, ο οποίος θα συνεχίσει στο Κεντάκι, όπως και ο Βάγκνερ. 

Στην δεύτερη πεντάδα «συναντάμε» τον Λιθουανό Μάτας Μπουζέλις, το αμυντικό «φαινόμενο» Κούπερ Φλαγκ, τους γκαρντ Στέφον Καστλ και Ντίλαν Χάρπερ και τον φόργουορντ Κόντι Ουίλιαμς. Στην τρίτη, εκτός του Αντρέι Στογιάκοβιτς, βρέθηκαν δύο σέντερ, ο Ζέιβιερ Μπούκερ που θα φορέσει την φανέλα του Μίσιγκαν Στέιτ και ο Άαρον Μπράντσο του Κεντάκι, ο πάουερ φόργουορντ Μακένζι Μάγκμπο του Ντιουκ και ο Φλόρι Μπίντουνγκα. 

Ο Μπρόνι Τζέιμς, τον οποίο το ESPN τοποθέτησε την προηγούμενη εβδομάδα στην πρώτη δεκάδα (!) του εικονικού (mock) ντραφτ, τιμήθηκε με εύφημο μνεία και έμεινε εκτός των κορυφαίων 15 των βραβείων Νέισμιθ! 

Ο Στογιάκοβιτς έγινε ο τρίτος παίκτης του Στάνφορντ μετά τον Χάρισον Ίνγκραμ το 2021 και τον (νυν παίκτη των Γκρίζλις) Ζαΐρ Ουίλιαμς το 2020 που επιλέχθηκε στην τρίτη καλύτερη πεντάδα και οι Cardinals έσπευσαν να τον συγχαρούν μέσω ανακοίνωσης. 

https://gostanford.com/news/2023/3/1/mens-basketball-naismith-all-american.aspx

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ