fbpx

Ο νέος Ντόρσει!

Ο νέος Ντόρσει!

Ο 20χρονος γκαρντ Στίβι Μίτσελ του Μαρκέτ έχει Ελληνικές ρίζες και έχει ξεκινήσει την διαδικασία απόκτησης του Ελληνικού διαβατηρίου.

Έχει αναδείξει σούπερ-σταρ σαν τον Ντούειν Ούειντ και τον Τζίμι Μπάτλερ και αρκετούς καταξιωμένους παίκτες του ΝΒΑ, όπως ο Τζέι Κράουντερ των Μπακς. Την τρέχουσα περίοδο είναι σταθερά μέσα στην πρώτη δεκάδα της κατάταξης του κολεγιακού πρωταθλήματος κι έχει πιθανότητες ακόμα και για το φάιναλ-φορ.

Ωραία όλα αυτά για το πανεπιστήμιο του Μαρκέτ, αλλά για ποιο λόγο μπορεί να ενδιαφέρουν το ελληνικό κοινό του μπάσκετ; Πολύ απλά διότι την τρέχουσα περίοδο, ένα από τα βασικά του στελέχη έχει Ελληνικές ρίζες και έχει ήδη ξεκινήσει την διαδικασία απόκτησης του διαβατηρίου της χώρας μας. Ο 20χρονος γκαρντ Στίβι Μίτσελ είναι ένας παίκτης που μπορεί να μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια, καθώς στην δεύτερη του σεζόν στο NCAA έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο και μολονότι δεν θεωρείται ΝΒΑ prospect, έχει τις δυνατότητες να εξελιχθεί σε στέλεχος ομάδας της Ευρωλίγκας.

Η Ελληνική του καταγωγή προέρχεται από την πλευρά της μητέρας του, η οποία ονομάζεται Στεφανία. Μάλιστα πριν από δύο χρόνια, όταν αποφοίτησε από το γυμνάσιο Ουίλσον της Πενσιλβάνια τιμήθηκε από την ΑΧΕΠΑ της συγκεκριμένης πολιτείας, καθώς πέραν από τις επιδόσεις του στο μπάσκετ, ήταν ένας από τους καλύτερους μαθητές, παίρνοντας απολυτήρια με 3,98 όταν το άριστα είναι το 4!

 Η μητέρα του προσπαθεί από το ξεκίνημα της σεζόν να συγκεντρώσει τα απαραίτητα έγγραφα, ώστε ο γιος της να αποκτήσει την υπηκοότητα της χώρας μας και να μπορέσει μελλοντικά να αγωνισθεί στην Εθνική Ελλάδας, αλλά και σε κάποιον Ευρωπαϊκό σύλλογο σαν κοινοτικός. Φυσικά αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ναζ Μίτρου Λονγκ ενώ έχει εντείνει τις προσπάθειες του από την περσινή σεζόν και είναι σε συνεργασία με την Ελληνική ομοσπονδία, ακόμα δεν έχει καταφέρει να πάρει το διαβατήριο του.

Ο Μίτσελ αναμένεται να επισκεφθεί την χώρα μας όταν τελειώσει η σεζόν με το Μαρκέτ, με το οποίο φέτος έχει 7,1 πόντους και 2,7 ριμπάουντ σε 29 παιχνίδια, ως ο βασικός σούτινγκ γκαρντ. Τα νούμερα του είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με την freshman σεζόν του, στην οποία μέτρησε μόλις 2,8 πόντους και 1,4 ριμπάουντ σε 32 παιχνίδια.

Όπως και ο Τάιλερ Ντόρσει, αλλά και ο Μίτρου Λονγκ, είναι ένα «δυάρι» σε «συσκευασία» άσου, πλην όμως η μεγάλη διαφορά με τους άλλους δύο ομογενείς γκαρντ, είναι πως δεν είναι καλός σουτέρ. Ο Μίτσελ έχει πολύ δυνατό κορμί και μακριά χεριά, στοιχεία που του δίνουν την δυνατότητα να τρυπάει με διεισδύσεις τους αντιπάλους. Το σουτ του πίσω από την γραμμή είναι αναξιόπιστο, σν και φέτος έχει σημειώσει πρόοδο ανεβαίνοντας από το 17% στο 30%.

Εκεί που δείχνει να έχει μεγαλύτερη προοπτική σε σχέση με τους Ντόρσει-Λονγκ είναι στον αμυντικό τομέα. Λόγω της δύναμής του έχει καλές τοποθετήσεις, αντέχει στην επαφή και δείχνει διάθεση να είναι συνεπής στα καθήκοντα του. Φέτος μετράει 1,8 κλεψίματα σε μόλις 23 λεπτά μέσης συμμετοχής και είναι ο καλύτερος της ομάδας του στον συγκεκριμένο τομέα.

Ο Μίτσελ δεν πρόκειται να δηλώσει συμμετοχή στο ντραφτ του 2023, καθώς δεν έχει πιθανότητες να επιλεγεί και το πιθανότερο σενάριο είναι πως θα συνεχίσει για την τρίτη του σεζόν στους Golden Eagles. Αν προλάβει να βγάλει διαβατήριο (πράγμα εξαιρετικά δύσκολο) μέσα στους επόμενους μήνες, το καλοκαίρι θα είναι διαθέσιμος για την Εθνική Νέων Ανδρών που θα πάρει μέρος στο Ευρωμπάσκετ του Ηρακλείου και θα έχει προπονητή τον Κώστα Παπαδόπουλο

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ