fbpx

«Εμφύλιος» για Ντόρσεϊ!

«Εμφύλιος» για Ντόρσεϊ!

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ είναι και επίσημα παρελθόν από τους Τέξας Λέτζεντς και η επιστροφή του στην Ευρώπη μοιάζει μονόδρομος. Ήδη, η πρώτη «μάχη» για την απόκτηση του, έχει ξεκινήσει.

Πρόκειται για το πιο «καυτό» όνομα στην EuroLeague τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο λόγος για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο Ελληνο-Αμερικανός γκαρντ δεν έχει καταφέρει να πείσει μέχρι στιγμής κάποια ομάδα του ΝΒΑ να του προσφέρει έστω και 10ημερο συμβόλαιο.

Όπως αποκάλυψε το Sportal.gr και ο Αχιλλέας Μαυροδόντης, η Εφές έχει κάνει ήδη το «μπάσιμο» για την απόκτηση του Τάιλερ Ντόρσεϊ. Αυτή την είδηση την επιβεβαιώνει και το ρεπορτάζ του ApexSports.gr. Ο Αταμάν σε πρόσφατες δηλώσεις του, μίλησε για την ενδεχόμενη απώλεια του Μίσιτς για το υπόλοιπο της σεζόν. Έτσι οι Τούρκοι θέλουν να καλύψουν αυτό το κενό με τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού.

«Εμφύλιος» στην Τουρκία

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Εφές δεν θα παίξει… μπάλα μόνη της. Βεβαίως αυτή τη στιγμή έχει το πλεονέκτημα καθώς είναι δεδομένο πως θα κάνει μια υψηλή προσφορά, έχοντας και το άγχος της απουσίας του Μίσιτς.

Παρόλα αυτά, η ομάδα του Αταμάν θα πρέπει να ανταγωνιστεί την Φενέρμπαχτσε. Ο Δημήτρης Ιτούδης δεδομένα θέλει τον Ντόρσεϊ στη Φενέρ, ώστε να «φορτσάρει» για την τελική ευθεία της EuroLeague, καθώς τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να μπει ενεργά στο ροτέισον και ο Μπιέλιτσα.

Η Φενέρ δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής επίσημη πρόταση προς την πλευρά του Ντόρσεϊ, μόνο κάποιες διερευνητικές επαφές, που σύμφωνα με τις πληροφορίες του ApexSports.gr, είναι πολύ πιθανό να μετουσιωθούν σε επίσημη πρόταση.

Αξίζει να τονιστεί, πως το πάνω χέρι το έχει η Εφές, με την οποία η πλευρά του Ντόρσεϊ έχει μπει ήδη σε συζητήσεις, οι οποίες – ωστόσο – δεν είναι προχωρημένες.

Τι συμβαίνει με Ολυμπιακό

Φυσικά πρόκειται για Έλληνα παίκτη και ο Ολυμπιακός λόγω και της κοινής πορείας τους, δεν θα μπορούσε να μείνει ασυγκίνητος. Όμως, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ApexSports.gr, οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα κάνουν καμία απολύτως κίνηση για την φετινή σεζόν.

Οι Πειραιώτες τη μοναδική κουβέντα που θα έμπαιναν στη διαδικασία να κάνουν, είναι η επόμενη σεζόν, καθώς δεν έχουν την παραμικρή διάθεση να αλλάξουν κάτι στην ήδη καλοκουρδισμένη μηχανή τους.

Έτσι, ο επαναπατρισμός του Ντόρσεϊ θα καθοριστεί από τη συμβόλαιο που θα υπογράψει σε οποιαδήποτε ομάδα επιλέξει. Δηλαδή, αν θα είναι 6μηνο ή για παραπάνω από έναν χρόνο.

Τι θέλει ο Ντόρσεϊ

Τα δεδομένα για Ντόρσεϊ είναι πολύ συγκεκριμένα. Ο ομογεντής γκαρντ θα πρέπει να πάρει την απόφαση του μέχρι την 1η Μαρτίου, όπου και λήγει η διορία των μεταγραφών της EuroLeague.

Αυτή τη στιγμή ο Ντόρσεϊ ψάχνει για ένα συμβόλαιο αξίας περίπου 180-200.000 ευρώ μηνιαίως μέχρι το φινάλε της σεζόν. Ο ίδιος δεν φαίνεται να βιάζεται.

Η διαφορά είναι ότι ο Ντόρσεϊ δεν θα είχε πρόβλημα να δεσμευτεί για παραπάνω από έναν χρόνο, φτάνει να υπάρχει φυσικά το «παραθυράκι» του ΝΒΑ το οποίο ουδέποτε θα το βγάλει από το μυαλό του και φυσικά ένα συμβόλαιο αξίας άνω του 1.5 εκατομμυρίου τον χρόνο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ