Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε πως απολαμβάνει κάθε μέρα του στον Ολυμπιακό και δεν έκρυψε την επιθυμία του να παραμείνει πολλά χρόνια στον πάγκο τους, όπως ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
«Ο Έλληνας Φέργκιουσον; Μακάρι. Θα ήθελα να το απολαμβάνω περισσότερο και να το χαίρομαι, αλλά η καθημερινότητα δεν σε αφήνει να το δεις. Ο Ολυμπιακός είναι απαιτητικός σύλλογος. Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως δε χορταίνεις να είσαι σε αυτή την ομάδα, να διεκδικείς και να κατακτάς τίτλους. Είναι κάτι πολύ όμορφο. Σίγουρα απολαμβάνω κάθε νέα μέρα στον Ολυμπιακό», τόνισε σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ.
«Μου αρέσει πολύ το μπάσκετ που παίζουμε. Της δημιουργίας και της ομαδικότητας. Κάνουμε τη δουλειά μας και βάζουμε έξτρα θέματα στο σκάουτινγκ των αντιπάλων μας. Πιστεύω ότι είμαστε μία δύσκολη ομάδα για τους αντιπάλους μας, τους βάζουμε αρκετούς προβληματισμούς. Θέλουμε να έχουμε πάντα 1-2 επιλογές ανάλογα με το τι θα παίξει απέναντί σου ο αντίπαλος. Εκτελούμε το πλάνο όλο και καλύτερα επειδή το δουλεύουμε καιρό και πλέον ο στόχος είναι να το κάνουμε όλο και με μεγαλύτερη ταχύτητα. Κανείς δεν μπορεί να παίζει σήμερα 40 λεπτά και το εξηγούμε από την αρχή. Έχει δευτερεύουσα σημασία πόσους πόντους έβαλες, η νίκη της ομάδας είναι το βασικό και έτσι περνάμε μία winning mentality στους παίκτες μας», πρόσθεσε.
Όσον αφορά στο αν δίνει απαντήσει τη φετινή σεζόν, τόνισε: «Δε σκέφτομαι ότι δίνω απαντήσεις. Έμαθα ότι στη φύση του επαγγελματικού αθλητισμού οι φίλαθλοι θα ανταλλάσσουν απόψεις και είναι ωραίο να νιώθουν μέρος της ομάδας, είναι διαδραστικό. Αρκεί να μη βρίζεις και μην προσβάλεις. Απλά προφανώς ξέρω καλύτερο μπάσκετ αλλά και την ομάδα από αυτούς. Αυτό είναι το νόημα και ο κάθε παίκτης ξέρει τον ρόλο του».
Τέλος, αναφέρθηκε και στη συνεργασία του με τους αδερφούς Αγγελόπουλους: «Υπάρχει μία εξαιρετική χημεία και εμπιστοσύνη που νιώθουμε και έχουμε μεταξύ μας. Έχουν δε, ένα μεγάλο ηθικό πλεονέκτημα. Τόσα χρόνια έχει αποδειχθεί με βάση κάποιες ηθικές αρχές που έχουν το πως λειτουργούν και αυτό δεν μπορείς να μην το εκτιμήσεις και να μην ταυτιστείς μαζί τους».