fbpx

Δράμα άνευ προηγουμένου (pic,vid)

Δράμα άνευ προηγουμένου (pic,vid)

Ο Μπράντον Μίλερ, που συγκρίνεται με τον Ντουράντ και τον Πίπεν, την μια μέρα βρέθηκε να έχει δώσει το όπλο μιας δολοφονίας και την επόμενη έσπασε τα κοντέρ στο κολεγιακό πρωτάθλημα 

Στη χώρα που ξέρει να δημιουργεί δράμα και ίντριγκα καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο, o Μπράντον Μίλερ πέτυχε κάτι μοναδικό: τη μια μέρα έγινε πρώτο θέμα στις ειδήσεις για την έμμεση ανάμιξη του σε μια δολοφονία και την επόμενη παρέμεινε στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, καθώς κατέγραψε μια ιστορική επίδοση στα χρονικά του κολεγιακού πρωταθλήματος. Ο 20χρονος Αμερικανός φόργουορντ είναι ένα σπάνιο ταλέντο, το οποίο είναι πολύ καλό για να χαραμισθεί! 

Ο αστέρας του πανεπιστημίου της Αλαμπάμα συγκρίνεται με σούπερ-σταρ όπως ο Σκότι Πίπεν, ο Κέβιν Ντουράντ ή ο Πολ Τζόρτζ, καθώς διαθέτει ανάλογα μεγάλο δυναμικό και στις δύο άκρες του παρκέ. Το απέδειξε τα ξημερώματα της Πέμπτης (23/2), όταν πέτυχε ρεκόρ καριέρας με 41 πόντους απέναντι στην Νότια Καρολίνα, σημειώνοντας ταυτόχρονα το καλάθι που οδήγησε το ματς στην παράταση και το νικητήριο που το έκρινε στο έξτρα πεντάλεπτο! 

Η εμφάνιση του έλαβε τεράστια δημοσιότητα, καθώς λίγες ώρες νωρίτερα η συμμετοχή του ήταν αμφίβολη, ένεκα της αποκάλυψης πως ήταν δικό του το πιστόλι με το οποίο ο μέχρι πρότινος συμπαίκτης του, Ντάριους Μάιλς δολοφόνησε μια γυναίκα! 

Το έγκλημα έλαβε χώρα στις 15 Ιανουαρίου και είχε οδηγήσει στην άμεση αποπομπή του Μάιλς από την ομάδα. Η αστυνομική έρευνα, όμως, αποκάλυψε στις 21 Φεβρουαρίου πως ο Μίλερ ήταν αυτός που είχε δώσει το όπλο στον συμπαίκτη του και μάλιστα είχε βρεθεί κοντά στον τόπο του εγκλήματος, με αποτέλεσμα το παρμπρίζ του δικού του αυτοκινήτου να χτυπηθεί από δύο σφαίρες! 

YouTube video

Ως αποτέλεσμα, ο Μίλερ έγινε «πρώτο θέμα» σε όλες τις ιστοσελίδες, αλλά και τα τηλεοπτικά δίκτυα της Αμερικής και συνάμα τέθηκε σε αμφιβολία η συμμετοχή του στον αγώνα των Crimson Tide απέναντι στην Νότια Καρολίνα. Ωστόσο το πανεπιστήμιο μετά από έρευνα σε συνεργασία με την αστυνομία, έκρινε πως δεν υπάρχει λόγος τιμωρίας του χαρισματικού φόργουορντ και ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει να παίζει, καθώς δεν θεωρείται ύποπτος στην υπόθεση. 

Στο γήπεδο της πόλης Κολούμπια η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη, καθώς κάθε φορά που ο 20χρονος άσος έπιανε την μπάλα αποδοκιμαζόταν έντονα. Από την προθέρμανση, όμως, είχε φανεί πως ήταν αποφασισμένος να δώσει την απάντηση του εντός των τεσσάρων γραμμών. 

YouTube video

Στο πρώτο μέρος ξεκίνησε κάπως… ράθυμα και σημείωσε 15 πόντους με 3/6 τρίποντα. Στο δεύτερο ανέβασε κατακόρυφα στροφές σημειώνοντας τους 10 πρώτους πόντους της ομάδας του και κατέστησε σαφές πως θα έκανε ότι είναι δυνατόν για να φύγει νικητής. 

Ο Μίλερ είναι ένας σμολ φόργουορντ με ύψος 205 εκατοστά που μπορεί να κινηθεί με μεγάλη ευχέρεια βάζοντας την μπάλα στο παρκέ, αλλά και να σουτάρει από μεγάλη απόσταση πίσω από την γραμμή των τριών πόντων. Παράλληλα δεν αμελεί τα αμυντικά του καθήκοντα και έχει την ικανότητα να περιορίσει την δράση του καλύτερου παίκτη των αντιπάλων. Κάτι που συνέβη απέναντι στην Νότια Καρολίνα, καθώς στο δεύτερο μέρος εξουδετέρωσε τον καλύτερο της παίκτη, τον πρωτοετή φόργουορντ Τζι Τζι Τζάκσον, ο οποίος θεωρείται υποψήφιος ακόμα και για την λοταρία του ντραφτ. 

Βέβαια το μεγαλύτερο κατόρθωμα του Μίλερ ήταν πως στο τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα, πέτυχε το αριστερό λέι-απ με το οποίο ισοφάρισε σε 68-68 και έστειλε το ματς στην παράταση. 

YouTube video

Εκεί πρωταγωνίστησε εκ νέου, καθώς με οκτώ δέκατα για το τέλος, ευστόχησε στο καλάθι που χάρισε το «διπλό» στο Αλαμπάμα, χρησιμοποιώντας και πάλι το «κακό» του χέρι το αριστερό! 

Στο τέλος του αγώνα, το κοντέρ του έγραψε 41 πόντους, νούμερο το οποίο είναι το καλύτερο στην ιστορία του πανεπιστημίου από οποιονδήποτε πρωτοετή! 

Η εμφάνιση του ξετρέλανε τους σκάουτ του ΝΒΑ, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο περίφημος Μπομπ Μακ Άντου, ο οποίος εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια στους Μαϊάμι Χιτ του Πατ Ράιλι. 

Ο Μίλερ αυτή την στιγμή είναι σίγουρα μέσα στο ΤΟΡ-5 του επόμενου ντραφτ και θεωρείται ως το τρίτο καλύτερο ταλέντο πίσω από τον Βίκτορ Ουεμπανιάμα και τον Αμερικανό πλέι-μέικερ Σκουτ Χέντερσον της G League Ignite. Αν συνεχίσει σε ανάλογους ρυθμούς, τότε μπορεί ακόμα και να βρεθεί στο Νο2 του επόμενου ντραφτ, καθώς η κορυφή είναι καπαρωμένη από τον Ουεμπανιάμα από τον προηγούμενο Οκτώβριο. 

Αρκεί βέβαια να μείνει μακριά από μπλεξίματα, καθώς η έμμεση εμπλοκή του στην δολοφονία της Τζαμία Χάρις από τον συμπαίκτη του Ντάριους Μάιλς για μερικές ώρες έθεσε την καριέρα του σε τεράστιο κίνδυνο. 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ