fbpx

Γιάννης: Πρώτος και στα media! (pic,vid)

Γιάννης: Πρώτος και στα media! (pic,vid)

O Έλληνας σούπερ σταρ άφησε δεύτερο τον Κέβιν Ντουράντ και στην… άτυπη ψηφοφορία των εκπροσώπων του Τύπου, προσελκύοντας το μεγαλύτερο κοινό στο Σολτ Λέικ Σίτι.

Η αξία του εντός του παρκέ είναι δεδομένη και δεν χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης. Εδώ και αρκετά χρόνια, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρίσκεται στη συζήτηση για τον κορυφαίο μπασκετμπολίστα του κόσμου και χαίρει καθολικής εκτίμησης. Τα τελευταία χρόνια, όμως, ο Έλληνας ηγέτης των Μπακς έχει προσθέσει μια ακόμα διάσταση στην υπόσταση του ως super-star: Είναι ένας από τους καλύτερους συνεντευξιαζόμενους της λίγκας, όπως αποδείχθηκε και στο πρόσφατο All Star Game του Σολτ Λέικ Σίτι. 

Ως γνωστόν οι παίκτες που συμμετέχουν στο παιχνίδι, τίθενται στην διάθεση των εκπροσώπων του Τύπου, μια μέρα πριν το κεντρικό γεγονός. Το ΝΒΑ φροντίζει να κλείσει είτε μια μεγάλη αίθουσα ξενοδοχείου, είτε μετατρέπει ένα μικρό γήπεδο μπάσκετ σε αίθουσα Τύπου, τοποθετώντας τον κάθε παίκτη σε ένα τραπέζι με το όνομα του μπροστά. Ανάλογα με το ποια ομάδα προπονείται πρώτη (δύση ή ανατολή), τα στελέχη της καλούνται να απαντήσουν στα ερωτήματα των δημοσιογράφων τα οποία έχουν ανεξάντλητη ποικιλία και… φαντασία. Ένας All Star μπορεί να ερωτηθεί πολύ συμβατικά πράγματα για τον εαυτό του και για την ομάδα του, μέχρι πολύ περίεργα όπως για παράδειγμα αν έχει αγαπημένη μάρκα… φάστ φουντ. 

Πλέον ο Γιάννης έχει εξοικειωθεί τόσο πολύ με τα ΜΜΕ που είναι σε θέση να δώσει «καλές» απαντήσεις για οτιδήποτε. Έτσι, λοιπόν, στην διάρκεια της media availability για την ομάδα της Ανατολής, ήταν αυτός που προσέλκυσε τους περισσότερους εκπροσώπους στην αίθουσα του πανεπιστημίου της Γιούτα. Ο Greek Freak τοποθετήθηκε δίπλα στον Κέβιν Ντουράντ, με τον οποίο μονομάχησε για την θέση του αρχηγού της μιας ομάδας του All Star. Όπως και στην ψηφοφορία, έτσι και στην «κόντρα» του για το άτυπο βραβείο του καλύτερου interviewee, ο Γιάννης βγήκε νικητής. 

Όπως μπορείτε να δείτε από τα βίντεο και τις φωτογραφίες, το… σμήνος των δημοσιογράφων τον είχε περικυκλώσει και τον «βομβάρδισε» με ερωτήσεις. Εξ’ ευωνύμων, ο KD είχε κι αυτός ένα πολυάριθμο κοινό, αλλά σαφώς μικρότερο, ενώ από δεξιά ο φτωχός πλην τίμιος Τζρού Χόλίντει απαντούσε έχοντας στα πόδια του την κορούλα του. 

Η εικόνα ήταν ενδεικτική, καθώς ο Γιάννης που το 2014 στην πρώτη του συμμετοχή σε All Star ως μέλος του Rising Stars είχε βγάλει φωτογραφία με τον Ντουράντ τον οποίο είχε για ίνδαλμα του, πλέον τον έχει ξεπεράσει σε δημοφιλία. Οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι, εκτιμούν το γεγονός πως ο Γιάννης (με εξαίρεση τις υποχρεωτικές συνεντεύξεις αμέσως μετά το τέλος των αγώνων, στις οποίες βιάζεται να αποχωρήσει), κάθε φορά που περνάει από την «ανάκριση» τους δίνει αναλυτικές και όχι τετριμμένες απαντήσεις. 

YouTube video

Αντίθετα οι άλλοι δύο Ευρωπαίοι αστέρες, ο Λούκα Ντόντσιτς και ο Νίκολα Γιόκιτς σε αυτό το All-Star Weekend ήταν φανερό πως δεν είχα καμία διάθεση. Μάλιστα ο Σέρβος αστέρας των Νάγκετς, όταν ρωτήθηκε ποιο κομμάτι των εκδηλώσεων δεν του αρέσει, ήταν ξεκάθαρος. «Αυτό εδώ με τους δημοσιογράφους. Νομίζω ότι γίνονται πολλές ερωτήσεις και δεν έχουμε τι να πούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά. Από την άλλη πλευρά ο Luca Magic αμέσως μετά το τέλος του αγώνα το βράδυ της Κυριακής πήγε στην «μικτή ζώνη» απάντησε γρήγορα-γρήγορα σε μερικές ερωτήσεις και φεύγοντας φώναξε «εντάξει παιδιά θα ήθελα να απαντήσω και σε άλλες ερωτήσεις, απλά όχι τώρα, του χρόνου»… 

Σίγουρα κανείς δεν μπορεί να τους… κακίσει, καθώς η πραγματικότητα είναι πως «βομβαρδίζονται» σε κάθε τους βήμα και κάποιες φορές «στερεύουν» από απαντήσεις. Ίσως ένα… δημοσιογραφικό «μάθημα»  από τον Γιάννη να τους βοηθήσει στο μέλλον… 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ