fbpx

Κύπελλο Ελλάδας: Οι παρουσίες των τεσσάρων μονομάχων σε ημιτελικούς και οι προκρίσεις

Κύπελλο Ελλάδας: Οι παρουσίες των τεσσάρων μονομάχων σε ημιτελικούς και οι προκρίσεις

Οι ημιτελικοί και οι προκρίσεις των τεσσάρων μονομάχων του Κυπέλλου Ελλάδας.

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για να δούμε ποιος θα κατακτήσει το φετινό Κύπελλο Ελλάδας που διεξάγεται στα «Δύο Αοράκια».

Πλέον έχουν απομείνει 4 ομάδες που διεκδικούν το τρόπαιο. Αυτές είναι οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Περιστέρι που βρίσκονται αισίως στα ημιτελικά.

Τι κάνουν όμως σε αυτή τη φάση; Το Apex Sports μάζεψε τα στατιστικά και σας τα παρουσιάζει.

Αρχικά ο κάτοχος του τροπαίου Ολυμπιακός θα βρεθεί αύριο για 28η φορά σε έναν ημιτελικό κυπέλλου. Το ποσοστό επιτυχιών του δεν είναι αμελητέο αφού στους προηγούμενους 27 μετράει 19 προκρίσεις από τις οποίες οι Πειραιώτες πανηγύρισαν 10 φορές την κατάκτηση του τροπαίου.

Στον αντίποδα ο αιώνιος τους αντίπαλος, Παναθηναϊκός είναι η ομάδα με τις περισσότερες προκρίσεις σε τελικό αφού μετρούν 26 με 20 κατακτήσεις. Οι Πράσινοι επίσης μετρούν ακόμα 8 χαμένους ημιτελικούς. Δηλαδή στα προηγούμενα 47 χρόνια του θεσμού μόνο 13 φορές έλλειψαν από το Final 4.

Ακόμα μια ομάδα που φέτος έχει βλέψεις για τον μεγάλο τελικό είναι η ΑΕΚ του Ηλία Καντζούρη. Η «Ένωση» βρίσκεται για 23η φορά σε ημιτελικό της διοργάνωσης, με τελευταίο πέρυσι κόντρα στον Ολυμπιακό όπου και ηττήθηκε ενώ μετράει 12 προκρίσεις. Σε αυτές τις 12 προκρίσεις μόνο σε 5 έχει γευτεί το ιερό δισκοπότηρο με τελευταία κατάκτηση αυτή του 2018.

Τέλος το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη. Η ομάδα των Δυτικών Προαστίων δεν είναι καθόλου συνηθισμένο σε ημιτελικούς αφού αυτός θα είναι μόλις ο 3ος. Οι προηγούμενοι δύο ήταν το 2004 και 2018 οι οποίοι συνοδεύτηκαν από ήττες με αντιπάλους τον Ολυμπιακό και Προμηθέα αντίστοιχα. Συνεπώς αύριο το Περιστέρι έχει μια χρυσή ευκαιρία κόντρα στην ΑΕΚ αφού με νίκη θα βρεθεί στον πρώτο τελικό της ιστορίας του στον θεσμό.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ