fbpx

Η συμπεριφορά Παπαθεοδώρου-Ράντονιτς έδειξε το πραγματικό πρόβλημα στον Παναθηναϊκό

Η συμπεριφορά Παπαθεοδώρου-Ράντονιτς έδειξε το πραγματικό πρόβλημα στον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός για άλλη μια φορά εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων, κάνοντας ντέρμπι ένα παιχνίδι που έπρεπε να τελειώσει με 30 πόντους διαφορά. Ωστόσο λίγοι παρατήρησαν τη συμπεριφορά των δύο προπονητών.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως η διαφορά Παναθηναϊκού και Κολοσσού είναι χαώδης. Σήμερα κανείς δεν θα μπορούσε να καταλάβει κάτι τέτοιο, αφού το γήπεδο είναι ο καθρέπτης κάθε ομάδας.

Ο Κολοσσός κατάφερε και γύρισε από το -23, κάνοντας το ματς ντέρμπι. Ο κόουτς Παπαθεοδώρου είχε στοχεύσει από την αρχή στις αδυναμίες του «τριφυλλιού», κάτι που φάνηκε στο τέλος. Η κλειστή άμυνα του Κολοσσού που γύρισε και σε κάτι σαν ζώνη με προσαρμογές σε κάποιες φάσεις, ανάγκασε τους παίκτες του Παναθηναϊκού να επιστρέψουν στο μπάσκετ που τους έχει φέρει στην προ-τελευταία θέση της EuroLeague.

Φέτος τα καλά διαστήματα του Παναθηναϊκού τείνουν να είναι οι εξαιρέσεις στον κανόνα και όχι ο κανόνας. Μια ομάδα χωρίς αρχή-μέση-τέλος που πήγε στην Κρήτη χωρίς να γνωρίζει με ποια σύνθεση θα παραταχθεί. Και αυτό κρατήστε το γιατί αν θέλουμε να μιλήσουμε για επαναπροσδιορισμό στόχων και ότι οι «πράσινοι» πάνε για την κατάκτηση, η απλή ερώτηση είναι «με ποια σύνθεση;». Ποια σοβαρή ομάδα θα πήγαινε στον μοναδικό στόχο που έχει τύχη να κάνει κάτι, δεδομένου πως οι αγώνες είναι νοκ-άουτ και όλα μπορούν να γίνουν- χωρίς να γνωρίσει ποιους παίκτες θα κατεβάσει;

Μετά τη λήξη του παιχνιδιού στο ματς με τον Κολοσσό, οι δύο προπονητές πήγαν για τις καθιερωμένες δηλώσεις τους. Πρώτος μίλησε ο κόουτς Ράντονιτς. Την ώρα που ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, προσπάθησε να κάνει δεύτερη ερώτηση, ο προπονητής του Παναθηναϊκού τον αγνόησε και πήγε προς τα αποδυτήρια. Φυσικά είναι μια συμπεριφορά που δεν αξίζει ούτε στην παραγωγή της δημόσιας τηλεόρασης, αλλά δεν αρμόζει και σε οποιονδήποτε έχει το βάρος να ορίζεται ως προπονητής του Παναθηναϊκού.

Από την άλλη πλευρά, ο κόουτς του Κολοσσού, Ηλίας Παπαθεοδώρου, μέσα από τις δηλώσεις του έδειξε τι πραγματικά σημαίνει για μια οποιαδήποτε ομάδα, ανεξαρτήτου μπάτζετ, παικτών και λοιπών καταστάσεων, να έχουν τεθεί στόχοι μέσα στον αγώνα.

Ένα απόσπασμα των δηλώσεων του κόουτς Παπαθεοδώρου: «Έπρεπε να δώσουμε το 100% και πρέπει να δίνεις τα πάντα, ειδικά όταν παίζεις απέναντι σε μια ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκα.. Έπρεπε να αντιδράσουμε νωρίτερα. Για τρίτο σερί παιχνίδι αντιδρούμε αργά…».

Για τον Κολοσσό θα μπορούσε να ήταν παράσημο που κόντραρε στα ίσα τον Παναθηναϊκό, όμως στη γλώσσα των προπονητών, αυτό που μετράει πάνω απ’ όλα δεν είναι μόνο η νίκη, αλλά και οι συνθήκες από όπου προέρχεται κάθε θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα.

Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ