fbpx

Μπος: «Το ‘06 μας πιάσατε με κατεβασμένα παντελόνια» (vids)

Μπος: «Το ‘06 μας πιάσατε με κατεβασμένα παντελόνια» (vids)

Ο παλαίμαχος σταρ του ΝΒΑ δεν έχει ξεχάσει ακόμα την ήττα από την Ελλάδα στην Ιαπωνία

Ο Κρις Μπος παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Pick n’ roll της Cosmote και πέρα από τις αναμνήσεις που μοιράστηκε με αφορμή την ήττα από την Εθνική μας στο Παγκόσμιο του 2006, δεν παρέλειψε να “υποκλιθεί” στον Γιάννη.

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Κρις Μπος: «Η Ελλάδα μας έπιασε με κατεβασμένα παντελόνια»”,”description”:”Κρις Μπος: «Η Ελλάδα μας έπιασε με κατεβασμένα παντελόνια»”,”thumbnailUrl”:”https://i2thumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMy8wMi8xNC8xOC8zN18zN182M2ViZDRmMWJiYjUyLmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT4M37S”,”uploadDate”:”2023-02-15T10:00:00.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-cqii2x4k5iap”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}},”regionsAllowed”:”GR”}

-Πάμε πίσω στο 2006. Θεωρείς ότι η ήττα της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ από την Ελλάδα άλλαξε την κουλτούρα των ΗΠΑ; Χάσαμε όντως ε; Το είχα ξεχάσει… Ναι, γιατί μας έδειξε ότι μπορούμε να χάσουμε. Και επίσης μας έφερε σε δύσκολη θέση. Είσαι σε τέτοια θέση όταν χάνεις έτσι. Και φυσικά πρέπει να αποδώσουμε και τα εύσημα στην Ελλάδα. Έπαιξαν ένα εκπληκτικό παιχνίδι. Μας έπιασαν με τα παντελόνια κατεβασμένα. Και μας έκαναν…

Ήδη είχαμε αρχίσει να παίρνουμε σοβαρά το θέμα της Εθνικής… Αλλά μας έδειξαν ότι έπρεπε να κάνουμε ακόμα περισσότερα. Το ότι δεν ήταν αρκετό απλά να εμφανιζόμαστε. Και πως έπρεπε να δουλέψουμε σκληρά για να γίνουμε ομάδα για να μπορέσουμε να έχουμε επιτυχία.

-Έχεις έρθει στην Ελλάδα. Πες μας για την εμπειρία σου ως τουρίστας. Ήταν εκπληκτικά. Πολύ ζεστά κάποιες στιγμές με πολύ όμορφες παραλίες. Κι αν σου αρέσουν τα πάρτι, εκπληκτικά πάρτι αλλά το πιο σημαντικό με εξαιρετικό φαγητό και εξαιρετικούς ανθρώπους. Σας ευχαριστώ πολύ, ήταν ευχαρίστηση μας.

-Έπαιξες κόντρα στον Γιάννη, πόσο έχει εξελιχθεί από τότε; Είναι σε κατάσταση πρωταθλητή και MVP σίγουρα και μάλιστα δύο (βραβεία MVP), σωστά; Όταν έπαιζα ακόμα κι έχει περάσει αρκετός καιρός, ήταν ακόμα πολύ νέος. Ακόμα προσπαθούσε να βρει τον ρυθμό και τον τρόπο του. Ήταν όμως σκληρός, ανταγωνιστικός. Και πολύ μακρύς, πάντα τον έβαζαν να με μαρκάρει και ακόμα και τότε ήταν φοβερός αμυντικός. Αλλά το να παίρνεις την πίστη που είχε στον εαυτό και στην ομάδα του. Μπορείς να καταλάβεις το πόσο έχει δουλέψει. Κάνει τον κόσμο να πιστέψει σε αυτόν, παίρνει την ομάδα μαζί του. Και η απόδοση του κάθε βράδυ, η συνέπεια του και το βασικό στοιχείο, το μέγεθος του… Το πώς δούλεψε στα βάρη, προσέθεσε όγκο για να μπορεί να αντέξει την σωματική καταπόνηση. Πλέον έχει κυριαρχήσει σε αυτά τα στοιχεία και βρίσκεται στην κορύφωση του παιχνιδιού του.

-Ήσουν επίσης εξαιρετικός αμυντικός, τι θα έκανες σήμερα για να τον σταματήσεις; Για να τον περιορίσεις; Δεν ξέρω! Ξέρετε, βλέποντας και το τελευταίο του ματς, αυτό που κάνει δύσκολα τα πράγματα με το Γιάννη… Είναι ότι συνεχίζει να πηγαίνει προς το καλάθι. Μπορεί ο κόσμος να τον κρίνει για το σουτ του και για άλλα πράγματα στα οποία συνεχίζει να δουλεύει.
Αλλά ξέρει το παιχνίδι του. Πάει προς τη ρακέτα και θα είναι πάντα επιθετικός.

Δεν ξέρω πως μπορείς να το αντιμετωπίσεις αυτό. Πρέπει να έχεις καλές επιστροφές, να στήσεις την άμυνα… Ένας παίκτης δεν μπορεί να τον σταματήσει, χρειάζεται να προσπαθήσει όλη η ομάδα. Και στη συνέχεια να κάνεις καλά «close out» στους συμπαίκτες του. Αυτό είναι ίσως το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις.

Κυρίως το να έχεις καλές επιστροφές στην άμυνα και να μην τον αφήσεις να πάει από τη μια πλευρά στην άλλη. Αν το έχει αυτό και καρφώνει και τα λοιπά, δεν υπάρχει τρόπος να τον σταματήσεις.

-Νοιώθεις ότι Ευρωπαίοι παίκτες σαν τον Γιάννη, τον Γιόκιτς και τον Ντόνσιτς φέρνουν μια άλλη διάσταση στο παιχνίδι; Ναι, βέβαια. Φέρνουν τη δική τους δημιουργικότητα και αυτό είναι το στοιχείο που μου αρέσει με τους ξένους παίκτες. Παίζουν στη λίγκα γιατί βλέπουν τα πράγματα λίγο διαφορετικά, όπως όλοι μας. Αλλά ο τρόπος που έχουν αναπτύξει το παιχνίδι τους, το πάθος… Και πραγματικά ακόμα και οι ίδιες οι ικανότητες τους είναι λίγο διαφορετικές κάποιες φορές. Και ο τρόπος που βλέπουν το παιχνίδι και το παίζουν είναι μοναδικός.

Και προφανώς λειτουργεί πολύ καλά για τους ίδιους. Επομένως οι άλλοι ψηλοί και οι Αμερικανοί πρέπει να τους φτάσουμε λίγο… Γιατί αυτοί οι παίκτες τη δεδομένη στιγμή αφήνουν το αποτύπωμα τους στο παιχνίδι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ