fbpx

Δεν πας κόντρα στον Ολυμπιακό χωρίς πόιντ γκαρντ

Δεν πας κόντρα στον Ολυμπιακό χωρίς πόιντ γκαρντ

Ο Προμηθέας «καρδιοχτύπησε» τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, αφού μέχρι και το 38ο λεπτό, βρισκόταν μόλις ένα καλάθι πίσω, υπενθυμίζοντας τις φοβερές ελλείψεις που έχουν οι «πράσινοι».

Σταθερά αδιόρθωτος είναι ο Παναθηναϊκός και απέναντι στον Προμηθέα έδειξε για ακόμη μια φορά τις αδυναμίες του. Οι «πράσινοι» φαίνονται σταθερά αδιόρθωτοι ως προς την νοοτροπίας και τη φιλοσοφία του παιχνιδιού τους και αυτό θα πρέπει να τους ανησυχεί ενόψει Final Eight.

Ο Προμηθέας και ο κόουτς Χριστόπουλος διάβασε ως όφειλε την έλλειψη γκαρντ και αυτό που προσπάθησε να κάνει είναι να «σκάσει» τον Λι. Ο Αμερικανός πραγματοποίησε μια μεστή εμφάνιση με 11 πόντους και 9 ασίστ, ο οποίος προσπάθησε να ανταποκριθεί στο ρόλο του πόιντ γκαρντ.

Αλλαγές: Ναι μεν, αλλά…

Οι «πράσινοι» έχουν κάνει σοβαρές κινήσεις στη μεταγραφική αγορά, αποκτώντας τον Ματ Τόμας και τον Δημήτρη Αγραβάνη. Ο Αμερικανός σουτέρ, βεβαίως και μπορεί να βοηθήσει τα μέγιστα, αλλά μην ξεχνάμε πως πρόκειται για παίκτη που εξαρτάται από τους συμπαίκτες του. Με εξαίρεση μετά από pick and roll, δεν φτιάχνει μόνος το σουτ του.

Από την άλλη, ο Αγραβάνης κατάφερε να «σκληρύνει» την άμυνα του Παναθηναϊκού, καλύπτοντας στο μέτρο του δυνατού το κενό του Παπαγιάννη. Ο Έλληνας ψηλός θα έπρεπε να έρθει από το καλοκαίρι στους «πράσινους», αλλά… κάλλιο αργά παρά ποτέ, μπροστά στα εγκλήματα που έχουν συμβεί στο φετινό ρόστερ.

Καμία αλλαγή στη φιλοσοφία

Ο τρόπος παιχνιδιού του Παναθηναϊκού τον έχει φέρει στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας στην EuroLeague, στην 2η θέση του ελληνικού πρωταθλήματος και το μεγάλο αουτσάιντερ κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο του.

Παρά τις προσθήκες, ο Παναθηναϊκός δεν δείχνει σημάδια αλλαγής στην ταυτότητας του ή σε κομμάτια της φιλοσοφία του. Αντιθέτως, συνεχίζεται αυτό το νωθρό παιχνίδι με παντελής έλλειψη φαντασίας και δημιουργικότητας.

Μάλιστα ακόμη και οι οδηγίες του κόουτς Ράντονιτς ενθαρρύνουν το ένας εναντίον ενός του Μπέικον και του Λι, χωρίς να φαίνεται πως υπάρχει κάποιο plan b σε περίπτωση που κλειστούν ή που δεν θα βρίσκονται στην επιθυμητή μέρα. Το σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως όταν γράφουμε «ένας εναντίον ενός», υπάρχει η μετάφραση «ένας εναντίον όλων».

Κόντρα στον Προμηθέα, πέραν από τα baseline cut που φαίνεται πως είχαν στοχεύσει οι «πράσινοι» μετά τις βοήθειες των «πατρινών» πάνω σε Γκουντάιτις ή Αγραβάνη μετά το pnr και το «βύθισμα» του ψηλού στο high post, οι υπόλοιπες φάσεις έβγαιναν πάνω στο 1 vs all του Μπέικον ή του Λι.

Πρέπει να αλλάξει σκεπτικό απέναντι στον Ολυμπιακό

Οι «πράσινοι» εφόσον καταφέρουν να περάσουν το εμπόδιο του Κολοσσού (17/2, 19.15) θα αντιμετωπίσουν στον ημιτελικό τον Ολυμπιακό. Μια ομάδα με αρχή-μέση-τέλος ή αν θέλετε, την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης.

Απέναντι στους «ερυθρόλευκους», ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να στερηθεί τις υπηρεσίες του Ουόλτερς. Ο Αμερικανός αναρρώνει μετά την αρρώστια που τον ταλαιπώρησε και σύμφωνα με όσα έχουμε παρακολουθήσει μέχρι στιγμής, δυσκολεύεται να βρει ρυθμό μετά από μικρή αποχή.

Παρόλα αυτά, ο Ουόλτερς είναι ο μοναδικός που μπορεί να δώσει στον Παναθηναϊκό ουσιαστική δημιουργία, καθώς και απέναντι στον Κολοσσό, οι «πράσινοι» εκτελούν χωρίς προϋποθέσεις μετά την δεύτερη-τρίτη πάσα.

Φυσικά οι «ερυθρόλευκοι» με Κέιναν, Λερεντζάκη, Ουόκαπ, Λούντζη, διαθέτει ένα τρομερό «οπλοστάσιο» στην περιφερειακή αμυντική γραμμή και σίγουρα θα έχουν τον πρώτο λόγο. Μιλάμε, άλλωστε, για μια ομάδα που καταφέρνει να περιορίσει τη δημιουργία των Καλάθη, Σέρχι Ροντρίγκεθ, Λαπροβιτόλα και άλλων ικανότατων playmaker πρώτης γραμμής.

Ως εκ τούτου, η φετινή εικόνα του Παναθηναϊκού επιβάλλει να υπάρχει ο Ουόλτερς στη 12αδα, είτε είναι καλά, είτε όχι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ