fbpx

Όταν ο Σλούκας δεν είναι εκεί, αναλαμβάνει ο ΜακΚίσικ (info)

Όταν ο Σλούκας δεν είναι εκεί, αναλαμβάνει ο ΜακΚίσικ (info)

Χαρά του προπονητή είναι να έχει παίκτες όπως ο ΜακΚίσικ, που βγαίνουν μπροστά στα δύσκολα. Ταυτόχρονα, είναι ευτυχία για τον coach όταν οι παίκτες καταλαβαίνουν και αποδέχονται τον ρόλο τους.

Ο φετινός Ολυμπιακός είναι χάρμα ιδέσθαι. Το γνωρίζουμε άπαντες και έχει – δικαίως- χιλιογραφεί κι αναλυθεί. Δεν θέλουμε να υμνήσουμε κι άλλο τον Ολυμπιακό, αλλά τα γεγονότα… μας υποχρεώνουν! Ο Μπαρτζώκας παίζει το μπάσκετ της επόμενης 10ετίας, με ταυτόχρονη και αρμονική κίνηση και των 5 παικτών που βρίσκονται στο παρκέ, έχοντας ξεκάθαρους ρόλους. Χωρίς υπερβολές και ανεξάντλητο μπάτζετ, ο Έλληνας τεχνικός βγάζει μόνο… γκουρμέ καταστάσεις από τον “τσελεμεντέ» του.

Απέναντι στη Φενέρ ο Λούντζης έδωσε τα διαπιστευτήρια του και πλέον υπάρχει ένας ακόμη ευχάριστος πονοκέφαλος στις τάξεις του Ολυμπιακού. Αλλά σήμερα δεν θα ασχοληθούμε τον Έλληνα περιφερειακό. Θα καταπιαστούμε με τον κομβικό Σακίλ ΜακΚίσικ, ο οποίος όταν ο Σλούκας δηλώνει «απών», εκείνος δήλωσε «παρών».

“Μεταμορφώνεται” χωρίς Σλούκα

Πρόκειται για έναν σύγχρονο γκαρντ-φόργουορντ, ο οποίος εκτός του σουτ, έχει όλα τα υπόλοιπα. Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι το υψηλό του μπασκετικό iq και ο φοβερός δείκτης ενσυναίσθησης που διαθέτει. Ο coach Μπαρτζώκας έχει καταφέρει να προσθέσει πολλά πράγματα στο παιχνίδι του Αμερικανού. Ένα από αυτά που ξεχωρίζουν, είναι η αυτοπεποίθηση του με τη μπάλα στα χέρια. Είναι δεδομένο πως ο Αμερικανός έχει βελτιώσει κατά πολύ τον χειρισμό του, γεγονός που τον κάνει πιο επιθετικό. 

Αυτό φαίνεται και στον ρόλο του, ειδικά όταν ο Σλούκας λείπει από το ροτέισον του Μπαρτζώκα. Από slasher γίνεται secondary ball handler, δηλαδή δεύτερος χειριστής. Μάλιστα αξιομνημόνευτο είναι πως στα ματς που έλειπε ο Σλούκας (Βίρτους, Φενέρ, Εφές), ειδικά από το 35’ και έπειτα, έπαιρνε εκείνος τη μπάλα και συνεπώς τις αποφάσεις, παρότι ήταν ο Ουόκαπ στην πεντάδα. 

Δεν είναι μόνο ο Παπανικολάου, που είναι στην πιο ώριμη μπασκετική του ηλικία ή ο Κάναν που ξεπετάχτηκε στα δύσκολα, δικαιώνοντας τον Μπαρτζώκα, παρότι ο Αμερικανός έδειχνε να μην πατάει καθόλου καλά. Όλοι αυτοί έχουν μείνει κανονικά στον ρόλο τους. 

Ο ΜακΚίσικ, όμως, από slasher κι ένας παίκτης που κινείται τρομερά χωρίς τη μπάλα (όπως οι περισσότεροι βέβαια), αλλάζει το παιχνίδι του στο 100% και αναλαμβάνει την πλέον απαιτητική και καθοριστική αποστολή: να στήσει επιθέσεις και να πάρει αποφάσεις. Στο παρακάτω infographic του ApexSports.gr, θα διαπιστώσετε τις μεγάλες διαφορές στα στατιστικά, που ορισμένες φορές λένε όλη την αλήθεια.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ