fbpx

Λε Μπρον: To 48ώρο της κρίσης

Λε Μπρον: To 48ώρο της κρίσης

Οι Λέικερς καλούνται μέχρι τη Πέμπτη να κάνουν χαρούμενο τον ηγέτη τους, ώστε να μην τους κουνήσει το μαντήλι το καλοκαίρι.

Πέρσι στην διάρκεια του All Star στο Κλίβελαντ, ο Λε Μπρον Τζέιμς φρόντισε να… υπενθυμίσει την αγάπη για τη γενέτειρα του, ώστε να στείλει μήνυμα στην διοίκηση των Λέικερς.

Ο Ρομπ Πελίνκα σαφώς το «παρέλαβε», αλλά η ανταλλαγή του Ουέστμπρουκ, ένεκα της σχετικής… βασιλικής απαίτησης στο ξεκίνημα της προηγούμενης σεζόν, το μόνο που του επέτρεψε να κάνει ήταν μερικά «πασαλείμματα» τύπου Μπέβερλι και Χατσιμούρα. Πλέον, μετά την μετακίνηση του Καϊρί Έρβινγκ στο Ντάλας, το επόμενο 48ώρο καθίσταται εξαιρετικά κρίσιμο, για το μέλλον του (οσονούπω) πρώτου σκόρερ όλων των εποχών του ΝΒΑ.

Η ανάλυση της… δυσαρέσκειας του

Άλλωστε ο Λε Μπρον φρόντισε στην συνέντευξη του στον Μάικλ Ουίλμπον του ESPN να εκφράζει ανοιχτά την απογοήτευση του. Αμέσως μετά ο… ΛεΜπρονολόγος Μπράιαν Ούιντορστ έκανε… πενηνταράκια την δήλωση του και πρόσθεσε πως… «έδωσε χώρο και χρόνο στους Λέικερς με την επέκταση του συμβολαίου του, αλλά κάποια στιγμή η υπομονή του θα τελειώσει».

Παράλληλα ο έγκριτος δημοσιογράφος του ESPN, που μεγάλωσε στο Άκρον και πήγαινε στο ίδιο γυμνάσιο με τον Λε Μπρον (Σεντ Βίνσεντ’ς) με αποτέλεσμα να έχει καλές διασυνδέσεις στο… βασιλικό περιβάλλον, τόνισε πως στο παρελθόν δεν είχε δείξει ανάλογη υπομονή με τους Χιτ και τους Καβαλίερς.

Κι αυτή είναι η πραγματικότητα… Ο Λε Μπρον υπέγραψε στο Μαϊάμι το 2010, γνωρίζοντας πως θα έχει στο πλευρό του τον Ντούειν Ούειντ και τον Κρις Μπος. Μετά από τέσσερα χρόνια, αφού ο Πατ Ράιλι δεν του έκανε όσα χατίρια ήθελε, παράτησε το Μαϊάμι εξαγριώνοντας τον, ώστε να γυρίσει στον Κλίβελαντ.

Πριν καν υπογράψει ανάγκασε τους Καβαλίερς να στείλουν το Νο1 του ντραφτ (Άντριου Ούιγκινς) στην Μινεσότα, ώστε να πάρουν τον Κέβιν Λοβ, καθώς η «εντολή» του ήταν ξεκάθαρη: Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο με νεαρούς παίκτες, χρειαζόμαστε βετεράνους για να κερδίσουμε τον τίτλο.

Οι μαζικές προσθήκες του 2018

Αποκορύφωμα της… εμμονής του για άμεσο αποτέλεσμα ήταν αυτό που συνέβη σαν… αύριο (8/2) πριν από πέντε χρόνια. Στις 8 Φεβρουαρίου του 2018, οι Καβς λίγο πριν το τέλος των ανταλλαγών απέκτησαν τον Τζόρνταν Κλάρκσον και τον Λάρι Νανς από τους Λέικερς και μερικές ώρες αργότερα πρόσθεσαν μέσω τριπλής ανταλλαγής τον Τζορτζ Χιλ από το Σακραμέντο και τον Ρόντνεϊ Χουντ από την Γιούτα. Αυτό το… καρέ, έδωσε ποιότητα και βάθος στον πάγκο τους, με αποτέλεσμα να φτάσουν και εκείνη την χρονιά στους τελικούς, όπου “σκουπίστηκαν” από τους Ουόριορς.

Τα λάθη στο Λος Άντζελες

Τα «power plays» του Λε Μπρον στο Λος Άντζελες, ξεκίνησαν μετά την αποτυχημένη του πρώτη χρονιά. Το πρώτο ήταν πετυχημένο βραχυπρόθεσμα, καθώς με την προσθήκη του Άντονι Ντέιβις από την Νέα Ορλέανη το καλοκαίρι του 2019, οι «λιμνάνθρωποι» κατάφεραν να σηκώσουν το τρόπαιο «Λάρι Ο Μπράιεν» στην «φούσκα» του Ορλάντο, το 2020. In the long run, όμως, τους γύρισε «μπούμερανγκ», καθώς ο μεν «φρύδιας» είναι μονίμως τραυματίας, τα δε ανταλλάγματα που έδωσαν ήταν πάρα πολλά.

Ο Μπράντον Ίνγκραμ εξελίχθηκε σε All-Star, ο Λόνζο Μπολ (έστω κι αν έχει χάσει ένα χρόνο λόγω του τραυματισμού του) σε έναν αξιόπιστο βασικό πλέι-μέικερ και ο Τζος Χαρτ σε ένα σημαντικό αμυντικό «εργαλείο». Επιπροσθέτως οι τρεις επιλογές πρώτου γύρου που έστειλαν στους Πέλικανς, αποτέλεσαν «τροχοπέδη» ώστε να προσθέσουν νέο αίμα στο ρόστερ τους και κυρίως ώστε να πετύχουν νέες καλές συμφωνίες, καθώς τα 1st round picks έχουν ζήτηση… φρέσκου ψωμιού στις ανταλλαγές.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα, όταν ο Λε Μπρον επέβαλε τον Ουέστμπρουκ αντί του Ντε Μαρ Ντε Ρόζαν. Όχι μόνο η προσθήκη του δεν λειτούργησε αγωνιστικά, αλλά παράλληλα έχασαν και το Νο22 του ντραφτ του 2021, το οποίο θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν σε μια διαφορετική και πιο συμφέρουσα για τους ίδιους συμφωνία.
Πλέον έχουν απομείνει μόνο με δύο επιλογές πρώτου γύρου, του 2027 και του 2029, τις οποίες ήταν διατεθειμένοι να θυσιάσουν για τον Καϊρί Έρβινγκ.

Τα νέα δεδομένα

Το «φιάσκο» με την μετακίνηση του στο Ντάλας, εξαγρίωσε τον Λε Μπρον, ο οποίος ξέρει ότι αν οι Λέικερς δεν προχωρήσουν σε μια σημαντική διαφοροποίηση του ρόστερ μέχρι το trade deadline της Πέμπτης (9/2), η φετινή σεζόν θα πάει χαμένη. Ο ίδιος δεν υπάρχει περίπτωση να ζητήσει να φύγει μεσούσης της περιόδου.

Αν, όμως, η σεζόν ολοκληρωθεί με τους «λιμνάνθρωπους» να μένουν εκτός πλέι-οφ, τότε θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρηση του. Ο διοικητικός επικεφαλής Ρομπ Πελίνκα θα χρειαστεί, από τις 22 Ιουνίου του 2023 που είναι το ντραφτ του ΝΒΑ, ως την 1η Ιουλίου που ανοίγει η αγορά των ελεύθερων παικτών, να πάρει ακόμα έναν σούπερ σταρ για να… ηρεμήσει τον ηγέτη του.

Το γεγονός πως ο King James έχει επεκτείνει το συμβόλαιο του ως το 2025 (αλλά στην ουσία ως το 2024, καθώς τότε έχει δικιά του την επιλογή να το «σπάσει») δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.

Είναι τέτοια η δύναμη του στο Λος Άντζελες που μπορεί να οργανώσει την αποχώρηση του, αλλά και του Άντονι Ντέιβις τον οποίο είχε «προξενέψει» στο γραφείο εκπροσώπησης του «κολλητού» του Ριτς Πολ.

Γι’ αυτό, λοιπόν, οι επόμενες δύο ημέρες είναι πολύ σημαντικές για το μέλλον των ιστορικών Λέικερς. Αν δεν χαροποιήσουν τον Τζέιμς μέσω μιας σημαντικής ανταλλαγής, τότε το καλοκαίρι δεν αποκλείεται να τους κουνήσει μαντήλι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ