fbpx

Οκτώ Έλληνες παίκτες που έχουν παίξει σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό προκαλώντας αντιδράσεις

Οκτώ Έλληνες παίκτες που έχουν παίξει σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό προκαλώντας αντιδράσεις

Με αφορμή την μετακίνηση του Δημήτρη Αγραβάνη στον Παναθηναϊκό, το Apexsports.gr , παρουσιάζει παίκτες που έπαιξαν σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό και προκάλεσαν αντιδράσεις.

Είναι περίεργο όταν κάποιος βλέπει έναν παίκτη να μετακομίζει στο αντίπαλο δέος και σίγουρα προκαλεί αντιδράσεις, αφού δεν είναι κάτι σύνηθες, ειδικά όταν έχουν προηγηθεί βαρύγδουπες δηλώσεις.

Η μετακίνηση παικτών από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό και αντίστροφα, πάντα σήκωναν ένα κύμα αντιδράσεων αφού στα μάτια των φιλάθλων φαντάζει ως προδοσία.

Οι οκτώ Έλληνες που έπαιξαν και στις δύο ομάδες:

Δημήτρης Αγραβάνης: 2023

Ο νυν παίκτης του Παναθηναϊκού, αν και δεν μετακόμισε από τον Ολυμπιακό απευθείας στο Τριφύλλι, προκάλεσε αντιδράσεις καθώς όλα τα χρόνια που ήταν μακριά από την ομάδα του Πειραιά φρόντιζε να την εκθειάζει και να μιλά με τα καλύτερα λόγια, κάνοντας το ακριβώς αντίθετο για Παναθηναϊκό. Όμως, ο Δημήτρης Αγραβάνης ανακοινώθηκε από την πράσινη ΚΑΕ ως η νέα μεταγραφή της, δίνοντας τροφή για σχόλια στους φιλάθλους και των δύο ομάδων.

Ιωάννης Παπαπέτρου:2018

Ο Έλληνας καλαθοσφαιριστής, ανδρώθηκε στον Ολυμπιακό και έπαιξε στην ομάδα του Πειραιά για πέντε έτη (2013-2018), όμως κάπου εκεί αποφάσισε να υπογράψει στον Παναθηναϊκό, κάνοντας τους φιλάθλους του Ολυμπιακού να τον μισήσουν για αυτή του την απόφαση. Από την άλλη, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού τον υποδέχτηκαν με περγαμηνές αφού θεώρησαν πως ο Παπαπέτρου ήταν φτιαγμένος για την ομάδα τους . 

Γιάννης Μπουρούσης: 2016

Το 2016 ο Γιάννης Μπουρούσης ανακοινώνεται ως νέος παίκτης του Παναθηναϊκού, με τους φιλάθλους της πράσινης ομάδας να είναι καχύποπτοι με το άκουσμα αυτής της είδησης, αφού ο Έλληνας μπασκετμπολίστας είχε πριν χρόνια “επιτεθεί” στους πράσινους οπαδούς. Ωστόσο αυτή η εικόνα άλλαξε γρήγορα με τον υψηλόσωμο σέντερ να δίνει το 100% σε κάθε ματς.

Στράτος Περπέρογλου: 2012

Μετά τους τελικούς του 2012, ο Στράτος Περπέρογλου, πηγαίνει από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό και εξαγριώνει τους οπαδούς του Τριφυλλιού, αφού τους ξύπνησε μνήμες από την περίπτωση του Βασίλη Σπανούλη που είχε κάνει το ίδιο δύο χρόνια πριν. Ο Περπέρογλου όχι μόνο πήγε στον Ολυμπιακό αλλά φρόντιζε σε κάθε μεταξύ τους ματς να δείχνει πως έχει σβήσει από την μνήμη του το κεφάλαιο Παναθηναϊκός .

Βασίλης Σπανούλης 2010

Πρόκειται για την μεταγραφή που προκάλεσε ίσως τον μεγαλύτερο πάταγο στην ιστορία των δύο ομάδων, αφού το καλοκαίρι του 2010 , ο Βασίλης Σπανούλης, έφυγε από τον Παναθηναϊκό για χάρη του Ολυμπιακού και έγινε η σημαία της ερυθρόλευκης ομάδας για 11 συναπτά έτη και έκανε τους φίλους του Τριφυλλιού να μην θέλουν να αναφέρουν καν το όνομα του .

Νίκος Μπουντούρης: 2000

Ο Έλληνας γκαρντ το 1998 πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό και αγωνίστηκε με τα πράσινα για δύο χρόνια και κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και ένα ευρωπαϊκό. Το 2000 πήρε την απόφαση και κατηφόρισε στο «Λιμάνι» για να αγωνιστεί με τα ερυθρόλευκα. Τα τρία χρόνια που έμεινε στον Ολυμπιακό, οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού δεν τον υποδέχτηκαν στα μεταξύ τους ματς με τον καλύτερο τρόπο.

Γιώργος Σκροπολίθας: 1983

Ακόμα ένας τολμηρός ήταν ο Γιώργος Σκροπολίθας που το 1980 φόρεσε για τρία χρόνια την φανέλα του Ολυμπιακού, μετά όμως πήρε την απόφαση να μετακομίσει στον Παναθηναϊκό και να περάσει εκεί το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του κλείνοντας την κιόλας το 1992, να τους οπαδούς του Ολυμπιακού να τον αντιμετωπίζουν ως προδότη.

Χρήστος Ιορδανίδης: 1979

Tο 1979 μετακινήθηκε στον Ολυμπιακό με «φωτογραφική» διάταξη στην Εγκύκλιο Μεταγραφών (όπως χαρακτηρίστηκε τότε) η οποία αποτέλεσε αφετηρία για τη μεταγραφή αθλητών με συγκεκριμένες προϋποθέσεις σε άλλο σύλλογο, χωρίς τη συγκατάθεση του σωματείου τους.

Ένας από τους πρώτους που το τόλμησαν ήταν ο Χρήστος Ιορδανίδης, ο οποίος είχε περάσει 11 χρόνια στα πράσινα (1968 – 79) και εκείνο το καλοκαίρι πήρε την απόφαση λίγο πριν κλείσει την καριέρα του να μετακομίσει στον Ολυμπιακό και να παίξει εκεί για τρία χρόνια.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ