fbpx

Αποκλειστικό: Από τον Προμηθέα στο NCAA

Αποκλειστικό: Από τον Προμηθέα στο NCAA

Ο Σουηδός Τούντε Φασάσι έφυγε από την Πάτρα και θα συνεχίσει την καριέρα του στο κολεγιακό πρωτάθλημα

Τον παρουσίασε ο Προμηθέας την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο και οι εμφανίσεις του τόσο στο Rising Stars όσο και στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος εφήβων στο Ηράκλειο, κέντρισαν το ενδιαφέρον. O Σουηδός Τούντε Φασάσι έχει το ταλέντο να εξελιχθεί σε έναν παίκτη υψηλού επιπέδου, αλλά δυστυχώς θα το πράξει μακριά από την χώρα μας. Οι «σειρήνες» του NCAA τον τράβηξαν στην Αμερική και ο γεννημένος το 2004 φόργουορντ, έφυγε από την Προμηθέα ώστε την επόμενη περίοδο να ενταχθεί στο πρόγραμμα κάποιου πανεπιστημίου.

Το καλοκαίρι του 2022 ο Φασάσι αγωνίσθηκε με την Εθνική Σουηδίας στο Ευρωμπάσκετ εφήβων Β κατηγορίας του Πλοέστι και βοήθησε την ομάδα του να κατακτήσει την πρώτη θέση και μαζί τον «προβιβασμό» στην πρώτη κατηγορία. Ήταν ο τρίτος σκόρερ του τουρνουά με 19,4 πόντους ανά αγώνα και εντυπωσίασε τους ουκ ολίγους βοηθούς πανεπιστημίων που βρέθηκαν στην Ρουμανία για να παρακολουθήσουν το πρωτάθλημα.

Ως αποτέλεσμα, έλαβε προσφορές από αρκετά κολέγια, ώστε να μετακομίσει στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού από την περίοδο 2023-24 που θα είχε το δικαίωμα να αγωνισθεί. Ο Φασάσι ξεκίνησε τη σεζόν στον Προμηθέα, αλλά από τη στιγμή που δεν πήρε χρόνο συμμετοχής αποφάσισε να φύγει από την Πάτρα και μέσα στους επόμενους μήνες θα αποφασίσει σε ποιο πρόγραμμα του NCAA θα ενταχθεί.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ