fbpx

Σούπερ ο Ματ Τόμας αλλά ποιος θα του πασάρει;

Σούπερ ο Ματ Τόμας αλλά ποιος θα του πασάρει;

Οι «πράσινοι» βρίσκονται σε προχωρημένες επαφές με τον σούπερ σουτέρ Ματ Τόμας και το ApexSports.gr σχολιάζει και αναλύει την επικείμενη μεταγραφική κίνηση.

Ο Παναθηναϊκός σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχει βάλει στο στόχαστρο τον Ματ Τόμας, καταθέτοντας μάλιστα και μια υψηλή οικονομική πρόταση. Οι «πράσινοι» είναι διατεθειμένοι να πληρώνουν τον Αμερικανό με 100.000 τον μήνα μέχρι το τέλος της σεζόν, ενώ το συμβόλαιο θα προβλέπει και οψιόν για τη σεζόν 2023-24.

Πριν λίγες ημέρες, ο Ράντονιτς και οι συνεργάτες του, είχαν επιλέξει τον Νέιπιερ, ο οποίος απέρριψε τον Παναθηναϊκό και θα συνεχίσει τη καριέρα του στην Αρμάνι Μιλάνο.

Δηλαδή η στόχευση του Παναθηναϊκού υπήρχε στον «άσσο». Ο Νέιπιερ υπενθυμίζουμε πως πρόκειται για έναν παίκτη στο «1-2», με κύριο χαρακτηριστικό την προσωπική φάση. Είναι σκόρερ και μπορούμε να αναφέρουμε πως είναι βγαλμένος από το καλούπι του Μάικ Τζέιμς.

Μετά την άρνηση του Νέιπιερ, το «Τριφύλλι» θέλει να αποκτήσει τον Ματ Τόμας. Έναν παίκτη στο «2», αμιγώς σουτέρ. Η ερώτηση είναι «ποιος θα του πασάρει τη μπάλα;». Δεδομένου πως ο Τόμας στηρίζεται πολύ στην καλή κυκλοφορία της μπάλας, προεξάρχοντος των playmaker.

Ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός ήθελε έναν κοντό με καθαρή προσωπική φάση (Νέιπιερ) και τώρα κυνηγάει έναν με ουσιαστικά μηδενική προσωπική φάση (Τόμας), κάτι ακόμα σημαντικότερο από το γεγονός πως μιλάμε για δύο παίκτες που καλύπτουν εντελώς διαφορετικές θέσεις.

Ναι, ο Τόμας έχει υψηλό μπασκετικό iq. Μπορεί να προσφέρει βοήθειες «χτυπώντας» τα close out και σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητείται η ποιότητα της μεταγραφής. Αλλά το ερώτημα είναι πως ο Ράντονιτς θα εκμεταλλευτεί τις off ball κινήσεις, εφόσον ο Παναθηναϊκός είναι πολύ κακός σε αυτό το κομμάτι.

Όπως φαίνεται οι «πράσινοι» δεν έχουν ξεκάθαρο πλάνο για το τι ψάχνουν ακριβώς. Αυτό που αντικατοπτρίζεται, είναι πως ο Παναθηναϊκός αναζητά απλώς εφικτούς μεταγραφικούς στόχους, ανεξαρτήτου θέσης, ρόλου και πραγματικών αναγκών της ομάδας.

Εκτός, αν οι «πράσινοι» αποφασίσουν να κινηθούν για ακόμη μια μεταγραφή. Πράγμα δύσκολο, αφού ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να «ξεφορτωθεί» τον Άντριους, ούτε τον υψηλά αμειβόμενο Γκριγκόνις.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ