fbpx

Το εργοστάσιο του μπάσκετ

Το εργοστάσιο του μπάσκετ

Ο ατζέντης Μίσκο Ρασνιάτοβιτς όχι μόνο έχει τη δική του ομάδα, αλλά πλέον έχει και το δικό του γήπεδο μπάσκετ στο Βελιγράδι

Κάθε χρόνο οι τοίχοι του φιλοξενούν ολοένα και περισσότερους παίκτες του ΝΒΑ. Το Mega Factory είναι αυτό που υποδηλώνει το όνομα του. Ένα «εργοστάσιο» παραγωγής μπασκετμπολιστών, όχι μόνο για το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, αλλά για όλα τα γούστα. Από τον Όγκνεν Γιάραμαζ που πλέον αποτελεί βασικό στέλεχος της Μπάγερν και της Εθνικής Σερβίας ως τον Νίκολα Γιόβιτς που πέρσι επιλέχθηκε στο Νο27 του ντραφτ από τους Μαιάμι Χιτ, στο συγκεκριμένο γήπεδο έχουν εξελιχθεί ουκ ολίγοι παίκτες που κάνουν σπουδαία καριέρα στο σύγχρονο μπάσκετ.

Η ιστορία του

Σε αυτή την λίστα δεν βάζουμε τα μεγαλύτερα ονόματα που έχει αναδείξει ο σύλλογος που ανήκει στον ατζέντη Μίσκο Ρασνιάτοβιτς, δηλαδή τον Νίκολα Γιόκιτς και τον Βάσα Μίτσιτς. Αυτοί δεν πρόλαβαν να προπονηθούν στο «εργοστάσιο», καθώς η Μέγκα ξεκίνησε την ενοικίαση του το καλοκαίρι του 2017. Η πρώτη κίνηση του Ρασνιάτοβιτς ήταν να το μετονομάσει από «Eko Sport Hall» σε Mega Factory, για να τονίσει τον στόχο της ύπαρξης του. Ακολούθως το έβαψε στο χρώμα της ομάδας του και είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και τα διχτάκια στις μπασκέτες είναι ροζ. Στο διάστημα των πέντε ετών του μισθωτηρίου, έφτιαξε ένα σύγχρονο γυμναστήριο και ανακαίνισε τα αποδυτήρια, ώστε οι νεαροί παίκτες να έχουν ότι χρειάζονται.

Πρέπει να σημειωθεί πως η ανδρική ομάδα, αρχικά έπαιζε στην Μιτρόβιτσα, ένα χωριό που βρίσκεται μια ώρα έξω από το Βελιγράδι. Η φιλοξενία ήταν άψογη καθώς το μικρό γυμναστήριο των 1.200 θέσεων γέμιζε σε κάθε ματς της Αδρατικής λίγκας, πλην όμως η πανδημία άλλαξε τα δεδομένα. Έτσι η Μέγκα από την σεζόν 2021-22 «επαναπατρίσθηκε» και παίζει τα εντός έδρας παιχνίδια της στο «Ράνκο Ζεράβιτσα Χολ» που αποτέλεσε την έδρα της κραταιάς Παρτιζάν του Πάσπαλιε, του Ντίβατς, του Τζόρτζεβιτς και φυσικά του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς την δεκαετία του 80.

Την ίδια στιγμή, ο Ρασνιάτοβιτς προχώρησε το καλοκαίρι που μας πέρασε στην αγορά του Mega Factory και πλέον είναι στη ιδιοκτησία του! Όποτε παραστεί ανάγκη, η Μέγκα προπονείται εκεί, η ακόμα και παίζει κάποιους αγώνες, αλλά κυρίως δουλεύονται τα τμήματα της ακαδημίας.

Η εντυπωσιακή είσοδος και τα λάβαρα

Στην είσοδο του γηπέδου, υπάρχει ένας τοίχος με τις φωτογραφίες όλων των παικτών που έχουν γίνει ντραφτ. Είναι συνολικά 16, νούμερο άκρως εντυπωσιακό για έναν σύλλογο αυτού του μεγέθους, ενώ υπάρχει και η σημείωση «to be continued» στο κάτω μέρος της. Μέσα στο γήπεδο φιγουράρουν τα οκτώ λάβαρα με τους παίκτες  που έχουν καταφέρει να φορέσουν την φανέλα ομάδας του ΝΒΑ.

Είναι πολύ πιθανό του χρόνου, δίπλα στους Τσάντσαρ, Λουβαβού, Σιμόνοβιτς, Γιόκιτς, Γιόβιτς, Ζούμπατς, Μπιτάτζε και Ζάγκορατς να προστεθεί και το κάβαρο του Νίκολα Τζούρισιτς.

Το επόμενο project

Ο γεννημένος το 2004 γκαρντ, αποτελεί το φετινό «project» της Μέγκα και είναι υποψήφιος ακόμα και για τον πρώτο γύρο του ντραφτ! Σε 12 παιχνίδια στην Αδρατική λίγκα έχει 11,4 πόντους, 2.9 ασίστ και 1,4 κλεψίματα ανά αγώνα και συνεχίζει από εκεί που τελείωσε πέρσι τον Μάιο, όταν αναδείχθηκε MVP στο τελικό τουρνουά εφήβων με την ομάδα επίλεκτων του Σπανούλη στο οποίο η Μέγκα στέφθηκε πρωταθλήτρια, αφήνοντας πίσω της την Ρεάλ Μαδρίτης!  

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ