fbpx

Στο “Μακ Ντόναλντς” ο Στογιάκοβιτς τζούνιορ! 

Στο “Μακ Ντόναλντς” ο Στογιάκοβιτς τζούνιορ! 

Ο Αντρέι επιλέχθηκε στο φημισμένο παιχνίδι των καλύτερων γυμνασιόπαιδων της Αμερικής και θα είναι συμπαίκτης με τον γιο του ΛεΜπρον! 

Λίγους μήνες πριν ενταχθεί στο πρόγραμμα του πανεπιστημίου Στάνφορντ, ο Αντρέι Στογιάκοβιτς έλαβε μια ακόμα τιμητική πρόσκληση. Όπως έγινε γνωστό, ο γιος του Πέτζα επιλέχθηκε στο Mc Donalds All American game, το φημισμένο παιχνίδι στο οποίο κάθε χρόνο από το 1977 μέχρι τις μέρες μας, παίρνουν μέρος οι καλύτεροι γυμνασιόπαιδες ολόκληρης της Αμερικής. Μάλιστα φέτος, ο 18χρονος φόργουορντ θα λάβει τεράστια δημοσιότητα, καθώς θα είναι συμπαίκτης με τον Μπρόνι Τζέιμς, τον μεγάλο γιο του Λε Μπρον! 

Ο αγώνας θα λάβει χώρα στις 28 Μαρτίου στο Χιούστον και τα 24 παιδιά που επιλέχθηκαν θα χωρισθούν στο πρότυπο του All Star του ΝΒΑ στις ομάδες της Δύσης και της Ανατολής. Ο Αντρέι, που μεγάλωσε στο Σακραμέντο και θα παραμείνει στην δυτική ακτή μετά την επιλογή του να ενταχθεί στο Στάνφορντ, θα είναι μέλος των Δυτικών, στο ρόστερ των οποίων ξεχωρίζει ο Μπρόνι Τζέιμς. 

Ο γιος του σούπερ σταρ των Λέικερς αγωνίζεται στο γυμνάσιο Σιέρα Κάνιον της Καλιφόρνια και είναι ο μόνος από τους 24 που ακόμα δεν έχει δεσμευτεί με κολέγιο, καθώς είναι ανάμεσα στο Όρεγκον, το Οχάιο Στέιτ και το USC. 

Ρόστερ γεμάτο εκκολαπτόμενους σταρ

Τα άλλα σπουδαία ονόματα της Δυτικής ομάδας είναι ο Τζέρεμι Φίαρς που θα παίξει την επόμενη σεζόν στο Μίσιγκαν Στέιτ και ο Ρον Χόλαντ του Τέξας. Αμφότεροι βοήθησαν το προηγούμενο καλοκαίρι τη Εθνική παίδων της Αμερικής να στεφθεί Παγκόσμια πρωταθλήτρια στην Μάλαγα, όπως άλλωστε και ο Σον Στιούαρτ του Ντιουκ και ο Ντι Τζέι Ουάγκνερ του Κεντάκι, οι οποίοι θα στελεχώσουν την Ανατολική ομάδα. Σε αυτή «συναντάμε» και τον (μεγαλωμένο στην Αμερική) Λιθουανό φόργουορντ Μάτας Μπουζέλις, ο οποίος προτίμησε την οδό της Ignite στην G League από το να βρεθεί στο NCAA. 

Οι τελευταίοι Έλληνες που είχαν αγωνιστεί στο Mc Donalds All American, ήταν ο Κώστας Κουφός και ο Νικ Καλάθης το 2007, όταν είχε αναδειχθεί MVP o Μάικλ Μπίσλεϊ, ο οποίος ένα χρόνο αργότερα επιλέχθηκε στο Νο2 του ντραφτ από τους Μαιάμι Χιτ.  

Η λάμψη του παρελθόντος

Το παιχνίδι των κορυφαίων παικτών των Αμερικανικών γυμνασίων θεσπίστηκε το 1977 και στα 35 χρόνια της ύπαρξης του έχουν αγωνιστεί δεκάδες «μύθοι» του Αμερικανικού μπάσκετ: από τον Μάτζικ Τζόνσον στο πρώτο που είχε γίνει στο ιστορικό Spectrum της Φιλαδέλφεια, ως τον Μάικλ Τζόρνταν το 1981,  τον Κόμπε Μπράιαντ το 1996 και τον Λε Μπρον Τζέιμς το 2003. Ακριβώς 20 χρόνια μετά, ο Μπρόνι συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση! 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ