fbpx

Ολυμπιακός και του σαλονιού και του… λιμανιού!

Ολυμπιακός και του σαλονιού και του… λιμανιού!

Όλη η Ευρώπη υποκλίνεται στην σούπερ επίθεση των «ερυθρόλευκων» αλλά απέναντι στην Ρεάλ απέδειξαν γιατί θεωρούνται ομάδα τίτλου.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε επί της Ρεάλ Μαδρίτης στην «κόλαση» του ΣΕΦ, περνώντας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της EuroLeague.

Εκτός από την εξαιρετική τους επίθεση, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να παίξουν μια σπουδαία άμυνα, αναγκάζοντας τους «Μαδριλένους» να σταματήσουν στους 60 πόντους. Μια ομάδα με πλούσιο επιθετικό ταλέντο και φυσικά ηγετικές προσωπικότητες.

Ο Ολυμπιακός είναι δεδομένο πως παίζει το καλύτερο και το πληρέστερο μπάσκετ στην Ευρώπη. Μπορεί να χτυπήσει σε σετ επίθεση, σε transition, ενώ έχει πολλαπλά σχέδια στην τακτική του για να ακουμπήσει τη μπάλα στο καλάθι, με διαφορετικούς πρωταγωνιστές.

Χθες, το παιχνίδι ήταν διαφορετικό από τα προηγούμενα. Συνάντησε μια Ρεάλ που έχει μεγάλα μεγέθη σε όλες τις θέσεις της, περισσότερο επιθετικό ταλέντο και μεγαλύτερο βάθος πάγκου. Αυτό όμως δεν τον έκανε να «δειλιάσει», αντιθέτως. Ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε το «ντέλικανς» μπάσκετ που τον έχουμε συνηθίσει, αλλά αποφάσισε να «λερώσει» τα χέρια του στην άμυνα.

Υπενθύμισε πως όλα ξεκινούν από τα μετόπισθεν και οι ομάδες που είναι φτιαγμένες για την κορυφή, πρέπει να είναι εξαιρετικές και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Φυσικά η τριάδα Ουόκαπ, Παπανικολάου και Φαλ *του δευτέρου ημιχρόνου), ήταν ξανά ασυναγώνιστη με τον Τσους Ματέο να μην μπορεί να βρει αντίδοτο στην «ερυθρόλευκη» κυριαρχία.

Παρόλα αυτά αξίζει να αναφερθούμε στον Κέιναν, ο οποίος ήταν η αιχμή του δόρατος, κάνοντας πολλαπλές δουλειές στο παρκέ. Ο Αμερικανός έδειξε γιατί τον ήθελε ο Μπαρτζώκας, με την τρομερή πίεση του πάνω στη μπάλα, όπου εναλλασσόταν με τον Ουόκαπ.

Έδωσε τεράστια ενέργεια και ουσιαστικά ήταν εκείνος που «χάλασε» το μυαλό του Σέρχιο Γιουλ.

Ο Ολυμπιακός παίζει απλά… μπασκετάρα με όλη τη σημασία της λέξης. Η πρώτη θέση του αξίζει στο 100%, καθώς το παιχνίδι του έχει συνέπεια, αρχές και στόχευση.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ