fbpx

Από το ναδίρ στο ζενίθ

Από το ναδίρ στο ζενίθ

Μέσα σε δύο χρόνια, ο Ουόκερ Κέσλερ έφθασε από κομμένος στην Εθνική και παραγκωνισμένος  στο Νορτ Καρολάινα, να θεωρείται ένας από τους καλύτερους νέους ψηλούς του ΝΒΑ.

Ήταν ο τελευταίος που «κόπηκε» από την εκπληκτική ομάδα που παρουσίασαν οι Αμερικανοί στο Παγκόσμιο της Κρήτης το 2019. Μετά από ένα χρόνο βίωσε ακόμα μια μεγάλη απογοήτευση, βλέποντας τον «θρύλο» του Νορθ Καρολάινα και κατ’ επέκταση του Αμερικανικού μπάσκετ Ρόι Ούιλιαμς να περιορίζει τον ρόλο του στους «Tar Heels». Μέσα σε μια διετία, όμως, ο Ουόκερ Κέσλερ μέσα από μια καραμπόλα συγκυριών, κατάφερε να εξελιχθεί αρχικά σε έναν από τους καλύτερους σέντερ του NCAA και πλέον σε έναν από τους ανερχόμενους ψηλούς της κορυφαίας λίγκας του κόσμου.

Το εντυπωσιακό του double double των 20 πόντων και των 21 ριμπάουντ, η της ειρωνίας απέναντι στην ομάδα που τον έκανε ντραφτ, τα ξημερώματα της Τρίτης (17/1) ήρθε να πιστοποιήσει πως η επιτυχία είναι γραμμένη στο πεπρωμένο του.

Λογικό θα μπορούσε να προσθέσει κανείς με δεδομένο πως ο πατέρας του Τσαντ επιλέχθηκε στο Νο93 του 5ου γύρου (!) του ντραφτ του 1987 από τους Κλιπερς, τρεις θέσεις πιο κάτω από τον… Θεοφάνη Χριστοδούλου. Ο μπαμπάς Κέσλερ μετά την συμμετοχή του στην προετοιμασία της ομάδας του Λος Άντζελες «κόπηκε», αλλά έμελλε να εξελιχθεί σε έναν εξαιρετικό ορθοπεδικό χειρουργό. Κάπως (αλλά όχι πολύ) καλύτερα τα κατάφερε ο θείος του, ο Άλεκ, ο οποίος μέχρι τις μέρες μας είναι o τρίτος σκόρερ στην ιστορία του πανεπιστημίου της Τζόρτζια.  Οι Μαιάμι Χιτ είχαν επενδύσει το Νο12 του ντραφτ του 1990 για χάρη του, πλην όμως ο θείος Κέσλερ άντεξε μόλις τέσσερα χρόνια στην λίγκα.

Ακολούθησε κι αυτός τον ίδιο δρόμο με τον αδερφό του και έγινε επίσης ένας (πολύ πιο αποτελεσματικός σε σχέση με την αγωνιστική του καριέρα) χειρουργός.

Πάντως τόσο ο πατέρας, όσο και ο θείος δεν πίεσαν τον Ουόκερ να γίνει μπασκετμπολίστας. Με ύψος 211 εκατοστών, όμως, είχε ένα σωρό υποτροφίες όταν τελείως την ακαδημία Γουντγουορντ το 2020. Νωρίτερα το καλοκαίρι του 2019 ο Μπρους Ουέμπερ τον είχε καλέσει στην Εθνική Αμερικής, εν’ όψει του Παγκόσμιου εφήβων της Κρήτης. Δίπλα στους… πυραυλοκίνητους Κάνινχαμ, Γκριν, Χαλιμπέρτον, Μπαρνς και Σαγκς χρειαζόταν έναν καλό αμυντικό ψηλό και ο Κέσλερ «έδενε» τέλεια. Με κρύα καρδιά τον έκοψε την τελευταία στιγμή, έχοντας την ελπίδα πως ο (τραυματίας εκείνη την εποχή) Ιβάν Μόμπλει θα μπορούσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Αυτό δεν συνέβη ποτέ καθώς ο νυν αστέρας των Καβαλίερς έπαιξε κάτι λιγότερο από δέκα λεπτά σε ένα ματς κι έτσι ο παίκτης της Γιούτα έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στο πρώτο σκαλί του βάθρου στα «δύο αοράκια» μαζί με την υπόλοιπη υπερομάδα.

Ευκαιρία έχασε και στο Νορθ ΚΑρολάινα, καθώς ο Ρόι Ουίλιαμς την περίοδο 2020-21 τον χρησιμοποιούσε λιγότερο από εννέα λεπτά ανά αγώνα! Στο τέλος της σεζόν το NCAA «ακύρωσε» τον αναχρονιστικό κανονισμό της απουσίας ενός έτους σε περίπτωση μετακίνησης σε άλλο κολέγιο και ο Κέσλερ μάζεψε τα μπογαλάκια του εν ριπή οφθαλμού! Επικαλέστηκε την επιθυμία του να είναι κοντά στην οικογένεια του, καθώς είχε στερηθεί την ευκαιρία να τους επισκέπτεται ένεκα των περιορισμών για τον κορονόιο και εντάχθηκε στο Όμπερν, το οποίο απείχε μια ώρα από το πατρικό του σπίτι στην Τζόρτζια.

Μαζί με τον Τζαμπάρι Σμιθ (των Ρόκετς πλέον) συνέθεσε το καλύτερο δίδυμο ψηλών του κολεγιακού μπάσκετ και η Μινεσότα πέταξε την σκούφια της όταν είδε πως ήταν διαθέσιμος στο Νο 22 του ντραφτ.

Τον επέλεξε χωρίς δεύτερη σκέψη, μόνο που μετά από δύο εβδομάδες τον πακέταρε για την Γιούτα στην ανταλλαγή του Ρούντι Γκομπέρ.

Οι «μορμόνοι» τον υποδέχθηκαν με ανοικτές αγκάλες, καθώς ήθελαν έναν ανερχόμενο ψηλό για να επενδύσουν το μέλλον τους και ο Κάσλερ ταίριαζε πλήρως σε αυτό το προφίλ.

Υπό τις οδηγίες του Ουίλ Χάρντι δείχνει να γίνεται κάθε μέρα καλύτερος και μετά την εμφάνιση του στο «Target Center» απέναντι στους Τίμπεργουλγς, οι φίλοι των Τζαζ έχουν ρίξει για τα καλά στην λήξη του παρελθόντος τον Ρούντι Γκομπέρ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ