fbpx

Ανεπιτήδευτα καλλιεργημένος

Ανεπιτήδευτα καλλιεργημένος

Ο Ντόνοβαν Μίτσελ πήρε τρομερές βάσεις από τους γονείς του και στη Γιούτα δεν θα μπορούσαν να μην τον αποθεώσουν στην επιστροφή του.

Για την Γιούτα ήταν… έρωτας με την πρώτη ματιά. Μια προπόνηση πριν από το ντραφτ του 2017 έφτανε και περίσσευε ώστε οι «μορμόνοι» να κάνουν τις απαραίτητες… μανούβρες, για να εξασφαλίσουν την επιλογή στο Νο13 από τους Νάγκετς και να τον κάνουν δικό τους.

Έκτοτε κύλησαν πέντε χρόνια γεμάτα από τρυφερές στιγμές, αλλά και… ζήλιες όπως συνηθίζεται σε κάθε «ζευγάρι» και πλέον μετά την ανταλλαγή του στο Κλίβελαντ, ο έρωτας εξελίχθηκε σε αγάπη. Κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα τα ξημερώματα της Τετάρτης (11/1), όταν ο Ντόνοβαν Μίτσελ επέστρεψε στο Σολτ Λέικ Σίτι με την φανέλα των Καβαλίερς, ως αντίπαλος για πρώτη φορά των Τζαζ.

Ο κόσμος στη Vivint Smart Home Arena του έκανε επίθεση… αγάπης πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα, κάτι που ως ένα μικρό βαθμό εξέπληξε και τον ίδιο. Δεν ήταν, όμως, έκπληξη η αντίδραση των φίλων της Γιούτα, πολύ απλά γιατί ο «Spida» είχε κερδίσει την εκτίμηση τους, όχι μόνο για την προσφορά του εντός των τεσσάρων γραμμών, αλλά κυρίως για την πολύ συγκροτημένη προσωπικότητα του.

Ο πρώτος άνθρωπος που είχε φροντίσει ώστε να τον διαπαιδαγωγήσει σωστά, ήταν η μητέρα του. Αυτονόητο για τα περισσότερα παιδιά, όχι όμως για την πλειοψηφία των παικτών του ΝΒΑ. H Νικόλ Μίτσελ ήταν καθηγήτρια και φρόντισε να βάλει χαλινάρι από παιδική ηλικία στον Ντόνοβαν. Προσέξτε όχι μεταφορικά, αλλά στην κυριολεξία!

Είναι γνωστή η ιστορία στην οποία η μητέρα του, αφού τον είχε χάσει δύο φορές στο Marshalls (κάτι σαν το Αμερικανικό «Μινιόν»), του είχε πάρει μια ζώνη σαν ιπποσκευή, την οποία του φορούσε κάθε φορά που έβγαιναν βόλτα παρέα!

Μεγάλωσε σε ένα από τα καλύτερα προάστια έξω από το Μανχάταν, το Ουάιτ Πλέινς, το οποίο φημίζεται τόσο για το υψηλό κόστος, αλλά και την υψηλή ποιότητα ζωής. Χρηματοοικονομικές εταιρείες, πολυεθνικές τροφίμων, αλλά και άλλες ισχυρές επιχειρήσεις, έχουν την έδρα τους εκεί, μα ο Μίτσελ δεν έμεινε για πολύ. Μετακόμισε στο Γκρίνουιτς του Κονέκτικατ, όπου το μέσο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα φτάνει τα 720.000 δολάρια και το 2021 η μέση τιμή πώλησης ενός σπιτιού ανερχόταν στα 2,1 εκατομμύρια δολάρια!

Η μητέρα του φρόντισε να τον γράψει σε ένα από τα καλύτερα ιδιωτικά δημοτικά σχολεία της Αμερικής, το Greenwich Country Day. Αυτός είναι ο βασικός λόγος, για τον οποίο ο Μίτσελ είναι ένας άριστος ομιλητής και έχει πραγματική ευγένεια.

Ο δεύτερος έχει να κάνει με το γεγονός πως λόγω του πατέρα του, έμαθε από πιτσιρικάς να συγχρωτίζεται με μεγαλύτερους ανθρώπους και παράλληλα να βρίσκεται μπροστά από τις τηλεοπτικές κάμερες και τα δημοσιογραφικά μικρόφωνα. Ο Ντόνοβαν senior υπήρξε ένας χαμηλού επιπέδου παίκτης του μπέιζμπολ, ο οποίος όμως πολύ γρήγορα αποφάσισε να πάρει έναν διαφορετικό ρόλο στo… pitch. Έγινε υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας των Νιου Γιορκ Μετς, της διάσημης ομάδας μπέιζμπολ στο «Μεγάλο Μήλο» και πολλές φορές συνήθιζε να παίρνει (πέραν των αγώνων) στα αποδυτήρια ή σε δημόσιες εκδηλώσεις των παικτών, τον μικρό Ντόνοβαν.

Για την μπασκετική του εξέλιξη, υπάρχουν πολλά άτομα που τον βοήθησαν (ένα εκ των οποίων ήταν ο… φίλος μας Ρικ Πιτίνο στο Λούιβιλ), αλλά στην προκειμένη περίπτωση, η κοινωνική του διαμόρφωση από τους (έστω και διαζευγμένους) γονείς του, έχει πολύ μεγαλύτερη αξία.

Στο pre draft workout του 2017, το διοικητικό και προπονητικό επιτελείο των Τζαζ δεν έμεινε εντυπωσιασμένο μόνο από τα αθλητικά προσόντα και το πηγαίο ταλέντο του, αλλά και από την ωριμότητα των απαντήσεων του στην καθιερωμένη συνέντευξη που ακολούθησε της προπόνησης.

Ο Μίτσελ στα πέντε του χρόνια στο Salt Lake City πιστοποίησε την (πραγματική και όχι fake) αυθεντικότητα του, με έντονη δημόσια κοινωνική προσφορά, όπως επίσης και με πολλές μικρές (αλλά ανεκτίμητες) μικρές δράσεις. Όπως το 2019 όταν σταμάτησε για να βοηθήσει ανθρώπους που είχαν επιβιώσει ενός σοβαρού αυτοκινητιστικού ατυχήματος, με αποτέλεσμα μια περαστική γυναίκα να μείνει άναυδη από το θέαμα και να το φωτογραφήσει.

H όπως το 2018 μετά τη ρούκι του χρονιά, όταν ανέλαβε το κόστος της σπασμένης οθόνης ενός iphone που ανήκε σε έναν πιτσιρικά, ο οποίος δεν είχε να πληρώσει για την επισκευή της.

Αυτές οι ανεπιτήδευτές κινήσεις του, που ήταν μέρος μιας συνολικά υποδειγματικής συμπεριφοράς έκαναν τον κόσμο να τον λατρέψει.

Η μετακόμιση του στο Κλίβελαντ, δεν ήταν δυνατόν να επηρεάσει τα συναισθήματα των ανθρώπων στην πολιτεία της Γιούτα…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ