fbpx

«Θα ήθελα να παίξω στην Εθνική Ελλάδας» (vid)

«Θα ήθελα να παίξω στην Εθνική Ελλάδας» (vid)

Ο Άλεκ Πίτερς δεν λέει όχι στο Ελληνικό διαβατήριο, συγκρίνει Μπαρτζώκα και Ιτούδη και αποθεώνει τον Γιώργο Πρίντεζη

Ο Άλεκ Πίτερς έδωσε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εκπομπή Pick N Roll της Cosmote TV, Μιλώντας στον Βασίλη Σκουντή και τον Ρήγα Δάρδαλη αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, συνέκρινε τον νυν προπονητή του στον Ολυμπιακό Γιώργο Μπαρτζώκα με τον (πρώην στην ΤΣΣΚΑ) Δημήτρη Ιτούδη, ενώ μέσα σ’ όλα ήταν θετικός στο ενδεχόμενο να αγωνισθεί στην Εθνική Ελλάδας, στην υποθετική περίπτωση που του γινόταν η σχετική πρόταση.

YouTube video

Ιδού ολόκληρη η συνέντευξη του:

-Άλεκ έρχεσαι για να «γεμίσεις» τα παπούτσια ενός συμβόλου του Ολυμπιακού. Του Γιώργου Πρίντεζη. Πως αισθάνεσαι γι’ αυτό;

Δε «γεμίζω» κανενός τα παπούτσια. Ο Γιώργος Πρίντεζης αποτελεί μια κατηγορία από μόνος του. Έχει κάνει πολλά, όχι μόνο για τον Ολυμπιακό αλλά και για την Ευρωλίγκα και για το παιχνίδι συνολικά στην Ευρώπη.

Δεν σκέφτομαι καθόλου το πώς θα τον αντικαταστήσω αλλά το πώς θα είμαι ο εαυτός μου. Θεωρώ πως μπορούμε να «χτίσουμε» ότι πέτυχε πέρυσι ο Ολυμπιακός και θεωρώ επίσης πως έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να κατακτήσουμε τόσο το ελληνικό πρωτάθλημα όσο και την Ευρωλίγκα.

-Παρατήρησες βελτίωση στο παιχνίδι σου από χρονιά σε χρονιά; Προσπαθείς να βάλεις νέα στοιχεία σε αυτό;

Κάθε χρονιά προσπαθείς να βελτιώσεις κάτι. Όλοι μου λένε πως είμαι πολύ καλός σουτέρ τριών πόντων όμως εγώ αυτό το βελτιώνω συνεχώς. Πάντα προσπαθώ να το βελτιώνω.

Επιδιώκω συνολικά να βελτιώνω το περιφερειακό μου παιχνίδι, έξω από το πλάισιο του να είμαι απλά ένας forward με σουτ.

Φέτος υπάρχει η ευκαιρία να παίξω στη θέση «3» όσο ο Σάσα Βεζένκοφ θα παίζει στο «4», κάτι που θα εξασφαλίσει και χρόνο ξεκούρασης στον Κώστα Παπανικολάου.

Κοιτάζω να καλύψω τα κενά που θα έχει ομάδα και με χρειάζεται σε αυτό. Ανυπομονώ να αναπτύξω αυτό το πολυσύνθετο στυλ, αναλαμβάνοντας περισσότερες πρωτοβουλίες χρόνο με το χρόνο. Αυτός είναι ο μοναδικός στόχος που έχω ως παίκτης.

Πιθανότατα είσαι «τριάρι» που σουτάρει…

Μπορείς να μου δώσεις ότι χαρακτηρισμό θέλεις. Πες με και «υβριδικό» παίκτη. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο.

-Άλεκ, νομίζω πως στο κολέγιο είχες πει πως είχες κοπιάρει το παιχνίδι ή έστω πως είχες ως παράδειγμα το παιχνίδι του Μίρζα Τελέτοβιτς. Είναι ακριβές αυτό;

Λάτρευα να τον παρακολουθώ. Όταν αγωνιζόμουν στο κολέγιο αλλά και στην πρώτη σεζόν μου στο ΝΒΑ έβλεπα τον Μίρζα Τελέτοβιτς και στη Μπασκόνια προφανώς όλοι σου λένε γι’ αυτόν.

Είναι ωραίος τύπος, σπουδαία προσωπικότητα και καταπληκτικός παίκτης να τον παρακολουθείς, να εντοπίζεις τις λεπτομέρειες και να βελτιώνεις και τον εαυτό σου.

-Υπάρχει ένας συνδυασμός, όχι μόνο με το σπουδαίο ποσοστό σου στα τρίποντα αλλά και με την παραγωγή πόντων στο ανοιχτό γήπεδο. Αυτά είναι δύο διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Θεωρώ τον εαυτό μου διαφορετικό ως προς τον τύπο του παίκτη. Δεν είμαι το πιο σωματώδες τεσσάρι της Ευρωλίγκας, όμως είμαι γρήγορος, μπορώ να τρέξω στο ανοιχτό γήπεδο και κινούμαι στην περιφέρεια με ρυθμό που δεν ματσάρεται από τους αντιπάλους που είναι πιο μεγαλόσωμοι.

Παράλληλα είμαι πιο σωματώδης από τα παραδοσιακά τριάρια και αυτό είναι πλεονέκτημα κοντά στο καλάθι.

Όλα έχουν να κάνουν με το ποιος είναι στο παρκέ, πως ταιριάζω και πως παίζει η ομάδα.

Έτσι τοποθετώ τον εαυτό μου στο παιχνίδι και κοιτάζω να δω τι είδους miss match μπορώ να δημιουργήσω.

-Μπορείς να συγκρίνεις το Γιώργο Μπαρτζώκα με τον Δημήτρη Ιτούδη;

Είναι και οι δύο σπουδαίοι. Η χρονιά που συνεργάστηκα με το Δημήτρη Ιτούδη ήταν ιδιαίτερα επωφελής, μιλάμε για έναν από τους καλύτερους προπονητές όλων των εποχών. Στο κομμάτι που αφορά στο μπάσκετ είναι πανέξυπνος. Είμαι ευγνώμων για την εμπειρία που είχα μαζί του.

Στον κόουτς Μπαρτζώκα λατρεύω το όραμα μου έχει και τον τρόπο που λειτουργεί μέσα στην προπόνηση, διδάσκοντας.

Έχει ιδιαίτερη έφεση στη διαχείριση των σχέσεων με τους παίκτες, γίνεται σκληρός όταν απαιτείται.

-Υπάρχουν διαφορές και ομοιότητες;

Όλοι οι προπονητές έχουν τις ομοιότητές τους σε επίθεση και άμυνα. Στις διαφορές μπορείς να εστιάσεις σε διάφορα πράγματα.

Ο Δημήτρης Ιτούδης αφιερώνει συγκεκριμένο χρόνο για συγκεκριμένα πράγματα στην προπόνηση και ο κόουτς Μπαρτζώκας ακολουθεί αντίστοιχα το δικό του στυλ.

Κανείς τους δεν είναι μόνο καλός ή μόνο κακός. Υπάρχουν προπονήσεις που εντοπίζεις τις διαφορές ή τα κοινά στοιχεία.

-Υπάρχει μεγάλη συζήτηση τελευταία λόγω της παρουσίας του Λορέντζο Μπράουν στην Εθνική Ισπανίας. Θα εξέταζες την προοπτική να αγωνιστείς για μια εθνική ομάδα στην Ευρώπη;

Παρακολούθησα το Ευρωμπάσκετ φέτος και ζήλεψα πολύ όλους όσοι συμμετείχαν. Η απάντηση είναι ναι, οπωσδήποτε. Είτε για την Ελλάδα είτε για οποιαδήποτε άλλη χώρα. Θα ήταν μια καλοδεχούμενη ευκαιρία να αποτελέσω μέρος σε κάτι τόσο σημαντικό για την εκάστοτε χώρα.

Το εισπράττεις αυτό ως παρατηρητής, φαντάσου να παίζεις.

Θα δούμε, είναι μια ευχή για την ώρα, δεν ξέρεις τι γίνεται ποτέ, αλλά θα είναι μια πολύ όμορφη εμπειρία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ