fbpx

Το έξυπνο deal του Μονέκε

Το έξυπνο deal του Μονέκε

Ο Νιγηριανός φόργουορντ «κόπηκε» μεν από το Σακραμέντο, αλλά έχει ήδη βγει οικονομικά κερδισμένος και πλέον βρίσκεται στο πρώτο ράφι των free agents της Ευρωπαϊκής αγοράς.

Η αποδέσμευση του από τους Κινγκς, τον έβαλε αυτόματα στο πρώτο ράφι των free agents της Ευρωπαϊκής αγοράς, έστω κι αν δεν έχει αγωνισθεί καν στο Eurocup. Ο Τσίμα Μονέκε είναι ένας φόργουορντ με τρομερή ενέργεια και στις δύο άκρες του παρκέ, ο οποίος από πέρσι έδειξε έτοιμος να κάνει το άλμα προς το ανώτερο επίπεδο του μπάσκετ. Σε πρώτη φάση «εξαργύρωσε» το ΜVP του BCL με ένα μερικώς εγγυημένο συμβόλαιο στο ΝΒΑ, το οποίο ήδη τον έχει βγάλει κερδισμένο σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο 27χρονος Νιγηριανός έπαιξε σωστά τα χαρτιά του στην διάρκεια της off season και προχώρησε με το Σακραμέντο σε μια συμφωνία, η οποία συνδύασε το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Από την μια του έδωσε το δικαίωμα στο Αμερικανικό όνειρο. Το συμβόλαιο του ήταν μεν διετές για το μίνιμουμ των 2,7 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά για να το ολοκλήρωνε θα έπρεπε να έχει πολύ καλή παρουσία στα παιχνίδια, είτε με τους… κανονικούς Κινγκς, είτε με τους Στόκτον της G League. ‘Ήταν, λοιπόν, μερικώς εγγυημένο και ανά τακτά χρονικά διαστήματα, το franchise είχε την επιλογή να του ανανεώνει.

Ο Μονέκε δεν είχε πρόβλημα με αυτό, καθώς πίστευε στον εαυτό του και παράλληλα είχε εξασφαλίσει ένα καλό μεροκάματο. Για την ακρίβεια το καλύτερο της καριέρας του και εδώ φθάνουμε στο κομμάτι του «ωφέλιμου».

Τα ποσά και τα… challenges του συμβολαίου

Άμα τη υπογραφεί του συμβολαίου με τους «βασιλιάδες», έλαβε 250.000 δολάρια, όσα δηλαδή εισέπραξε σε ολόκληρη την περσινή σεζόν από την Μανρέσα. Φυσικά αυτό το ποσό ήταν «μικτό», άρα μιλάμε για μια «καθαρή» προκαταβολή της τάξης των 125.000 δολαρίων.

Από κει και πέρα, είχε ένα μήνα για να αποδείξει μέσω των ανεπίσημων προπονήσεων του Σεπτεμβρίου και του training camp του Οκτωβρίου, ότι μπορεί να σταθεί στο ενεργό ρόστερ του Μάικ Μπράουν. Πράγματι τα κατάφερε και από την στιγμή που «επιβίωσε» ως την μέρα έναρξη της κανονικής περιόδου, οι Κινγκς του εγγυήθηκαν άλλα 250 χιλιάρικα. Ως εκ τούτου, ως τις 19 Οκτωβρίου είχε ήδη εξασφαλίσει μισό εκατομμύριο δολάρια, νούμερο το οποίο ισοδυναμούσε με ολόκληρο τον περσινό του μισθό στην Ισπανία!

Ως εκ τούτου, από πολύ «νωρίς» στην περίοδο είχε ήσυχο το κεφάλι του από οικονομικής άποψης και είχε τρεις μήνες για να κερδίσει το επόμενο challenge του. Εφ’ όσον έφθανε ως την 7η Ιανουαρίου (ημέρα στην οποία όλα τα συμβόλαια του ΝΒΑ μετατρέπονται σε εγγυημένα μέχρι το τέλος της σεζόν), θα «κέρδισε» ακόμα 517 χιλιάδες δολάρια και ο συνολικός (μικτός) μισθός του για την περίοδο 2022-23 θα έφθανε το 1.017.000$.

Δεν το πέτυχε, πλην όμως είναι βέβαιο πως αν υπογράψει σε μια ομάδα της Ευρωλίγκας, θα έχει ένα καλό «μηνιάτικο» που θα έρθει να προστεθεί στα «καθαρά» 250 χιλιάρικα που ήδη «αναπαύονται» στον τραπεζικό του λογαριασμού.

Ο Μονέκε αυτόματα ανέβασε τις «μετοχές» του στο «χρηματιστήριο» του μπάσκετ από τη στιγμή που έκανε το άλμα από την Μανρέσα στο ΝΒΑ και ναι μεν επί της ουσίας δεν αγωνίσθηκε ποτέ στην κορυφαία λίγκα του κόσμου, πλην όμως βγήκε πολλαπλά κερδισμένος με το (προγραμματισμένα) έξυπνο deal του με το Σακραμέντο.

 Διεκδίκησε τις πιθανότητες του, εξασφάλισε έναν καλό μισθό και βελτίωσε τη αξία του στην αγορά.

Well done!

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ