fbpx

Ανασκόπηση Μπάσκετ 2022: Ο απολογισμός των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη

Ανασκόπηση Μπάσκετ 2022: Ο απολογισμός των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη

Λίγες ώρες μας απομένουν για να μπει το νέο έτος, το 2023 και το ApexSports.gr σας κάνει μια μικρή περιήγηση στα πεπραγμένα των ελληνικών ομάδων το 2022 σε όλες τι ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Basketball Champions League

Στο BCL συμμετείχε μόνο μία ελληνική ομάδα, η ΑΕΚ. Η Ένωση κληρώθηκε στον όμιλο D μαζί με Φάλκο, Μουντριμπούλετ Τρεβίζο και ΑΕΚ. Δυστυχώς οι «κιτρινόμαυροι» ολοκλήρωσαν σύντομα τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις όντας τελευταίοι με 1 νίκη, 5 ήττες και 7 βαθμούς συνολικά.

FIBA Europe Cup

Στο FIBA Europe Cup, συμμετείχαν δύο ελληνικές ομάδες. Το Περιστέρι και ο Ιωνικός Νικαίας.

Η ομάδα των δυτικών προαστίων βρισκόταν στο Group G, μαζί με Χάκρο, Μπέικεν Μπέαρς και Τσμόκι Μινσκ. Το Περιστέρι ολοκλήρωσε το ευρωπαϊκό του ταξίδι στην 3η θέση του ομίλου με 2 νίκες και 4 ήττες, πίνοντας το ποτήρι του αποκλεισμού.

Ο Ιωνικός βρισκόταν στο Group F με Σπόρτινγκ, Άνβερμπ και Μπέλφιους. Οι Νικαιώτες έκαναν τεράστια προσπάθεια, καταλήγοντας στην 3η θέση με 3 νίκες και 3 ήττες, γνωρίζοντας, όμως, τον αποκλεισμό από τη συνέχεια.

EuroCup

Στην δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της EuroLeague, ο Προμηθέας συμμετείχε στον πολύ δυνατό Β’ όμιλο μαζί με Γκραν Κανάρια, Βαλένθια, Τσεντεβίτα, Βίρτους, Μπούντουτσνοστ, Ουμάνα, Μπούρσασπορ, Ουλ, και Μπουργκ.

Οι Πατρινοί βγήκαν τελευταίοι στη 10η θέση, με 4 νίκες και 14 ήττες και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

EuroLeague

Φυσικά στη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, συμμετείχαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν μια ονειρεμένη σεζόν, ολοκληρώνοντας τη Regular Season στην 2η θέση με 19 νίκες και 9 ήττες. Στα Play-Offs απέκλεισαν στην μαχητική Μονακό των Τζέιμς και Μπέικον με 3-2, περνώντας στο Final Four. Εκεί, ηττήθηκαν από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Εφές, με buzzer beater του Μίτσιτς.

Ο Παναθηναϊκός έκανε μια κακή χρονιά, ολοκληρώνοντας τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις στην 13η θέση με 9 νίκες και 19 ήττες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ