fbpx

Η ανασκόπηση Μπάσκετ Εθνικών Ομάδων 2022

Η ανασκόπηση Μπάσκετ Εθνικών Ομάδων 2022

Μετά το αφιέρωμα για τις πορείες των συλλόγων στην Ευρώπη και στην Ελλάδα αλλά και το μπάσκετ 3×3, σειρά στις ανασκοπήσεις είναι οι Εθνικές Ομάδες για το 2022.

Εθνική Ανδρών

Eurobasket 2022

Η Εθνική Ανδρών στο Eurobasket του 2022 κληρώθηκε στο Group C με Ουκρανία, Κροατία, Ιταλία, Εσθονία και Μ. Βρετανία. Βγήκε πρώτη στον όμιλο της με το απόλυτο 5-0.

Στη συνέχεια προκρίθηκε στα προημιτελικά, όπου συνάντησε τη Γερμανία του μεγάλου Σρέντερ. Εκεί, γνώρισε την ήττα με 107-96 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια στο πρώτο της αρνητικό αποτέλεσμα.

Σε εκείνο το Eurobasket πήρε την 5η θέση.

Προκριματικά Mundobasket 2023

Στα προκριματικά του Mundobasket για το 2023, η Ελλάδα κληρώθηκε στον πρώτο γύρο στο Group B μαζί με Τουρκία και Μ. Βρετανία. Πέρασε με επιτυχία σαν πρώτη στον δεύτερο γύρο. Εκεί, κληρώθηκε στο Group I με Λετονία, Σερβία, Τουρκία, Βέλγιο και Μ. Βρετανία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με 5 νίκες και 3 ήττες προκρίθηκε σαν 3ο στον όμιλο του Mundobasket. Εκεί θα συναντήσει την διοργανώτρια ομάδα των Φιλιππίνων, την Ακτή Ελεφαντοστού και τη Λιθουανία.

Εθνική Γυναικών

Προκριματικά Eurobasket 2023

Η Εθνική μας βρίσκεται εν εξελίξει της πρόκρισης της στην τελική φάση του Eurobasket του 2023. Στα προκριματικά που αγωνίζονται βρίσκονται στο Group G μαζί με Πορτογαλία, Εσθονία και Μ. Βρετανία. Βρίσκονται στην κορυφή με 4-0 και εν πολλοίς με 2 νίκες κλειδώνουν την πρόκριση για το ευρωπαϊκό τουρνουά.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ