fbpx

Aνασκόπηση Μπάσκετ Ελλάδα 2022

Aνασκόπηση Μπάσκετ Ελλάδα 2022

Το 2022 φεύγει, το 2023 έρχεται και το ApexSports.gr σας κάνει μια μικρή περιήγηση για το τι συνέβη στο πρωτάθλημα της σεζόν 2022, με τον Ολυμπιακό να κάθεται στον «θρόνο» του.

Μια… «ολυμπιακή» χρονιά μπορούμε να την εκφράσουμε τη σεζόν που μας πέρασε, καθώς ο Ολυμπιακός σε άντρες και γυναίκες κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Basket League

Στους άντρες οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν την πρώτη θέση με ρεκόρ 23-1, ενώ στη δεύτερη θέση ήταν ο Παναθηναϊκός με 22-2. Έπειτα είχαμε: Κολοσσό, ΑΕΚ, Προμηθέα, Λάρισα, Άρη και Περιστέρι που συγκρότησαν την οκτάδα για τα playoffs.

Από την 9η θέση και κάτω: ΠΑΟΚ, Λαύριο, Απόλλων, Ιωνικός και Ηρακλής που υποβιβάστηκε στην Α2 Εθνική Κατηγορία, νυν Elite League.

Στα PlayOffs ο Ολυμπιακός «σκούπισε» το Περιστέρι με 2-0 νίκες, ο Προμηθέας με το ίδιο σκορ πέρασε το εμπόδιο της ΑΕΚ, το ίδιο οι Παναθηναϊκός και Λάρισα με Άρη και Κολοσσό, αντίστοιχα.

Στην δεύτερη φάση των PlayOffs, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 επί του Προμηθέα και ο Παναθηναϊκός πέρασε στους τελικούς επικρατώντας σε νίκες επί της μαχητικής Λάρισας με 3-2.

Στον μικρό τελικό ο Προμηθέας επικράτησε της Λάρισας με 3-2 νίκες, ενώ ο στους τελικούς, ο Ολυμπιακός «σκούπισε» τον Παναθηναϊκό με 3-0.

Α1 Γυναικών

Οι «ερυθρόλευκες» με τον Ζίρμπατς στο «τιμόνι», πήραν την εκδίκηση τους από τον Παναθηναϊκό. Αρχικά, στην Regular Season που ολοκληρώθηκε, ο Ολυμπιακός τερμάτισε πρώτος με 16-0, ενώ στη δεύτερη θέση περιορίστηκε ο Παναθηναϊκός με 14-2.

Από ‘κει και έπειτα, είχαμε Εσπερίδες, Ελευθερία Μοσχάτου, Χανιά, Δάφνη, ΠΑΟΚ, Νίκη Λευκάδας και ΠΑΣ Γιάννινα.

Στους τελικούς του πρωταθλήματος, πέρασαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, κουβαλώντας το σκορ τους από την κανονική περίοδο. Αν και οι «πράσινες» ξεκίνησαν με 2 συνεχόμενες νίκες, ο Ολυμπιακός «απάντησε» με 2 σερί επικρατήσεις και κατέκτησε το πρωτάθλημα μέσα στην έδρα του αντιπάλου του.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ