fbpx

Ανασκόπηση Μπάσκετ 3×3

Ανασκόπηση Μπάσκετ 3×3

Το μπάσκετ 3×3 στην Ελλάδα δεν είναι τόσο διαδεδομένο, αλλά η νέα διοίκηση της ΕΟΚ «πολεμά» για το βάλει κανονικά στις συνήθειες των Ελλήνων αλλά και στον ευρύτερο προγραμματισμό. Άλλωστε μη ξεχνάμε πως πρόκειται πλέον για Ολυμπιακό άθλημα!

Η ΕΟΚ με επικεφαλής των Άγγελο Τσαγκαράκη δημιούργησε ηλικιακές βαθμίδες που συμμετείχαν σε σπουδαίες ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τις κορυφαίες στιγμές της Ελλάδας στο Μπάσκετ 3×3.

3×3 Μεσογειακοί Αγώνες: Στην όγδοη θέση η Ανδρών, στην ένατη οι Γυναίκες

Η Εθνική Ανδρών 3×3 τερμάτισε στην όγδοη θέση της κατάταξης στο φινάλε των Μεσογειακών Αγώνων. Στην τελευταία μέρα στο Οράν ηττήθηκε για τις θέσεις 5-8 από την Πορτογαλία με 19-17 και στη συνέχεια για τις θέσεις 7-8 γνώρισε την ήττα από την Κροατία με 21-12. Η Εθνική Γυναικών 3×3 τερμάτισε στην ένατη θέση της τελικής κατάταξης.

3×3 U21 Nations League: Με μία νίκη στο δυναμικό της σε Άντρες και Γυναίκες

Η Εθνική Ομάδα 3×3 U21 ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο δεύτερο triple stop του Nations League στο Βουαρόν με μία νίκη και τρεις ήττες, ακολουθώντας το μοτίβο των δύο προηγούμενων ημερών.

Το φινάλε του αγώνες της Εθνικής Ανδρών με την Ολλανδία ήταν συγκλονιστικό. Η ελληνική ομάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά αντέδρασε και τελικά έφτασε στη νίκη με 17-15.

Στον αγώνα με τη Γερμανία η Ελλάδα ήταν μπροστά στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, αλλά σε ένα λεπτό μέσα έγινε η ανατροπή και με ένα 6-0 στο φινάλε οι Γερμανοί πήραν τη νίκη. H Εθνική Γυναικών ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της χωρίς νίκη, αφού ηττήθηκε σήμερα 22-16 από τη Γερμανία και 22-6 από το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, την οικοδέσποινα Γαλλία.

Εθνική Γυναικών ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της χωρίς νίκη, αφού ηττήθηκε σήμερα 22-16 από τη Γερμανία και 22-6 από το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, την οικοδέσποινα Γαλλία.

Εθνική 3×3 U23: Ήρθε η πρώτη κορυφή!

Η Εθνική Ομάδα 3×3 U23 Ανδρών έσπασε το… ρόδι! Έφτασε στον τελικό του 4ου Stop και από εκεί στην κορυφή της ημέρας, με το 21-15 επί της Ιταλίας!

Europe Cup U17: Η Ελλάδα φιλοξένησε το αύριο του 3×3

Η Ελλάδα μια δεκαετία μετά το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών 3×3 που είχε φιλοξενήσει στο Ζάππειο, επέστρεψε με μια μεγάλη διοργάνωση, σε ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα κομμάτια του μπάσκετ.

3×3 U23 Nations League: Νίκες και 3η θέση

Με χαμόγελα έκλεισε την ημέρα η Εθνική Ομάδα 3×3 U23 στο Βουκουρέστι. Την αρχή έκανε η Εθνική Γυναικών και ακολούθησε αυτή των Ανδρών.

Στον αγώνα για την 3η θέση του 5ου Stop του Nations League η Εθνική Γυναικών επικράτησε 16-15 του Ισραήλ με σουτ της Ζωής Κορρέ, μετά από έναν αγώνα που ήταν ντέρμπι σε όλη του τη διάρκεια.

Η Εθνική Ανδρών πάτησε παρκέ λίγο αργότερα. Δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Ιταλία και πολύ πριν εκπνεύσει ο χρόνος του παιχνιδιού επικράτησαν 21-9.

3×3 U17 Europe Cup Γυναικών: Αυλαία με ήττες αλλά με αισιοδοξία και ελπίδα για το μέλλον

Τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση ξεκίνησε πρώτη η Εθνική Γυναικών η οποία έδωσε μεγάλες μάχες και πάλεψε και τα δύο παιχνίδια που έδωσε, ωστόσο δεν είχε την τύχη με το μέρος της. Μπορεί να γνώρισε δύο ήττες και να ολοκλήρωσε την παρουσία της στην διοργάνωση, αλλά εμφάνισε ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο.

Πρώτος χρονικά ήταν ο αγώνας με την  Πολωνία όπου η Εθνική έφτασε πολύ κοντά σε μια μεγάλη νίκη κάνοντας μάλιστα και ανατροπή, όμως τελικά έχασε στις λεπτομέρειες με 15-14.

Ακολούθησε το παιχνίδι με την Ισπανία όπου η Εθνική πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της, κόντραρε την αντίπαλο της και λύγισε με 19-13.

3×3 U17 Europe Cup Ανδρών: Αποχαιρέτησε τους αγώνες η Εθνική Ανδρών

Δεν κατάφερε να πάρει την πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του FIBA 3×3 U17 Europe Cup που διεξάγεται στην Πλατεία Νερού η Εθνική Ανδρών. Παρά την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε γνώρισε δύο ήττες από Εσθονία και Λιθουανία και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

Στον πρώτο αγώνα με την Εσθονία οι διεθνείς πάλεψαν τον αγώνα και δεν τα παράτησαν ούτε στιγμή παρά το γεγονός ότι η αντίπαλος ξέφυγε με 18-12. Επέστρεψαν στο παιχνίδι, ωστόσο, δεν τα κατάφεραν γνωρίζοντας την ήττα με 21-17.

Λίγο μετά ακολούθησε και ο αγώνας με την Λιθουανία… Η Ελλάδα κόντραρε στα ίσα την αντίπαλό της, έκανε την ανατροπή, αλλά δεν μπόρεσε να την ολοκληρώσει χάνοντας και αυτό το παιχνίδι με 21-17.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ