fbpx

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ολυμπιακός: Η «μητέρα των μαχών» – Η ώρα και το κανάλι του ντέρμπι

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ολυμπιακός: Η «μητέρα των μαχών» – Η ώρα και το κανάλι του ντέρμπι

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ υποδέχεται τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Παρασκευή (30/12, 21:00, Novasports Prime HD) στο ΟΑΚΑ, για την 16η αγωνιστική της Euroleague, με τους φιλάθλους των «πρασίνων» να γεμίζουν το κλειστό.

Το κίνητρο για νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό είναι ιδιαίτερα υψηλό για τον Παναθηναϊκό, σε αυτό το πρώτο ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων» της σεζόν, αφού έχουν δει τους «ερυθρόλευκους» ν’ αλώνουν το ΟΑΚΑ στη Euroleague τόσο το 2020, όσο και το 2021.

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς θα βρεθεί για πρώτη φορά όρθιος στον πάγκο του Παναθηναϊκού απέναντι στον Ολυμπιακό στη Euroleague. Στον αντίποδα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετρά πέντε νίκες στις επτά φορές που έχει υπάρξει όρθιος σε ντέρμπι «αιωνίων» στην Ευρώπη.

Στο τζάμπολ την ερχόμενη Παρασκευή (30/12), λοιπόν στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός θα πάρει θέση έχοντας 9 νίκες και 6 ήττες σε 15 αγωνιστικές στη Euroleague φέτος, ενώ ο Παναθηναϊκός μετρώντας 6 νίκες και 9 ήττες.

Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός μετά το εξαιρετικό ξεκίνημά του στη σεζόν, παρουσιάζει «κοιλιά» και προβληματίζει έντονα με «κενά» διαστήματα, χαμηλή παραγωγικότητα ή χαλαρή άμυνα, στην διάρκεια αυτών. Στον αντίποδα, η προσθήκη του Ντουέιν Μπέικον μεσούσης της σεζόν έχει ανεβάσει ένα επίπεδο τους «πράσινους», με τον Αμερικανό να έχει ξεπεράσει την ίωση που τον ταλαιπώρησε, καθώς αγωνίστηκε απέναντι στον Απόλλωνα στην Πάτρα, για τη 10η αγωνιστική της Basket League. Ο Μπέικον μετρά 20,3 πόντους μέσο όρο ανά αγώνα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση φέτος. Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 96-65 των Αχαιών στην «πρόβα τζενεράλε» πριν τη «μάχη» με τον Ολυμπιακό. Όμως, στο ματς της Πάτρας διάστρεμμα υπέστη ο Νέιτ Ουόλτερς και η συμμετοχή του 31χρονου Αμερικανού πόιντ γκαρντ παραμένει αμφίβολη. Η παρουσία του είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους «πράσινους», αφού από τα… χέρια του περνά η οργάνωση του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού κι ενώ την ίδια ώρα ο Λευτέρης Μποχωρίδης είχε υποστεί διάστρεμμα στο ματς με την Αρμάνι Μιλάνο, παραμένει εκτός έκτοτε και κάνει αγώνα δρόμου να προλάβει το ντέρμπι.

Η ομάδα του Πειραιά αγωνίστηκε την περασμένη Τρίτη (27/12) απέναντι στην Καρδίτσα στη Θεσσαλία και νίκησε με 89-75, χωρίς τον Σάσα Βεζένκοφ και τον Αϊζέια Κέιναν. Ο πρώτος ταλαιπωρήθηκε από μυϊκό σπασμό στον δεξιό προσαγωγό και κρίθηκε σκόπιμο να ξεκουραστεί ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Κέιναν έμεινε εκτός από απόφαση του προπονητή του Ολυμπιακού. Ο Βεζένκοφ δεν είναι απλώς ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού φέτος (19,2 πόντους μέσο όρο), αλλά και ένας από τους καλύτερους της διοργάνωσης και πολλά θα κριθούν από την εμφάνισή του, στο ΟΑΚΑ. Το μαρκάρισμά του θα είναι χωρίς αμφιβολία ο μεγαλύτερος… πονοκέφαλος για τον τεχνικό του Παναθηναϊκού, Ντέγιαν Ράντονιτς.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ