fbpx

Το πρώτο «ταμείο»

Το πρώτο «ταμείο»

Ο Ντόρσεϊ θα πάρει κάτι περισσότερο από 200 χιλιάδες δολάρια για τις 69 μέρες θητείας του στους Μάβερικς, αλλά έχει μια δεύτερη ευκαιρία να καλύψει τη «ζημιά»  

Η απόφαση του να επιστρέψει στο ΝΒΑ, πήγε κόντρα σε κάθε οικονομική λογική, πλην όμως είχε τη δική της εξήγηση. Πλέον μετά την αποδέσμευση του από τους Μάβερικς, έχει έρθει η ώρα του πρώτου «ταμείου» για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ. 

Η θητεία του στο Ντάλας ολοκληρώθηκε και ο συνολικός μισθός του ανέρχεται στις 201.825 δολάρια. Με μια απλή μαθηματική πράξη, καταλαβαίνει κανείς πως το ποσό που έχασε τον προηγούμενο Ιούλιο είναι τεράστιο, αν και τώρα έχει την ευκαιρία να καλύψει σημαντικό μέρος της «ζημιάς» που υπέστη με την καλοκαιρινή του απόφαση. 

Η ανάλυση του μισθού

Ας κάνουμε, όμως, πρώτα μια διεξοδική ανάλυση των δεδομένων της παρουσίας του στο ΝΒΑ. Ο Ντόρσεϊ υπέγραψε ένα 2 way συμβόλαιο, το οποίο εφ’ όσον το ολοκλήρωνε θα του απέφερε (μάξιμουμ) 508.891 δολάρια. Το ποσό αυτό είναι πάντοτε «μικτό» (gross) και για το «καθαρό» (net) πρέπει να αφαιρέσει κάποιος (χονδρικά) το 50% που αφορά το ποσό φορολόγησης, την προμήθεια του ατζέντη του και τα έξοδα του (όπως σπίτι και αυτοκίνητο) που δεν καλύπτονται από την ομάδα, όπως συμβαίνει στην Ευρώπη. 

Από την στιγμή, που ο 26χρονος γκαρντ «κόπηκε», η συνολική του αποζημίωση υπολογίζεται με βάση το ημερομίσθιο του. Αυτό για τους παίκτες που έχουν υπογράψει 2 way συμφωνίες ανέρχεται στα 2.925 δολάρια. 

Ο Ντόρσει από την έναρξη της κανονικής περιόδου του ΝΒΑ στις 18 Οκτωβρίου, έμεινε συνολικά 69 μέρες στο ρόστερ των Μάβερικς, οι οποίοι του οφείλουν συνολικά 201.825$. Στον λογαριασμό του, λοιπόν, με βάσει τις… παρακρατήσεις, θα μπουν λίγο περισσότερα από 100 χιλιάρικα! 

Η επόμενη μέρα 

Το καλοκαίρι του 2022, η Φενέρμπαχτσέ του έδινε ένα εγγυημένο διετές συμβόλαιο έναντι τριών εκατομμυρίων (μετά φόρων), ενώ η αντίστοιχη προσφορά του Ολυμπιακού έφθανε τα 2,5. Η διαφορά ήταν τεράστια, αλλά ο διεθνής άσος θέλησε να πάρει ένα μεγάλο ρίσκο ώστε να είναι μαζί με τη σύντροφο του Λόρεν Γιάργουντ στο σπίτι τους στο Ντάλας, αλλά και για να δείξει πως ανήκει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Μαζί με την επιθυμία του να συμπληρώσει τρία χρόνια «υπηρεσίας» και να εξασφαλίσει την ελάχιστη σύνταξη για τους παίκτες του ΝΒΑ. 

Πλέον βρίσκεται στη διαδικασία των waivers και μέσω αυτής, οι υπόλοιπες 29 ομάδες του ΝΒΑ έχουν 48 ώρες ώστε να κάνουν δικό τους, το συμβόλαιο που είχε στο Ντάλας. Στην παρούσα φάση όλες έχουν «καπαρωμένα» τα δύο 2 way που έκαστη δικαιούται, αλλά ανά πάσα στιγμή μπορούν να «κόψουν» ένα και να το δώσουν στον Ντόρσει. Εφ’ όσον αυτό δεν συμβεί και «καθαρίσει» από τα waivers, τότε μπορεί να υπογράψει όπου και για όποιο ποσό θέλει. 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ