fbpx

Ο Μαντζούκας «δείχνει» ενίσχυση στο «5»

Ο Μαντζούκας «δείχνει» ενίσχυση στο «5»

Ο Λευτέρης Μαντζούκας έχει αρπάξει όποια ευκαιρία του δόθηκε από τα «μαλλιά» και πλέον δείχνει πως είναι έτοιμος να μπει ενεργά στο ροτέσιον του Ράντονιτς.

Πρόκειται για ένα από τα Next Big Thing του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ο λόγος για τον Λευτέρη Μαντζούκα. Έναν αθλητή ετών 19 με σώμα… 23αρη που δείχνει ολοένα και πιο έτοιμος να μπει ενεργά στο ροτέισον του Παναθηναϊκού. Ο Μαντζούκας διάγει 2.5 χρόνια στο «Τριφύλλι» και η εξέλιξη του σε συνδυασμό και με τη λειψανδρία των Ελλήνων, δείχνει πως μπορεί να προσφέρει άμεσα.

Το λάθος που μπορεί να μετατραπεί σε κέρδος

Ο σχεδιασμός του φετινού Παναθηναϊκού ήταν μονοδιάστατος. Ναι, μεν, αποκτήθηκαν δύο point guard, αλλά από το «2» μέχρι το «4» υπάρχουν πολλά λάθη. Αποκτήθηκαν παίκτες με πανομοιότυπο στιλ παιχνιδιού, υπερφορτώθηκε το «2» και το «3» με συνέπεια το «4» να μείνει λειψό.

Στο «4» δεσπόζει μονάχα ο Ντέρικ Ουίλιαμς, ο οποίος σαφώς και δεν είναι βιονικός. Χρειάζεται βοήθεια και οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού το γνωρίζουν. Ο Χουγκάζ δεν έχει την εμπιστοσύνη του κόουτς και φαίνεται στα παιχνίδια. Όμως, οι «πράσινοι» έχουν τον Μαντζούκα που μαζί με τους Σαμοντούροφ και Αβδάλα είναι ένα από τα μεγαλύτερα prospect τους για το μέλλον.

Παρόλα αυτά, τόσο στο ματς με την Εφές, όσο και στο παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα, ο Μαντζούκας έδειξε ότι δεν είναι παίκτης για το μέλλον, αλλά για το παρόν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το παιχνίδι με τη Μπάρτσα. Εκεί ο Μαντζούκας μπήκε μονάχα για 8 λεπτά, με στόχο να περιορίσει τον Νίκολα Μίροτιτς. Ο νεαρός όχι μόνο τα πήγε καλά, τα πήγε ΑΡΙΣΤΑ, δεδομένου και των συνθηκών, προσφέροντας και στην επίθεση με το εξαιρετικό μακρινό του σουτ.

Ο Μαντζούκας δεν… μάσησε απέναντι στον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη της Ευρώπης και έναν από τους πιο ποιοτικούς ψηλούς της «Γηραιάς Ηπείρου». Ο Μίροτιτς στο πρώτο μακράρισμα του Μαντζούκα, έδωσε μια… γερή αγκωνιά στο στέρνο του νεαρού, αλλά εκείνος δεν κατάλαβε τίποτα. Αντιθέτως στην επόμενη φάση, ανταπέδωσε τα ίσα. Γεγονός που δείχνει το θράσος του και την ετοιμότητα του.

Καλός, χρυσός ο «Γκούντα» αλλά το «5»… μπάζει!

Φέτος ο Παναθηναϊκός προέβη σε μια περίεργη επιλογή. Επέλεξε τον Γκουντάιτις για παρτενέρ του Παπαγιάννη στο «5». Δηλαδή δυο βαριά κορμιά, σε συνδυασμό και με το σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού που ταλαιπώρησε τον «Big Papa». Να σημειώσουμε ξανά πως ο Παπαγιάννης έπαιξε με τραυματισμό με την Εθνική Ομάδα και ακόμα δείχνει πως δεν «πατάει» καλά.

Ο Γκουντάιτις απ΄ την άλλη γίνεται στόχος στην άμυνα, αφού η ταχύτητα και τα πλάγια βήματα του «προδίδουν» την άμυνα του Παναθηναϊκού στο «5». Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ματς με την Αρμάνι Μιλάνο που Ντέιβις και Χάινς έβαλαν δύσκολα στους «πράσινους».

Φυσικά όλα αυτά δεν θα τα συζητούσαμε αν υπήρχε ένα αθλητικό «4αρι» που θα πήγαινε και στο «5». Πράγματι, αυτός ήταν ο σχεδιασμός αλλά όταν υπήρξε η πιθανότητα υπογραφής του Μπέικον, τότε αψηφάς ένα τέτοιο σενάριο. Ο Μπέικον, όμως, μπορεί να αγωνιστεί με ευκολία στο «4», κάτι που κάνει και καλά. Εξάλλου περιμένουμε να δούμε και τον Μαντζούκα να παίρνει παραπάνω χρόνο συμμετοχής στο «4» – «3» κάτι που σημαίνει πως και αυτή η θέση μπορεί να «μπαλωθεί» σωστά.

Έτσι, το «5» είναι η μεγάλη «τρύπα» του Παναθηναϊκού που δύσκολα μπορεί να καλυφθεί εκ των έσω. Οι «πράσινοι» χρειάζονται αθλητικό ψηλό, καθώς τα πειράματα με τον Ουίλιαμς στο «5» αλλά και η συνύπαρξη του Μπέικον με τον Ουίλιαμς, χαλάει άλλα σημαντικότατα θέματα στο τακτικό -τουλάχιστον- κομμάτι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ