fbpx

Η  λογική «έθαψε» το όνειρο 

Η  λογική «έθαψε» το όνειρο 

Ο Ροντρίκ Μπομπουά αντιλήφθηκε έγκαιρα ότι δεν έχει νόημα να «κυνηγάει» το ΝΒΑ και είναι πλέον ένας από τους καλύτερους και πιο ακριβοπληρωμένους γκαρντ της Ευρωλίγκας, όπως θα μπορούσε να είναι και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Η καριέρα του στο ΝΒΑ ξεκίνησε με τρόπο εντυπωσιακό, αλλά ολοκληρώθηκε άδοξα ένεκα των τραυματισμών του. Εντούτοις ο Ροντρίκ Μπομπουά δεν επέμεινε στο Αμερικανικό όνειρο, αποφάσισε συνειδητά να μακροημερεύσει στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ και στα 34 του χρόνια να είναι πλέον ένας από τους πιο παραγωγικούς και συνάμα ακριβοπληρωμένους γκαρντ της Ευρωλίγκας

Παράλληλα θα μπορούσε να αποτελέσει ένα καλό παράδειγμα γι’ αρκετούς παίκτες, για τους οποίους το ΝΒΑ μετατρέπεται σε χίμαιρα, με συνέπεια να σπαταλούν μερικά από τα καλύτερα χρόνια της καριέρας τους. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ θα μπορούσε να ακούσει τη ιστορία του Γάλλου της Εφές

Ο λόγος που αναφέρουμε τον διεθνή ομογενή γκαρντ, έχει να κάνει με τις ομοιότητες που έχει με τον Μπομπουά. Η πρώτη και η βασικότερη δεν είναι η προφανής, δηλαδή το παρεμφερές αγωνιστικό τους στιλ, αλλά το γεγονός πως το Ντάλας αποτελεί την… καλοκαιρινή τους έδρα. Ο Μπουμπουά μαζί με την σύζυγο του και τις δύο κόρες του, περνάει την διάρκεια της off season στην πόλη του Τέξας, όπου μένει και η σύντροφος του Ντόρσει (https://basket.apexsports.gr/2022/10/12/cherchez-les-femmes/).

Παράλληλα κι ο ατζέντης του Μπούνα Ενταγιέ έχει «έδρα» το Ντάλας, με αποτέλεσμα πολλοί «πελάτες» του (από τον Βίκτορ Ουεμπανιάμα ως τον Μπομπουά) να βρίσκονται εκεί στο διάστημα που δεν έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις. 

Ο Μπομπουά όταν είδε πως δεν έχει νόημα να «κυνηγάει» μίνιμουμ η 2-way συμβόλαια, «πόνταρε» στην Ευρωπαϊκή αγορά. Θυμίζουμε πως ως ρούκι την περίοδο 2009-10, είχε κάνει αρκετές εντυπωσιακές εμφανίσεις με αποκορύφωμα την 40άρα που είχε ρίξει στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

YouTube video

Ως αποτέλεσμα κλήθηκε στην προετοιμασία της Εθνικής Γαλλίας για το παγκόσμιο της Τουρκίας, κάτι που αποτέλεσε την αρχή του τέλους τόσο της θητείας του στο ΝΒΑ, όσο κι εκείνης με την φανέλα των «τρικολόρ». Ο λόγος ήταν πως έσπασε το πόδι του σε μια προπόνηση του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος, με συνέπεια τα τρία επόμενα χρόνια να χάσει συνολικά 120 παιχνίδια με τους Μάβερικς

Τον Μάρτιο του 2013 έσπασε (και) το δεξί του χέρι και η ομάδα του Ντάλας με «βαριά καρδιά» αποφάσισε, μερικούς μήνες αργότερα, να μην του κάνει προσφορά για να τον κρατήσει. Καμία άλλη στο ΝΒΑ δεν του έκανε πρόταση εγγυημένου συμβολαίου, γνωρίζοντας πως θα έχανε τουλάχιστον το πρώτο μισό της σεζόν κι έτσι ο  μεγαλωμένος στη Γουαδελούπη άσος, το μόνο που κατάφερε ήταν να βρει ήταν ένα τριμηνιαίο συμβόλαιο με την Σαρλερουά τον Μάρτιο του 2014. 

Από κει και πέρα, ξεκίνησε η πορεία του προς την καταξίωση στο κορυφαίο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Από τα 10 χιλιάρικα τον μήνα που έπαιρνε στο Βέλγιο, πλέον παίρνει 150 από την Εφές, με τη φανέλα της οποίας είχε καθοριστική συμβολή στην κατάκτηση των δύο συνεχών τροπαίων της Ευρωλίγκας.  

Το καλοκαίρι που πέρασε, ο Ντόρσεϊ πήρε μια γενναία απόφαση να απορρίψει τα εγγυημένα τρία εκατομμύρια δολάρια της Φενέρ και τα (σχεδόν) 2,5εκ του Ολυμπιακού για διετή συμβόλαια, ώστε να υπογράψει το 2-way των Μάβερικς. Συνειδητά έχασε πολλά λεφτά, με στόχο να διεκδικήσει την καταξίωση στο ΝΒΑ, πλην όμως ως στιγμής δεν δικαιώνεται. Το γεγονός πως βάζει 30άρες στην G-league δεν πρέπει να προκαλεί… δέος, καθώς είναι ένα πρωτάθλημα πολύ κάτω από το επίπεδο του ομογενούς γκαρντ. 

Αν μέχρι το καλοκαίρι, δεν του δοθεί κάποια ευκαιρία, ίσως ο Ντόρσεϊ χρειαστεί να κάνει μια κουβέντα με τον Μπουμπουά.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ