fbpx

“Μαύρη τρύπα” στο “1” και στο “5” 

“Μαύρη τρύπα” στο “1” και στο “5” 

Ο Ερυθρός Αστέρας υπερτέρησε στις δυο βασικές θέσεις του μπάσκετ και πλέον ο Ολυμπιακός καλείται να αντιμετωπίσει το φάσμα τριών σερί ηττών.

Στη σύγχρονη εποχή του μπάσκετ οι θέσεις τείνουν προς εξαφάνιση, πλην όμως στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Ερυθρό Αστέρα ίσχυσε ξεκάθαρα το αξίωμα που θέλει την ομάδα που πλεονεκτεί στον «άσο» και στο «πέντε» να είναι αυτή που στο τέλος φεύγει με τις γροθιές υψωμένες.

Οι Σέρβοι άξιζαν την νίκη, διότι με εξαίρεση την δεύτερη περίοδο στην οποία διέπρεψε ο Σλούκας, είχαν το πάνω χέρι στις δυο πιο κομβικές θέσεις.

Αρχικά αυτός που γύρισε τούμπα το ματς ήταν ο Φίλιπ Πέτρουσεφ. Ταλέντο επιπέδου ΝΒΑ στην επίθεση, αλλά γνωστός…αεραμυνίτης, ο πρώην παίκτης του Γκονζάγκα στην τρίτη περίοδο όχι μόνο πλήγωσε τους “ερυθρόλευκους” με την ευχέρεια του στο σουτ, αλλά έκανε και εξαιρετική δουλειά στα μετόπισθεν. Οι δυο από τις τέσσερις τάπες του σε συνδυασμό με τα καλάθια του, βοήθησαν τον Ερυθρό να πάρει την μεγαλύτερη του διαφορά (67-78) στο 32’. Ακολούθως οι Πειραιώτες ισορρόπησαν μεν το  παιχνίδι χάρη στον ηρωϊσμό του (καταπληκτικού για μια ακόμη φορά στο crunch time) Λαρεντζακη, πλην όμως το έχασαν διότι και οι δύο «εγκέφαλοι» του ήταν… εκτός λειτουργίας.

Ο Ουοκαπ αδυνατούσε να σκοράρει, ενώ ο Σλούκας ήταν μια από τις λίγες φορές στην καριέρα του, που πήρε κακές αποφάσεις.

Αντίθετα ο Βιλντόζα πήρε την μπάλα από τα χέρια του Νέντοβιτς και καθάρισε το ματς. Ο Αργεντινός από την στιγμή που πήγε στο Βελιγράδι έχει ανεβάσει δυο επίπεδα την ομάδα του, πρώτον γιατί μπορεί να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του (κάτι που ήταν αδύνατον από τον Άνταμς) και παράλληλα είναι παίκτης από το πρώτο ράφι.

Η ήττα αυτή είναι άσχημη για τον Ολυμπιακό, ιδίως από την στιγμή που ακολουθεί το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ. Ήταν δεδομένο πως το πρώτο δίμηνο του χειμώνα θα ήταν κρίσιμο για την ομάδα του Μπαρτζώκα ένεκα της αναμενόμενης κοιλιάς και πλέον έχει να αντιμετωπίσει το φάσμα ενός σερί τριών ηττών. Ο τρόπος με τον οποίο θα ανταποκριθεί σε αυτή την κρίσιμη καμπή, εν πολλοίς θα καθορίσει την θέση του στην βαθμολογία της κανονικής περιόδου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ