fbpx

Δίδυμο για φίλημα 

Δίδυμο για φίλημα 

Οι 16χρονοι Γκονζάλεθ και Ντέμιν έχουν το ταλέντο να εξελιχθούν στην επόμενη “έκδοση” των Ροντρίγκεθ και Γιουλ για την Ρεάλ Μαδρίτης. 

Η κατάκτηση του τροπαίου στο τουρνουά εφήβων «Χοπισταλέτ» της Βαρκελώνης από την Ρεάλ Μαδρίτης, ουδεμία έκπληξη αποτέλεσε, αλλά ταυτόχρονα μεγάλη εντύπωση προκάλεσε. Πολύ απλά γιατί το ρόστερ της, χωρίς καμία υπερβολή θα μπορούσε να σταθεί σε ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα, καθώς ξεχειλίζει από ταλέντο. Σε αυτή την… βαβέλ πιτσιρικάδων απ’ όλο τον πλανήτη, δύο είναι αυτοί που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να κάνουν καριέρα κορυφαίου επιπέδου. 

Ο γεννημένος το 2006 Ούγκο Γκονζάλεθ αποτελεί το νέο «αγαπημένο τέκνο» της «Βασίλισσας». Τον προηγούμενο Ιούλιο, «έλαμψε» στο Παγκόσμιο νέων της Μάλαγα, αν και ήταν ένα χρόνο μικρότερος από τους περισσότερους παίκτες. Στον τελικό απέναντι στους Αμερικανούς, μέτρησε 16 πόντους, τέσσερα ριμπάουντ, τρεις ασίστ και τρία κλεψίματα, κάνοντας τους «κατασκόπους» του ΝΒΑ, να τον ανεβάσουν ψηλά στην λίστα τους. Πρόκειται για έναν πολύ δυνατό γκαρντ-φόργουορντ, ο οποίος παίζει με τρομερή ενέργεια και αυτοπεποίθηση και στις δύο άκρες του παρκέ. Η ικανότητα του στην διείσδυση και στο ανοιχτό γήπεδο, φέρνει στο μυαλό τον Ρούντι Φερνάντεθ στην εποχή της Μπανταλόνα, με την διαφορά πως ο Γκονζάλεθ είναι πιο δυνατός, αλλά λιγότερο αθλητικός. 

Προέρχεται από μπασκετική οικογένεια, καθώς οι γονείς του έπαιξαν επαγγελματικά στην Εστουντιάντες και στην Ισπανική πρωτεύουσα, πιστεύουν πως σε δύο χρόνια θα αποτελεί σταθερό στέλεχος της ανδρικής ομάδας. Ήδη φέτος, ο Τσους Ματέο τον έχει χρησιμοποιήσει σε τρία παιχνίδια της ACB, παρά το γεγονός πως είναι μόλις 16 ετών. 

Ίδια ηλικία είναι και ο Ιγκόρ Ντέμιν, ο πρώτος ταλαντούχος Ρώσος από την εποχή του Αντρέι Κιριλένκο που συνδυάζει προσόντα και μπασκετική οξυδέρκεια! Στο challenger παίδων του 2021 στα Σκόπια (εκεί όπου δυστυχώς η δική μας Εθνική του Σαμοντούροφ απουσίασε λόγω κρουσμάτων κορονοϊού κι έχασε την ευκαιρία να παίξει στο Παγκόσμιο της Μάλαγα), ο Ντέμιν είχε εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του. Έτσι η Ρεάλ αμέσως μετά έσπευσε να τον αποκτήσει, καθώς με μπόι που ξεπερνά τα δύο μέτρα, έχει την ικανότητα να παίζει στον «άσο». Λόγω ύψους μπορεί να δώσει εντυπωσιακές πάσες, ενώ είναι ανάλογα ικανός και στο σκοράρισμα. 

Ο Ρώσος γκαρντ ακόμα δεν έχει πάρει το βάπτισμα του πυρός στην Ισπανική λίγκα, αλλά την επόμενη σεζόν αναμένεται να του δοθεί η ευκαιρία. Στην Ρεάλ, θα ήθελαν να δουν τον Ντέμιν και τον Γκονζάλεθ να αποτελέσει το βασικό περιφερειακό της δίδυμο για την επόμενη δεκαετία, κάνοντας ένα δίδυμο ανάλογο με αυτό του Σέρχιο Ροντρίγκεθ και του Σέρχιο Γιουλ

Το καλοκαίρι που έρχεται, ο Γκονζάλεθ θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας και ο Ντέμιν στο Ευρωμπάσκετ εφήβων που θα γίνει στο Νις της Σερβίας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ