fbpx

Αποκλειστικό: Επιστρέφει το Eurocamp

Αποκλειστικό: Επιστρέφει το Eurocamp

Το παραδοσιακό καμπ του Τρεβίζο θα γίνει τον Ιούνιο του 2023 μετά από πέντε χρόνια απουσίας.

Ξεκίνησε το 2003 και κράτησε για 15 ολόκληρα χρόνια. Το Eurocamp στο Τρεβίζο εξελίχθηκε σε ετήσιο θεσμό του μπάσκετ, στο οποίο μαζεύονταν τα καλύτερα ταλέντα της Ευρώπης, μπροστά στα μάτια όλων των ομάδων ΝΒΑ και δεκάδων παραγόντων του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Το 2018 η Adidas η οποία (μετά την Reebok) το χρηματοδοτούσε αποφάσισε να αποσυρθεί κι έτσι το πήρε υπό την αιγίδα του το ΝΒΑ, μαζί με τον ατζέντη Ουόρεν Λεγκάριε ο οποίος διοργανώνει το Summer League του Λας Βέγκας.

General view during adidas Eurocamp at La Ghirada sports center on June 12, 2012 in Teviso, Italy.

Μετονομάστηκε σε ΝΒΑ Global Camp και διοργανώθηκε για τελευταία φορά τον Ιούνιο του 2018 με τη συμμετοχή παικτών όπως ο Τζανάν Μούσα της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ιάπωνας Γιούτα Γουατανάμπε των Νετς, ή ακόμα και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

Στο παρελθόν αρκετοί Έλληνες είχαν λάβει μέρος, όπως για παράδειγμα το 2014 ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος τότε αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό και ο Λευτέρης Μποχωρίδης που φορούσε την φανέλα του Άρη.

Στόχος του Eurocamp που αποτέλεσε ιδέα του (πρώην GM της Μπενετόν Τρεβίζο και νυν της Φενέρ) Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι ήταν να μαζεύονται τα καλύτερα ταλέντα του Ευρωπαϊκού μπάσκετ στις σπουδαίες εγκαταστάσεις του Τρεβίζο, ώστε να «ακτινογραφούνται» από τα στελέχη των ομάδων του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου.

Το 2019, η λίγκα αποφάσισε να το διοργανώσει στο Μόντε Κάρλο, αλλά το μεγαλόπνοο σχέδιο της δεν έλαβε ποτέ χώρα. Ακολούθησε η τριετία της πανδημίας και πλέον έχει έρθει η ώρα για τη επιστροφή του. Το πιθανότερο είναι ότι θα διεξαχθεί το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου στην Ιταλική πόλη και η σχετική ανακοίνωση αναμένεται μέσα στο μήνα.

Μερικά από τα μεγάλα ονόματα που έχουν αναδειχθεί μέσα από το Eurocamp είναι ο Νικολά Μπατούμ, ο Σερζ Ιμπάκα και ο Ντανίλο Γκαλινάρι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ