fbpx

Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 74-68: Άγγιξαν την ολική επαναφορά (vid)

Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 74-68: Άγγιξαν την ολική επαναφορά (vid)

Ο Παναθηναϊκός ήταν εκπληκτικός στο δεύτερο ημίχρονο αγγίζοντας την ανατροπή και τη νίκη, αλλά στα τελευταία δευτερόλεπτα η Μπαρτσελόνα αποδείχθηκε πιο ψύχραιμη και πανηγύρισε τη νίκη. Οι «πράσινοι» πήραν μπροστά μετά την ανάπαυλα, όπως έκαναν και στη Βαλένθια πριν δύο 24ωρα, ωστόσο αυτήν τη φορά δεν ολοκλήρωσαν θετικά την αντεπίθεσή τους και γνώρισαν την όγδοη ήττα τους στην Euroleague.

YouTube video

Με το πόδι στο γκάζι μπήκαν οι γηπεδούχοι στο ματς αναγκάζοντας τον Ράντονιτς να πάρει γρήγορα τάιμ άουτ, βλέποντας την ομάδα του να βρίσκεται πίσω με δέκα πόντους (14-4). Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να ισορροπήσουν και να ακολουθήσουν τον ρυθμό των Καταλανών, αλλά η ευστοχία των τελευταίων από την περιφέρεια τους κρατούσε σταθερά μπροστά στο σκορ με διαφορά ασφαλείας (28-12). Ο Λαπροβίτολα με 3/4, ο Μίροτιτς με 3/3, ο Κάλινιτς με 1/2 και ο Ντα Σίλβα με 1/2 προσέφεραν το εκπληκτικό 8/10 τρίποντα του πρώτου δεκαλέπτου για το σύνολο του Γιασικεβίτσιους. 

Η εικόνα του δευτέρου δεκαλέπτου δεν έμοιαζε καθόλου με αυτήν του πρώτου. Ο Πονίτκα έκανε καλή δουλειά επιθετικά, ο ίδιος και οι συμπαίκτες του πίεζαν ασφυχτικά στην άμυνα και με επί μέρους 8-3 μείωσαν στους 11 τέσσερα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο. Όσα έχτιζαν οι «πράσινοι» για επτά περίπου λεπτά, το γκρέμισαν μέσα  σε λίγα δευτερόλεπτα με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να διευρύνουν ξανά το προβάδισμά τους. Παρόλη την κακή εικόνα αμυντικά και την αφλογιστία του Μπέικον, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια στο -13 (43-30). 

Ο Γκουντάιτις με έξι σερί πόντους έριξε μετά από ώρα τη διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους (47-39), με τον Γιασικεβίτσιους να παίρνει τάιμ άουτ προκειμένου να βάλει τις φωνές στους παίκτες του. Οι Καταλανοί «ξύπνησαν» και με τους Βέσελι, Μίροτιτς να συνεχίζουν να φορτώνουν το καλάθι των «πρασίνων» έφτασαν ξανά στους 14 (55-41). Ο Μπέικον, όπως και πριν λίγες ημέρες στη Βαλένθια, πήρε μπρος στο δεύτερο ημίχρονο και με επτά πόντους στην τρίτη περίοδο μείωσε ξανά στους εννιά (59-50). 

Ο Αμερικανός έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Παπαγιάννη πήραν από το χέρι τον Παναθηναϊκό και τον οδήγησαν στο -6 (67-61) στο 34’. Ο Ματζούκας, που μπήκε στην τελευταία περίοδο με σκοπό να παίξει άμυνα, έκανε το 69-64 και με δύο καλάθια των Μπέικον, Πονίτκα οι «Πράσινοι» πλησίασαν στον πόντο (69-68). Οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν άμυνες και είχαν την ευκαιρία με τον Μπέικον να πάρουν το τιμόνι στα χέρια τους, ωστόσο ο Σαντοράνσκι με τρίποντο έκανε το 72-68, 108 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Οι παίκτες του Ράντονιτς δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την αντεπίθεση και γνώρισαν τελικά την ήττα με 74-68.

Τα δεκάλεπτα: 28-12, 43-30, 62-51, 74-68

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Σαρούνας Γιασικεβίτσιους): Ντα Σίλβα 5 (1) , Βέσελι 15, Κάλινιτς 10 (2), Σατοράνσκι 13 (1), Λαπροβίτολα 9 (3), Χίγκινς 3 (1), Τόμπι, Κούριτς, Γιοκουμπάιτις 3 (1), Μίροτιτς 14 (4), Νάτζι 2.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντέγιαν Ράντονιτς): Π. Καλαϊτζάκης, Γουόλτερς 4, Λι 3 (1), Παπαγιάννης 13 (1), Γουίλιαμς 5 (1), Γ. Καλαϊτζάκης 2, Μπέικον 19, Πονίτκα 9, Γκουντάιτις 10.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ