fbpx

Περισσότερα από ένας γιος

Περισσότερα από ένας γιος

Ο Ζακαρί Ρισασέ ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του Στεφάν, ο οποίος ορθά λάμπει δια της απουσίας του και τον αφήνει να πορεύεται δίχως παρεμβάσεις.

Είναι o γιος του μπαμπά του, μα είναι πολύ άδικο να χαρακτηρίζεται έτσι. Όχι μόνο γιατί ο Ζακαρί Ρισασέ μπορεί να κάνει καλύτερη καριέρα από τον Στεφάν, αλλά και γιατί ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού φροντίζει να παρακολουθεί από μεγάλη απόσταση και με μεγάλη διακριτικότητα την εξέλιξη της καριέρας του γιου του. Απόψε (15/12) ο Ζακ θα τεθεί αντιμέτωπος για πρώτη φορά στην βραχύβια επαγγελματική σταδιοδρομία του απέναντι στους «ερυθρόλευκους», πράγμα που αναμένεται να συμβεί αρκετές φορές ακόμα. Κορυφαίο ταλέντο Ο γεννημένος τον Απρίλιο του 2005 φόργουορντ θεωρείται σίγουρα «Euroleague material», ενώ οι «κατάσκοποι» στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού τον παρακολουθούν στενά για να διαπιστώσουν αν έχει τα προσόντα να κάνει μελλοντικά το άλμα για το ΝΒΑ. Ακόμα, έχει πολύ δρόμο να διανύσει μέχρι να γίνει σαφές σε πιο επίπεδο ανήκει, αλλά στην παρούσα φάση δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στην (χωρίς πάτο) δεξαμενή ταλέντου στην Γαλλία είναι ένα από τα καλύτερα prospects της χώρας του.

Καθοδήγηση από… μακριά Σπάνια, βέβαια, θα δείτε τον πατέρα του-τον οποίο είχε επιλέξει στο Ολυμπιακό ο Ηλίας Ζούρος το καλοκαίρι του 2000- να τον υποστηρίζει, ή πολύ περισσότερο να τον καθοδηγεί στις εξέδρες. Γι αυτό και στο διαδίκτυο είναι ελάχιστες οι κοινές τους φωτογραφίες. Στο Ευρωμπάσκετ παίδων του 2021 στα Σκόπια, στο Παγκόσμιο του 2022 στην Μάλαγα, αλλά και στα τουρνουά ANGT της Ευρωλίγκα, ο Στεφάν έλαμψε διά της απουσίας του και αποτελεί ένα καλό παράδειγμα για τους μπαμπάδες μπασκετμπολιστών ανά τον κόσμο. Τα… ίδια και η κόρη Τον βοήθησε από τα πρώτα του βήματα που έλαβαν χώρα στην Ισπανία και όταν πλέον έγινε σαφές πως θα ακολουθήσει τον δικό του δρόμο, τον άφησε στα καλά χέρια των προπονητών του. Το ίδιο έχει πράξει και με την κόρη του, Αινόα η οποία επίσης θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Γαλλία, στο δικό της φύλλο.

Ο Ζακ γεννήθηκε στην Μάλαγα όπου αγωνίσθηκε ο πατέρας του από το 2002 ως το 2006 και η Αινόα στην Μούρθια τη φανέλα της οποίας φόρεσε ο Στεφάν ως το 2009. Φυσικά όπως φάνηκε και στο αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ο 17χρονος άσος δεν μπορεί αυτή την στιγμή να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ευρωλίγκα. Χρειάζεται τουλάχιστον δύο χρόνια δουλειάς, ώστε σε πρώτη φάση να δυναμώσει το κορμί του και στην συνέχεια να εξελίξει τις ικανότητες του εντός των τεσσάρων γραμμών. Φόργουορντ με IQ, αλλά χωρίς σουτ Με ύψος κοντά στο 2,05, ο Ζακ είναι ένας φόργουορντ που (σε αντίθεση με τους περισσότερους συνομηλίκους συμπατριώτες του) δε βασίζεται στην αθλητικότητα του, αλλά στην αντίληψη του και στην δυνατότητα του να δημιουργεί μέσα από τρίπλα είτε για τον εαυτό του, είτε για τους συμπαίκτες του. Το «ψεγάδι» του είναι το περιφερειακό σουτ, το οποίο είναι αναξιόπιστο, πλην όμως αν το «δουλέψει» σωστά μπορεί να το βελτιώσει σε σημαντικό βαθμό. Βέβαια στη Ευρωλίγκα σε έξι συμμετοχές τα πηγαίνει μια χαρά με 4/7 πίσω από τα 6,75, αλλά το 1/6 που έχει στην Betclic Elite, στο ίδιο αριθμό αγώνων, είναι σαφώς πιο αντιπροσωπευτικό της ικανότητας του από την περιφέρεια.

Την εφετινή περίοδο, η απόφαση του (ιδιοκτήτη της Βιλερμπάν) Τόνι Πάρκερ και του (αδελφού του) προπονητή Τι Τζέι ήταν να παίζει σε ελάχιστα παιχνίδια στο πρωτάθλημα ελπίδων (Espoirs) της Γαλλικής λίγκας, ώστε να ακολουθεί σχεδόν full time το πρόγραμμα της ανδρικής ομάδας. Την περίοδο 2023-24, αναμένεται να είναι ο αναπληρωματικός στην θέση «3», καθώς στην Λιόν θεωρούν πως πέραν του ταλέντου του, έχει και την ωριμότητα να σταθεί σε επίπεδο ανδρών. Καλά να είναι και είναι βέβαιο πως ο… Ζαχαρίας θα μας απασχολεί για πολλά χρόνια…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ