fbpx

Κώστας Αντετοκούνμπο: Το πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού απέναντι στη Φενέρ

Κώστας Αντετοκούνμπο: Το πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού απέναντι στη Φενέρ

Ο Παναθηναϊκός έχει εντοπίσει το πρόβλημα στο «5» ειδικά μετά το ματς με τη Βαλένθια έχει κινητοποιηθεί για την απόκτηση ψηλού, με τον Κώστα Αντετοκούνμπο να φιγουράρει στην κορυφή της λίστας των Ράντονιτς-Πεδουλάκη.

Οι «πράσινοι» ήξεραν εξαρχής πως χρειάζονται έναν παίκτη που να πηγαίνει από το «4» στο «5», καθώς ο Ντέρικ Ουίλιαμς δεν είναι… βιονικός και το έχει δείξει στις τελευταίες αναμετρήσεις. Η αναζήτηση ψηλού γίνεται εδώ και πολύ καιρό, αλλά μετά την κακή ήττα στη Βαλένθια, ο Παναθηναϊκός έχει αποφασίσει να επισπεύσει τις διαδικασίες.

Αρχικά το «Τριφύλλι» περίμενε να τελεσιδικήσει η υπόθεση Μήτογλου, η οποία  πήγαινε από εβδομάδα σε εβδομάδα. Αλλά ο Παναθηναϊκός βρίσκεται 1-2 νίκες μακριά από την οκτάδα. Η ήττα από την Βαλένθια «πόνεσε» γιατί χάθηκε μια τεράστια ευκαιρία για τους «πράσινους» να μπουν στις πρώτες οκτώ θέσεις αλλά κυρίως και για τον τρόπο που ήρθε.

Ο Παπαγιάννης δεν είναι έτοιμος

Ο κόσμος ξεχνά εύκολα ή και δεν γνωρίζει πως ο Παπαγιάννης προέρχεται από έναν πολύ δύσκολο τραυματισμό. Ξεχνάμε πως έπαιξε τραυματίας με την Εθνική ομάδα και βρίσκεται χωρίς προετοιμασία. Οι «πράσινοι» του έχουν φερθεί όσο καλύτερα μπορούν δεδομένου και των συνθηκών, αλλά ο Γιώργος δεν είναι έτοιμος.

Χρειάζεται να κάνει βήμα πίσω, ώστε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και να επανέλθει φυσιολογικά και όχι παίζοντας 30λεπτα. Όσον αφορά τον Γκουντάιτις, ο Λιθουανός έχει μεγάλο πρόβλημα στα πόδια, καθώς όλες οι επιθέσεις τον στοχεύουν. Πολλά ματς είναι δύσκολο να τα διαχειριστεί και ο ρόλος του σε αρκετά παιχνίδια είναι να δίνει κάποιες ανάσες, προσφέροντας το «σπρώξιμο» κοντά στο καλάθι.

Πρόβλημα οι ξένοι

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να πάει σε μεταγραφή ξένου ψηλού, καθώς δεν γίνεται να παίζει με οκτώ ξένους. Εκτός αν αποφασίσει να «κοπεί» ένας από τους υπάρχοντες ξένους, πράγμα απίθανο τη δεδομένη χρονική στιγμή. Άρα η απόκτηση Έλληνα ψηλού είναι απαραίτητη. Το θέμα είναι ότι ο μοναδικός Έλληνας ψηλός που μπορεί να προσφέρει άμεσα, είναι ο Κώστας Αντετοκούνμπο.

Ο Έλληνας σέντερ δεν βρίσκει χρόνο στους Μπουλς, αγωνιζόμενος με την θυγατρική τους ομάδα ώστε να πάρει παιχνίδι. Η επιστροφή στην Ευρώπη είναι δεδομένη, με τη Φενέρμπαχτσε να έχει μπει δυνατά στο παιχνίδι της διεκδίκησης του.

Παρόλα αυτά υπάρχουν μερικά στοιχεία που πρέπει να αξιολογηθούν. Ο Παναθηναϊκός δεδομένα θέλει τον παίκτη… χθες! Οι Τούρκοι, όμως, έχουν το πάνω χέρι όπως φαίνεται.

Όλα αυτά φιλολογικά γιατί η πραγματικότητα ίσως να είναι διαφορετική. Η Φενέρμπαχτε διαθέτει ένα μεγάλο ρόστερ και στη θέση «5», με την επιστροφή του Μόντλει και την παρουσία του Ντέβιν Μπούκερ αλλά και Τζεκίρι, δύσκολα θα βρει ενεργό ρόλο και χρόνο.

Θυμίζουμε πως ο χρόνος και ο ρόλος είναι το βασικό μέλημα του Κώστα, καθώς η επιλογή του πέρυσι να αγωνιστεί στη Βιλερμπάν, είχε αυτό το σκοπό, άσχετα που κατέληξε παραγκωνισμένος μετά τα μέσα της χρονιάς.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να του προσφέρει άμεσα χώρο, χρόνο και ρόλο, καθώς είναι υπερ-απαραίτητος για τον Ράντονιτς. Φυσικά τίποτα δεν έχει αποφασιστεί από τον παίκτη. Το σίγουρο είναι ότι θα δοθεί μεγάλη μάχη για την υπογραφή του.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ