fbpx

Ιδανικό μίγμα

Ιδανικό μίγμα

Ο εφετινός Ολυμπιακός της τρομερής κυκλοφορίας θυμήθηκε τον περσινό της σκληρής άμυνας και «θρυμμάτισε» την Βίρτους Μπολόνια.

Συνήθως μετά από έναν αγώνα 46 πόντων διαφοράς, τα σχόλια είναι περιττά. Απέναντι στον Ολυμπιακό, όμως, το βράδυ της Παρασκευής (9/12) δεν βρέθηκε κάποια ομάδα χαμηλής δυναμικότητας του Ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά η περσινή τροπαιούχος του Eurocup. Ασφαλώς η Βίρτους Μπολόνια δεν λογίζεται στις εν δυνάμει διεκδικήτριες της Ευρωλίγκας, πλην όμως ο Ολυμπιακός την έκανε να μοιάζει με διεκδικήτρια του… Milco Cup. Γι’ αυτό και προκύπτουν ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία από την όγδοη εφετινή επικράτηση των «ερυθρόλευκων».

Το πρώτο και σημαντικότερο είναι πως συνδύασε το εφετινό κύριο συστατικό του παιχνιδιού του με το περσινό. Όπερ σημαίνει πως εκτός από την τρομερή κυκλοφορία της μπάλας που οδήγησε στο απίστευτο νούμερο των 33 ασίστ, έπαιξε και πολύ σκληρή άμυνα. Μια φάση στην τρίτη περίοδο του αγώνα είναι ενδεικτική για να καταλάβει κανείς την καθολική κυριαρχία των παικτών του Μπαρτζώκα και στις δύο άκρες του παρκέ.

Στο ποστάρισμα του Τόκο Σενγκέλια, ο Βεζένκοφ του «έδωσε» την δυνατότητα να κινηθεί στην μπέιζ-λάιν, όπου τον περίμενε ο Μουσταφά Φάλ. Ο Γεωργιανός που είναι εξαιρετικός πασέρ με πλάτη, «έσπασε» την μπάλα στην αδύναμη πλευρά, αλλά οι περιστροφές της άμυνας ήταν αρκετά γρήγορες που στο τελείωμα της φάσης, το τρίποντο από την κορυφή του Μάνιον αλλοιώθηκε από τον Βεζένκοφ και η μπάλα μετά βίας βρήκε το ταμπλό. Αμέσως μετά το ριμπάουντ, ο Ουόκαπ έκανε δύο τρίπλες και μια τέλεια πάσα στον Βεζένκοφ, ο οποίος στον αιφνιδιασμό έβαλε το «and 1». Ποίημα…

Το αν ο Ολυμπιακός θα συνδυάσει την αποτελεσματικότητα του και στις δύο πλευρές απέναντι σε υψηλότερου επιπέδου αντιπάλους, όπως φερ’ ειπείν την Τρίτη η Φενέρ, εξαρτάται από το μέγεθος του rotation του. Ο Αιζάια Κανάαν μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, έκανε την δεύτερη θετική του εμφάνιση, αλλά το πιο σημαντικό «κέρδος» για τους Πειραιώτες είναι ότι μπήκαν και πάλι στην «εξίσωση» ο Άλεκ Πίτερς και ο Ταρίκ Μπλακ. Έτσι όπως (ορθά) έχει δομηθεί το εφετινό ρόστερ, ο Μπαρτζώκας μπορεί να παίρνει βοήθεια από τουλάχιστον δέκα διαφορετικούς παίκτες και να «καλύπτει» την κακή βραδιά ή το ντεφόρμαρισμα ορισμένων.

Στην παρούσα φάση ο Κώστας Παπανικολάου δείχνει λίγο κουρασμένος, κάτι απολύτως λογικό μετά την συγκλονιστική προσπάθεια του τόσο στο Ευρωμπάσκετ με την Εθνική, όσο και με τον Ολυμπιακό την τρέχουσα περίοδο. Δύο πανομοιότυπες φάσεις απέναντι στον Παναθηναϊκό και στην Βίρτους το μαρτυρούν. Στο ντέρμπι έφυγε στον αιφνιδιασμό από την αριστερή πλευρά και βλέποντας μπροστά τους τον Μπέικον, έδωσε μια κακή πάσα στον Βεζένκοφ. Με τους Ιταλούς έκλεψε την μπάλα, έτρεξε γρήγορα, αλλά πάτησε «φρένο» και αστόχησε στα λέι-απ. Πέρσι στους τελικούς όταν είχε «φρέσκα» πόδια, σε μια αντίστοιχη φάση είχε χαρίσει ένα εντυπωσιακό «κάδρο» με το κάρφωμα του μπροστά στον Παπαπέτρου.

Η κούραση του, όμως, είναι αναμενόμενη, όπως και των υπολοίπων διεθνών. Κάποιες ήττες θα προκύψουν εξ’ αυτής, αλλά η απόδοση του στην αναμέτρηση με την Βίρτους, μπορεί να αποτελέσει «οδηγό» για το υπόλοιπο της σεζόν και να αποτρέψει κάποια «στραβοπατήματα».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ