fbpx

Basket League-9η αγωνιστική: «Επικίνδυνες αποστολές» για τους «αιώνιους» – Το πανόραμα

Basket League-9η αγωνιστική: «Επικίνδυνες αποστολές» για τους «αιώνιους» – Το πανόραμα

Απαιτητικές… δοκιμασίες περιμένουν τους «αιώνιους» στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο 10-11 Δεκεμβρίου η Basket League. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Κυριακή την ΑΕΚ στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώνεται η 9η ημέρα. Οι «πράσινοι» θα παραταχθούν στο αθηναϊκό ντέρμπι με ανεβασμένη ψυχολογία, μετά την επικράτησή τους επί της Αρμάνι Μιλάνο, και με στόχο να αφήσουν πίσω την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της περασμένης Δευτέρας (5/12) και να «αναρριχηθούν» βαθμολογικά. Όμως, και ο «Δικέφαλος» θα κυνηγήσει το ροζ φύλλο αγώνα, προκειμένου να διατηρηθεί στη δεύτερη θέση της κατάταξης.

Στο μεταξύ, ο -πρωταθλητής και πρωτοπόρος- Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την ίδια ημέρα τον ΠΑΟΚ στο κλειστό της Πυλαίας και θα κυνηγήσει το «διπλό», προκειμένου να πανηγυρίσει το «9 στα 9» στο πρωτάθλημα. Από την πλευρά του, ο «Δικέφαλος» θα επιδιώξει να διατηρήσει το εντός έδρας αήττητό του στο εφετινό πρωτάθλημα, καθώς οι Θεσσαλονικείς μετρούν τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες στο γήπεδό τους.

Από εκεί και πέρα, και το πρόγραμμα του Σαββάτου (10/12) περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις. Ο Προμηθέας Πάτρας υποδέχεται τον Απόλλωνα Πατρών στο αχαϊκό ντέρμπι που θα διεξαχθεί στο «Δημήτρης Τόφαλος», ενώ την «αυλαία» της 9ης αγωνιστικής ανοίγει το ντέρμπι της «ουράς» που θα διεξαχθεί στο Λαύριο. Εκεί, η τοπική ομάδα, η οποία είναι προτελευταία στη βαθμολογία και χωρίς νίκη, υποδέχεται την ουραγό Καρδίτσα. Αντίθετα, δεν θα διεξαχθεί η αναμέτρηση του Κολοσσού με το Περιστέρι, καθώς το παιχνίδι αναβλήθηκε, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού στο «στρατόπεδο» των «θαλασσί».

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 9ης αγωνιστικής στην Α1 μπάσκετ των ανδρών/Basket League έχουν ως εξής:

Αναλυτικά η 9η αγωνιστική:

Σάββατο 10/12
16.00 | Λαύριο-Καρδίτσα
16.00 | Κολοσσός Ρ.-Περιστέρι
19.15 | Προμηθέας Π.-Απόλλων Π.

Κυριακή 11/12
15.45 | ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός
17.00 | Ιωνικός Ν.-Άρης
19.15 | Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ