fbpx

Όπου γης και πατρίς 

Όπου γης και πατρίς 

Ο κοσμογυρισμένος Τιμοθέ Λουβαβού παίζει για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Ελλάδα, όπου έκανε πρόταση γάμου στην αγαπημένη του. 

Είναι μόλις 27 χρόνων, αλλά έχει ήδη προλάβει να φορέσει τη φανέλα τριών επαγγελματικών ομάδων στην Ευρώπη και άλλων επτά στο ΝΒΑ! Ο Τιμοθέ Λουβαβού είναι ο ορισμός του γυρολόγου και φαίνεται πως πήρε το… πνεύμα του πατέρα του. 

Προσθήκη επωνύμου λόγω μαμάς 

Ο Ζαν Λουβαβού είχε γεννηθεί στο Κονγκό και μετανάστευσε στις Κάννες, όπου γνώρισε τη μετέπειτα σύζυγό του. Λίγο μετά τη γέννηση του Τιμοθέ, όμως, οι γονείς του χώρισαν και ο πατέρας του «βγήκε» από το οικογενειακό «κάδρο». Η μαμά του ονόματι Μπεατρίς Καμπαρό, μεγάλωσε τον ίδιο και τη   μικρή του αδερφή Αναίς χωρίς βοήθεια και γι’ αυτόν τον λόγο, ο Γάλλος γκαρντ πρόσθεσε επίσημα το επώνυμο Καμπαρό, δίπλα στο Λουβαβού. Θέλησε να τιμήσει με αυτόν τον τρόπο τη μητέρα του, η οποία ήταν στο πλευρό του μέχρι το 2015. 

Η αλλαγή ατζέντη 

Τότε ο νυν παίκτης της Αρμάνι, πήρε τη γενναία απόφαση να αφήσει την άνεση του σπιτιού του και να φύγει από την Αντίμπ, στην οποία υπήρξε συμπαίκτης με τον κατά έναν χρόνο μεγαλύτερό του Ιζάια Κορντινιέ της Βίρτους Μπολόνια. Προσέλαβε ατζέντη τον (παλιό παίκτη του ΠΑΟΚ και της Λάρισας) Πέτζα Μάτεριτς, ο οποίος ήταν ο εκπρόσωπος του γραφείου Beobasket στη Γαλλία. Έτσι μετακόμισε στη Μέγκα του Μίσκο Ραζνιάτοβιτς, η οποία την περίοδο 2015-16, είχε ίσως το καλύτερο ρόστερ της βραχύβιας ιστορίας της. Μάλιστα τρεις παίκτες της έγιναν ντραφτ εκείνη τη χρονιά (Λουβαβού 26, Ζούμπατς 32, Ζάγκορατς 35) και άλλοι δύο την επόμενη (Γιάραμαζ 57, Καμπά 60). 

Κυπελλούχος με τη  Μέγκα! 

Ο Γάλλος, μάλιστα, είχε καθοριστική συμβολή στην κατάκτηση του μοναδικού τροπαίου της (βραχύβιας) ιστορίας της Μέγκα. Στον τελικό του final-8 του Κυπέλλου Σερβίας το οποίο φέρει το ονοματεπώνυμο του θρυλικού Ραντιβόι Κόρατς, είχε μετρήσει 13 πόντους και πέντε ασίστ, με αποτέλεσμα η Μέγκα να επικρατήσει με 85-80 της Παρτιζάν του Βάνια Μαρίκοβιτς. 

Μετά από λίγους μήνες, άκουσε το όνομά του από τον Άνταμ Σίλβερ στο Νο24 από τους Σίξερς, οι οποίοι αναζητούσαν ενίσχυση στην περιφέρειά τους και γι’ αυτόν τον λόγο δύο θέσεις πιο χαμηλά επέλεξαν και τον Φουρκάν Κορκμάζ. 

Το ΝΒΑ…tour

Σε αντίθεση με τον Τούρκο, τον οποίο έκαναν stash για μια χρονιά στην Ευρώπη με τη Μπάνβιτ, έφεραν αμέσως στη Φιλαδέλφεια τον Λουβαβού, ο οποίος έμεινε στην πόλη της αδελφικής αγάπης για δύο χρόνια. Όσο κι αν φαντάζει παράξενο, η διετία 2016-18 αποτελεί το μεγαλύτερο διάστημα που έχει περάσει σε ένα franchise στην καριέρα του! Από το 2018 ως τις μέρες μας, πέρασε από έξι διαφορετικές ομάδες του ΝΒΑ, δίχως να υπολογίζεται η παρουσία του στη θυγατρική ομάδα των Νετς στην G-League! 

Καμία εκ των Οκλαχόμα, Σικάγο, Κλίβελαντ, Μπρούκλιν, Ατλάντα, Φοίνιξ δεν έμελλε να γίνει μόνιμη κατοικία του, αλλά τουλάχιστον σε αυτό το διάστημα μπόρεσε να βρει μόνιμη σύντροφο! 

Η πρόταση στη Σαντορίνη!

Η εντυπωσιακή Καμίλ τον ακολουθεί σε όποιο μέρος του κόσμου επιλέγει είτε για επαγγελματικούς λόγους, είτε για διασκέδαση. Το αγαπημένο της, όμως, είναι η Σαντορίνη για έναν πολύ απλό λόγο: Εκεί το καλοκαίρι του 2021 ο Τιμ της έκανε πρόταση γάμου, με θέα το απέραντο μπλε του Αιγαίου. Οι διακοπές τους στις Κυκλάδες αποτελούν την καλύτερή τους στιγμή, όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς από τα σχόλιά τους στα social media, όταν βρίσκονταν στη Σαντορίνη και τη Μύκονο. 

Για την ιστορία, ο κοσμογυρισμένος Λουβαβού απόψε (8/12) θα αγωνισθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του απέναντι σε Ελληνική ομάδα, στον αγώνα της Αρμάνι με τον Παναθηναϊκό.  

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ