fbpx

«Θα ήθελα να πω ότι όλα θα ήταν διαφορετικά, ο Γιάννης είναι μοναδικός»

«Θα ήθελα να πω ότι όλα θα ήταν διαφορετικά, ο Γιάννης είναι μοναδικός»

Ο Γκρεγκ Όντεν μίλησε για την «χαμένη» καριέρα του και αποθέωσε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Συνήθως η επιλογή ενός παίκτη στην κορυφή του ντραφτ του ΝΒΑ αποτελεί το ξεκίνημα μιας σπουδαίας καριέρας.  

Για τον Γρεγκ Όντεν ήταν απλά η αρχή του τέλους, καθώς μετά την επιλογή του στο Νο1 του ντραφτ toy 2007 από τους Μπλέιζερς, τα πήλινα γόνατα του κατέρρευσαν και ως αποτέλεσμα μετά από μόλις πέντε χρόνια το Πόρτλαντ αναγκάστηκε να τον κόψει.  

To 2014 η προσπάθεια επιστροφής του με τους Μαιάμι Χιτ, αποδείχθηκε μάταιη έστω κι αν πανηγύρισε με την καρδιά του το πρωτάθλημα της Ανατολικής περιφέρειας (υπάρχει το σχετικό πλάνο) και μετά από μια χρονιά στην Κίνα το 2016 αποφάσισε οριστικά να κρεμάσει τα παπούτσια του, μόλις στα 28 του χρόνια. 

O προπονητής και μέντορας του στο Οχάιο Στάιτ Θαντ Μάτα αρχικά τον προσέλαβε στους Μπακάις και πλέον τον έχει στο επιτελείο του στο πανεπιστήμιο του Μπάτλερ, το οποίο στην διάρκεια της οφ σίζον επισκέφθηκε την Ιταλία και την χώρα μας για μερικά φιλικά παιχνίδια.  Εκεί έδωσε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εκπομπή Pick N Roll της Cosmote TV.

Γκρεγκ αποτελεί μεγάλη τιμή για εμάς να σ’ έχουμε μαζί μας και σ΄ ευχαριστούμε για τον χρόνο που μας χαρίζεις. Επισκεφθηκες την Ακρόπολη, πες μας τις εντυπώσεις σου από τον ιερό τόπο των Ελλήνων.

Ήταν η πρώτη φορά της ομάδας που επισκέφτηκε την Ακρόπολη και ήταν πανέμορφα. Κανείς δεν παραπονέθηκε και περάσαμε όμορφα. Προσωπικά έμαθα πολλά πράγματα τα οποία δεν γνώριζα για την ελληνική μυθολογία.

Μπόρεσα να συνδέσω πολλές ιστορίες που άκουσα μικρός. Ήταν συναρπαστικά στην Ακρόπολη και τα αξιοθέατα απίστευτα.

Προφανώς πέρασες δύσκολες στιγμές με τους τραυματισμούς σου.

Πλέον πνευματικά είσαι σε καλύτερη κατάσταση;

Ήταν δύσκολα γιατί το μόνο που ήθελα ήταν να παίξω μπάσκετ. Ήθελα να αποδείξω ότι ήμουν ένας καλός παίκτης που άξιζε να επιλεγεί στο νούμερο ένα του ντραφτ.

Υπήρξαν πολλά σκαμπανεβάσματα, πολλά χειρουργεία.

Πλέον έχω την οικογένεια μου και είμαι χαρούμενος που έχω την συγκεκριμένη θέση στο Μπάτλερ κάτι το οποίο με έχει βοηθήσει να παραμείνω κοντά στο μπάσκετ.

Οι Μπλέιζερς σε επέλεξαν στον νούμερο ένα του ντραφτ.

Δεν έκανες την καριέρα που έπρεπε να κάνεις λόγω των σοβαρών τραυματισμών σου. Σκέφτεσαι ακόμα τι θα είχε συμβεί αν παρέμενες υγιής;

Όχι δεν με ενδιαφέρει γιατί και εγώ σκέφτομαι τα συγκεκριμένα πράγματα.

Δεν μπορώ να κάνω κάτι και δεν μπορώ να μείνω στο τι θα είχε συμβεί εάν δεν είχα τους τραυματισμούς όμως.

Τι θα είχε συμβεί; Θα ήσουν ένας από τους καλύτερους ψηλούς στο ΝΒΑ;

Ελπίζω ότι θα ήμουν ένας κυριαρχικός ψηλός στο ΝΒΑ.

Η καριέρα σου ξεκίνησε στο Πόρτλαντ καθώς ήσουν η πρώτη τους επιλογή στο ντραφτ. Όλα ξεκίνησαν στραβά με εσένα να τραυματίζεσαι. Αν είχες παραμείνει υγιής την πρώτη σου σεζόν όλα θα ήταν διαφορετικά;

Αυτό πάει και πάλι στο κεφάλαιο με το τι θα γινόταν εάν. Θα ήθελα να πω ότι όλα θα ήταν διαφορετικά εάν δεν τραυματιζόμουν την πρώτη μου χρονιά. Δεν ξέρεις τι θα είχε συμβεί. Όπως και να έχει είμαι ευγνώμων για το ταξίδι, διότι είναι το δικό μου ταξίδι και εγώ το περπάτησα. Θα κρατήσω μόνο τα καλά.

-Το 2014 στους τελικούς του ΝΒΑ ανάμεσα στο Μαϊάμι και το Σαν Αντόνιο ήταν και η τελευταία σου παρουσία στο ΝΒΑ. Πόσο σου λείπει;

Μου λείπει πολύ. Αγαπώ το παιχνίδι γι΄αυτόν το λόγο παραμένω κοντά. Οι τραυματισμοί δεν με άφησαν να παίξω παραπάνω. Παρακολουθώ το ΝΒΑ καθημερινά και είμαι μεγάλος οπαδός του πρωταθλήματος. Με «τρώει» μέσα μου μερικές φορές αλλά εκτονώνομαι στα νεαρά παιδιά.

Είχες φιλικές σχέσεις με παίκτες όπως ο Κουφός και ο Σαρικόπουλος αλλά ποια είναι η γνώμη σου για τον Έλληνα παίκτη που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή στο ΝΒΑ, τον Γιάννη.

Η γνώμη μου για τον Γιάννη είναι πως είναι απίστευτος. Είναι ο καλύτερος αν όχι μέσα στους καλύτερους. Κατέκτησε το πρωτάθλημα για το Μιλγουόκι κάτι το οποίο

είναι τεράστιο επίσης όλα όσα κάνει με την Εθνική του ομάδα στα πρόσφατα παιχνίδια ο τύπος δείχνει πως είναι μοναδικός. Είναι ένας «τέρας» και είμαι μεγάλος οπαδός του.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ